VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"BİZ ORGANİZE BİR SUÇ ÇETESİYİZ"

14 Nisan 2021

..............................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir’in aracılığı ile işe giren bin 203 kişinin ardından suçlayıcı açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Suat Güner’e cevap verdi. Bolu Belediye Meclis salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Özcan, “Göreve geldiğimizden bu yana 18 bin iş başvurusu aldık ve aracı olduk. Kanuna aykırı suç demektir. Eğer bu bir suçsa ben suçu işlediğimizi kabul ediyorum. Hatta bu suç tarafımızca organize bir şekilde işleniyor” dedi.

Haber: Eda GÖK

Geçtiğimiz günlerde başkan yardımcısı Rasim Özdemir’in bin 203 kişiye iş desteğinde bulunması AK Parti İl Başkanı Suat Güner’in gündemi olmuş ve Güner, “İlimizde birtakım kişi veya kurumların kanunlara ve yönetmeliklere aykırı şekilde iş ve işçi bulmaya yönelik faaliyetler yürüttüğü belirlenmiştir. Söz konusu faaliyetlere yönelik çalışmaların yapılabilmesi için İŞ-KUR’dan resmi izin alınarak özel istihdam bürosu açılması gerekmektedir. Hiçbir izin almadan, yetkisiz şekilde çalışma yapan kurumun uyarılmasının ardından İnsan Kaynakları Birimi üzerinden faaliyetlerine devam ettiği anlaşılmıştır” ifadelerini kullanmıştı. Bu suçlayıcı açıklamanın ardından Başkan Tanju Özcan bir basın toplantısı düzenleyerek Güner’e yanıt verdi.

“18 BİN BAŞVURU VAR 3 BİN 600’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU”

“Göreve geldiğimizden bu yana 18 bini aşkın insan bize iş başvurusunda bulundu. 18 bini aşkın insan. Bakın bu işsizliğin sebebi yerel belediyeler değil bu işsizliğin sebebi hükümetin uyguladığı ekonomi politikaları. Türkiye’yi 20 yıldır yöneten AK Parti hükümeti. İşsizlik hiç olmadığı kadar yüksek noktalara geldi. Kalkıp tek tek belediye görevlerini sayarken insanlara iş bulacaksın demiyor ama biz halkın derdiyle dertlenmeye çalıştığımız için bunu kendimize görev kabul ettik. 18 bin başvuru var burada.  Bunların yaklaşık 3 bin 600’ü üniversite mezunu. Bizim bu arkadaşların onda birini bile belediyeye alma şansımız yok. Çünkü personel giderimiz kanuna göre yüzde 30’u geçemez.”

“İŞKUR BU KONUDA YETERSİZ”

“Arkadaşlarımızla oturduk kafa kafaya verdik ve işverenle işçiyi buluşturmaya karar verdik. Patronlar bize işçi bulamadıklarını söylüyor. İŞKUR bu konuda yetersiz. Resmi bir istihdam ofis kurmadık bir görevlendirme yaptık. Belediyemizdeki bazı arkadaşlarımız bir araya geldi ve sayın Rasim Özdemir’in başkanlığında işverenlerle bu konuları konuştular. Gidiyorlar ve hangi konuda eksiklerinin olduğunu soruyorlar. Bizde herkesin verileri var. Bahsedilen verilere uygun olanları seçiyoruz, işverenlere gönderiyoruz. Rasim bey ve ekibinin kesin olarak işe yerleştirdiği kişi sayısı bin 203 kişiydi. Bin 203 kadın veya erkek bizim sayemizde evine ekmek götürmeye başladı. Bir de bireysel olarak yaptıklarımız var ve bu sayılar bunun dışında. Biz dün şaşkınlıkla bir şey öğrendik.”

“BU ORGANİZE SUÇ ŞEBEKESİNİN BAŞINDA RASİM ÖZDEMİR VAR”

“AK Parti’nin İl Başkanı bazı kurumlar diyerek bizi hedef alıyor ve iş bulması veya aracılık etmesi kanuna aykırı diyor. İş bulmak veya aracılık yapılması kanuna aykırıymış, kanuna aykırı suç demektir. Eğer bu bir suçsa ben bu suçu işlediğimizi kabul ediyorum. Hatta bu suç tarafımızca organize bir şekilde işleniyor bunu da söylüyorum. Bu organize suç şebekesinin başında da bizim başkan yardımcımız Rasim Özdemir ve İnsan Kaynakları Müdürümüz Songül Hanım var. Suçları büyük bin 203 kişiye iş bulmuşlar. Ben buradan Cumhuriyet savcılarına çağrıda bulunuyorum. Bu suç organize işlenmiş bir suçtur. Rasim Özdemir bin 203 kişiye iş bulmuştur. Gelip alsınlar. Bende işliyorum bu suçu. Aracı oluyorum, yönlendiriyorum.”

“BUNUN SORUMLUSU SENİN TEMSİL ETTİĞİN HÜKÜMET”

Özcan, “Biz teşekkür beklerken, yeni bir suç tipiyle karşılaştık. Değişik suç tipleri ortaya çıktı. Sen orada oturmuşsun, vatandaşın derdiyle dertlenmiyorsun. Ben sana 18 bin başvuru var diyorum. Bunların sorumlusu Bolu Belediye Başkanı olarak ben değilim. Senin temsil ettiğin hükümet. Biz burada Türkiye’yi yöneten bu kadar başvurudan sonra ‘yönetemediği anlaşılan’ hükümetin sorununu çözmeye çalışıyoruz. İnsanlara iş bulduk diye suçlanan herhalde dünyada bir tek bizizdir. Bu suçla ilgili yetkili kurumlar gerekeni yapsın. Ak parti binasında oturmasınlar, onlarda bulsunlar bizim bulduğumuz kadar. Bizim yardımcı olduğumuz insanların tamamı İŞKUR’a kayıtlı olan insanlar” ifadelerini kullandı.

4 yorum yapılmış
  • Cemil
    14 Nisan 2021 • 06:34
    Aşkanım başkanım �ŞKUR AK partinin elinde Ak Parti Milletvekilleri gönderirse pataküte işi alıyorlar göndermezler s devam
  • Hakhukuk
    14 Nisan 2021 • 08:23
    Sayin başkan Allah için söyleyin suat guner belediye diye söylemedi, bazı kurumlar dedi bu tesbit türkiye icin ornek olmalı türkiye 'de nice işadamı işçinin hakkını gaspediyor
  • Adalet
    14 Nisan 2021 • 12:44
    Sayin il başkanı bazı kurumlar dedi. Belediye diye bir şey demedi.sanki bir belediye başkanı var.suat bey türkiye geneli konuştu.mesela bazı işadamları var isine geldimi kanunu ve yönetmeliği uyguluyor işine uygulamiyor işçinin hakkını gaspediyor
  • nsaf
    15 Nisan 2021 • 10:25
    Gerçekten bi kenarıya çekil ve şu haberleri bi bak oku herkes gülüyordu şu başkana şaka gibisin gördüğün son başkanlık bu da iyi değerlendir kendiniz bi allattin Başkan varken sebenli doluydu şimdi ise paşaköylü ya bide belediye çalışanları maske taksın lütfen
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.