VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DEV YATIRIMDA SONA GELİNDİ

11 Mart 2021

................................................

Bolu Belediyesinin 65 milyon TL’lik dev yatırımı olan İleri Biyolojik Su Arıtma Tesisinde ilk test üretimine başlandı. Tesiste incelemelerde bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, tesisin yüzde 98’inin tamamlandığını açıklayarak, Nisan ayında arıtılmış suyu Büyüksu’ya vereceklerini söyledi.

Bolu Belediyesi’nin Karacaağaç mevkiinde geçtiğimiz yıl inşaat çalışmalarına başlanılan İleri Biyolojik Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu. Tesis yetkilileri Başkan Özcan’a inşaat çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 65 milyon TL’lik bütçesiyle belediyenin en büyük yatırımı olan tesiste son aşamaya gelindi. Tesisin Mayıs ayında tamamen devreye girmesiyle birlikte çevreye yaydığı kötü kokunun da önüne geçilecek.

"ESKİ ÜNİTEYİ TAMAMEN DEVRE DIŞI BIRAKACAĞIZ"

Tesisin büyükşehirler dışında sadece Bolu’da olduğuna dikkat çeken Özcan, şunları söyledi:

“Bolu Belediye tarihinin en büyük projesi hayata geçiyor. Belediyenin yüz akı bir proje olacak. Eskiden burada kimyasal arıtma vardı ve sağlıklı değildi. Yüzde 98 seviyesinde tamamlanan ileri biyolojik arıtma tesisinde test üretimine başlandı. Bu testlerden olumsuz bir sonuç beklemiyoruz. Nisan ayının ortasından itibaren tamamen arıtılmış şekilde suyu Büyüksu’ya vermeye başlayacağız. Eski üniteyi tamamen devre dışı bırakacağız. Burası Türkiye’nin örnek ileri biyolojik su arıtma tesislerinden biri olacak. Büyükşehirler hariç 51 il arasında bu tesisi ilk olarak Bolu Belediyesi kurmuş olacak.Tesiste peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Mayıs ayında görkemli şekilde bu tesisin açılışını yapacağız. Mayıs ayında buraya geldiğinizde buranın park içerisinde kalmış bir tesis olduğunu göreceksiniz. Her taraf yemyeşil olacak. Burası kapalı olduğu için burada kokuyu emeceğiz. Koku ünitesi var. Şu an test aşamasında olduğu için koku var. Çamur ünitesinin önceden üstü açıktı. Oradan yoğun koku yükseliyordu. Şimdi onunda üstü kapanacak. “

 

  • DEV YATIRIMDA SONA GELİNDİ
  • DEV YATIRIMDA SONA GELİNDİ
  • DEV YATIRIMDA SONA GELİNDİ
  • DEV YATIRIMDA SONA GELİNDİ
  • DEV YATIRIMDA SONA GELİNDİ
  • DEV YATIRIMDA SONA GELİNDİ
  • DEV YATIRIMDA SONA GELİNDİ
1 yorum yapılmış
  • Bolulu
    11 Mart 2021 • 07:54
    Başkanım çalışmaya devam yanındayız.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.