VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DA KAN STOKLARI ALARM VERMEYE BAŞLADI

15 Nisan 2021

.................................................

Bolu’da hem Ramazan ayının gelmesi hem de pandemi nedeniyle kan bağışında ciddi düşüşler yaşanırken kan stokları alarm vermeye başladı. Türk Kızılayı Bolu Şube Başkanı Muhsin Kınacı, Bolu'da son iki gün içerisinde sadece 6 adet kan bağışının yapıldığına dikkat çekerek vatandaşlara kan bağışı çağrısı yaptı.

Türk Kızılay Bolu Şube Başkanlığının Kent Meydanında kan bağışı için hazırlanan otobüsüne gelerek kan veren vatandaşların sayısı hem pandemi hem de Ramazan ayının gelmesiyle azalmaya başladı. Son iki günde sadece 6 kişinin kan verdiği Kızılay’daki kan stokları da erimeye başladı. Ameliyatların yapılabilmesi ve hayati ihtiyaçların giderilmesi konusunda kan bağışı yapılmasının önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Kınacı, “Sadece insan tarafından üretilen kanın başka bir yerden bulunma şansı yok. Koronavirüs sürecinde ameliyatlar ve ihtiyaçlar devam ediyor. Ancak kan stoklarımız, ciddi anlamda kırmızı alarm vermeye başladı. Ameliyatların yapılabilmesi ve insanların ihtiyaçlarının giderilebilmesi için mutlaka kan bağışında bulunmak gerekiyor.' diye konuştu.

KAN VERMEK İSTEYENLER KISITLAMADAN MUAF TUTULACAK

Bolu'da son iki günde yalnızca 6 kan bağışı alındığını söyleyen Kınacı, 'Bolu'da son iki gün içerisinde, sadece 6 adet kan bağışı yapılmış. Bu, bizim için ciddi bir sorun. Bütün vatandaşlarımızdan ricam; Ramazan nedeniyle saat 15.00'den gece saat 01.00'e kadar kan alımlarımız devam etmekte. Vatandaşlarımız, sokağa çıkma yasağından muaf tutularak, valiliğin önündeki kan alma aracına gelip kan verebilirler. Şimdiden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.' dedi.

 

3 yorum yapılmış
  • Fatih
    15 Nisan 2021 • 09:34
    yaklaşık 20 gün önce yukarısoku dan valilik önüne eşimle kan vermeye gittik.tır daki görevli yemek molasına gideceklerini 1-1.5 saat sonra gelmemizi söyledi. bende tekrar gelemiyeceğimizi şimdi almalarını istedim ama almadılar.
  • satsnlardiyemi
    16 Nisan 2021 • 09:23
    benim verdiğim kanı gidip ihtiyaç sahibine satmaları içinmi bağış yapacam şimdi!!!
  • zdemir
    17 Nisan 2021 • 04:53
    artık zor bulurlar kanı sebeplerini zaten herkes biliyor.Türk kızılayı diye bir kurum kalmadı.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.