VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ALAN'DAN ÖZCAN'A SU SAYACI DESTEĞİ

11 Nisan 2021

..............................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın mekanik su saatlerine geçiş için yaptığı seslenişe, BBP Bolu eski İl Başkanı ve Köroğlu Gençlik Teşkilatı Dernek Başkanı Mahmut Alan tarafından destek geldi. Mahmut Alan, “Tanju Özcan'ın yapmak istediği şey kaçak su kullanımını engelleyerek bu kaçak su bedellerini belediye kasasına sokmak ve denetim yapacak görevlileri işe alarak istihdam sağlamak” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Tanju Özcan, değişimi yapılan 13 bin adet dijital su sayacından yüzde 88’inin arızalı olduğunu belirterek, vatandaşlara su sayaçlarını değiştirmeleri konusunda çağrıda bulunmuştu. Bunun üzerine Özcan’a BBP Bolu eski İl Başkanı ve Köroğlu Gençlik Teşkilatı Dernek Başkanı Mahmut Alan’dan destek geldi.

"ÇOK KORKUNÇ BİR RAKAM"

Alan yaptığı açıklamalarda, "Bu konu çok önemli ve direkt halkın cebini etkileyen bir konu. Basitçe anlatmak gerekirse, AK Parti döneminde kartlı sisteme geçilerek bu sistem tek bir firmaya teslim edildi. Bu uygulama firmayı tekel yaparken rekabeti ortadan kaldırdı ve kontrol sistemi tamamen devre dışı kaldı. Senelerdir Çin'den ithal ettikleri dijital saatlere fahiş fiyat alan bu firmanın saatleri düzgün şekilde kontrol etmemesi ve tamir ücretlerini neye göre belirlediğinin bilinmemesi vatandaşın cebine olumsuz olarak yansıdı. Şu anda yapılan kontrollerde dijital saatlerin yüzde sekseninin arızalı olduğu ifade ediliyor. Bu çok korkunç bir rakam. Olay sadece bununla da kalmıyor içinde büyük firmaların da bulunduğu birçok vatandaş kontrol sistemi olmadığı için dijital su sayaçlarını devre dışı bırakarak kaçak su kullanıyor” ifadelerini kullandı.

“TAKDİR BOLU HALKININDIR”

Alan, “Tanju Özcan'ın yapmak istediği şey kaçak su kullanımını engelleyerek bu kaçak su bedellerini belediye kasasına sokmak ve denetim yapacak görevlileri işe alarak istihdam sağlamak. Tabii halkımız burada okuma bedellerini biz vereceğiz diyerek tepki gösteriyor yalnız dijital saat ile Mekanik saat kullanımı arasında uygulanan indirim bunu misli ile karşılıyor. Her iki sisteminde dezavantajları ve avantajları var. Kartlı sistemin kontrolleri tam anlamı ile yapılırsa ve gerçek tamir ücretleri alınarak Abonman ücretleri uygun hale getirilirse neden kullanılmasın? Bu da bir seçenek. Fakat Bolu Belediyesi mekanik saatin daha faydalı olduğuna karar vermiş. Taktir Bolu halkınındır. Benim amacım Bolu halkı kazansın kaybetmesin. Bolu Belediyesi kaybetmesin. Bolu Belediyesinin kaybetmesi demek Bolu halkının kaybetmesi demektir” şeklinde konuştu.

8 yorum yapılmış
  • Mert
    11 Nisan 2021 • 15:18
    Vatandaş olarak Manuel sayaca geçilmesi gerektiğine inanıyorum,fakat Manuel sayacın bedelini ödeyip dijital sayacımın bende kalmasını istiyorum.
  • GizliKazik
    11 Nisan 2021 • 15:42
    CTV bedellerine sayaç okuma bedellerine ve gizli kazıklara iyi bakın. ortada kâr felen yok analog saate geçtik kazıklar arttı
  • Adalet
    12 Nisan 2021 • 00:49
    Tam tespit
  • Adamndibi
    12 Nisan 2021 • 01:58
    Yanlış düşünüyorsun Cesur Yürek... Halkın iki iki masraf yapması şu ortamda uygun olmaz. Kaçak su kullanma ile bu olayın örtüşen bir tarafı yok, tamamen siyasi şov ve rövanş dan ibarettir. Mekanik ve Dijital su sayacı na iki ayrı fiyat uygulanmaz, uygulanamaz. Yasalara aykırı bir karar, vaz geçilmesi halkın yararına olur. İyi araştırırsan daha net görebilirsin.
  • SK
    12 Nisan 2021 • 02:09
    Bizden eski sayaçları bedava topladılar digital sayaçları busuru para ödettiler şimdi kim verecek bizim paraları yine halk madur
  • MustafaGl
    12 Nisan 2021 • 04:07
    Eski başkanın geçirdiğini yeni başkan çıkarıyor. Hâlen uyanamayalar var
  • Misafir
    12 Nisan 2021 • 19:34
    KARTLI SAYAÇ KULLANANLAR KAÇAK SU MU KULLANIYOR KOCA BİR YALAN MİLLETİN AKLIYLA ALAY ETMEYİN
  • Bolu14
    12 Nisan 2021 • 23:44
    Analog saatlere geçtiğimizde dijital sayacın parası iade edilmeli ve sayaç okuma bedeli olmamalı
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.