VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BURAK BALABAN'DAN SU ZAMMI ELEŞTİRİSİ

3 Mart 2021

........................................

Bolu Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban, “AK Parti Grubu olarak o gün yaptığımız itirazda bunun verdiğini sözlere aykırı olduğunu ve dijital su sayaçların kullanan vatandaşlara adeta bir ceza olduğunu söyleyerek buna karşı çıkmıştık. Tüm çabalarımız lütfen 1 Mart tarihine kadar ertelenen  zam maalesef uygulanmaya konulmuş oldu” dedi.

Burak Balaban, "Bolu Belediyesi tarafından 01 Mart tarihi itibarıyla dijital su sayaçlarını kullanan abonelerin tükettiği suya  %20 zam yapıldı. AK Parti grubu olarak suya yapılan zammın özellikle dijital su sayaçlarına yapılması ve zorunlu saat değişikliğinin ise hukuksuz olduğunu belirttik. 1 Ocak'ta Tanju Özcan’ın yaptığı zammın Mart ayına ertelenmesini istemiştik.  Pandemi  sürecinin devam etmesinden dolayı da bu sürenin 3 ay ertelenmesini öngören önergemize MHP'de destek verdi. Ancak CHP ve İyi Partili  meclis üyelerinin red oyu vermesiyle kabul edilmedi" diye konuştu.

"SUYU YÜZDE 20 PAHALI KULLANACAKLAR"

Balaban, “Bilindiği üzere Kasım  ayı Meclis bütçe görüşmelerinde  Bolu Belediyesi tarafından dijital su sayacı abonelerinin kullandığı suya %20 zam yapılması planlanmıştı. Biz AK Parti Grubu olarak o gün yaptığımız itirazda bunun verdiğini sözlere aykırı olduğunu ve dijital su sayaçların kullanan vatandaşlara adeta bir ceza olduğunu söyleyerek buna karşı çıkmıştır. Tüm çabalarımız lütfen 1 Mart tarihine kadar ertelenen  zam maalesef uygulanmaya konulmuş oldu. Artık dijital su sayacı kullanan aboneler suyu %20 daha pahalı alacaklar” ifadelerine yer verdi.

"SEÇİM DÖNEMİ VERDİĞİ SÖZÜ UNUTTU"

Pandemi şartlarının devam ettiğini ve Belediyenin vatandaşın sırtındaki yükü alması yerine daha fazla bir yük yüklediğini belirten Balaban; “Tüm ülkede olduğu gibi Bolu’da zorlu bir süreçten geçiyoruz. Devletimiz vatandaşımızın ve esnafımızın üzerindeki yükü hafifletmeye çalışırken Bolu Belediyesi suya %20 zam yapıyor. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Biz Ak Parti grubu olarak bu zam kararının en azından yaşam şartlarının normale dönünceye kadar ertelenmesi talep ettik. Lakin bu talebimiz seçim döneminde; “Bolu’ya Türkiye’nin en ucuz suyunu içireceğim’ sözünü veren Tanju Özcan, İYİ partili ve chp li meclis üyeleri  tarafından kabul görmemiştir” dedi.

‘BAŞKAN ÖZCAN GÖZÜNÜ VATANDAŞIN CEBİNE DİKMİŞTİR’

Vatandaşların mekanik su sayacına geçişi adına zam uygulamasının uzatılması gerektiğini vurgulayan Burak Balaban, “Aralık sonrası gördük ki, Bolu Belediyesi vatandaşların mekanik saate geçişi konusunda yeterli duyuruyu yapmamış veya kasıtlı olarak yap(a) mamıştır. %80 dijital su saati kullanılan Bolu’da bu zam, pandemi sürecinde vatandaşın sırtına ek yük olmuştur. Belediyeye seçildiğinde beri elle tutulan hiç bir. İcraatını hayata geçiremeyip ek kaynak da oluşturamayan Sevgili Başkan ve saz heyeti , gözünü Bolulu vatandaşın cebine dikmiştir. Bütçede oluşacak muhtemel açığı su zamlarıyla kapatmanın hayalini kurmuştur. Bu durum Bolu için üzücü, vatandaşımız içinse büyük bir hayal kırıklığıdır. Bu konuda hukuksal mücadeleye de başlıyoruz” diye konuştu. 

14 yorum yapılmış
  • Vatandas
    3 Mart 2021 • 04:24
    Balaban.Meclis kararina saygili ol.Bolu AKP li belediye icraatinda arsivin yakildigini da gordu.Buradan size ekmek cikmaz.Dijital su saati uygulamasinda vatandas banyoda kaliyor.Banyodan cikip su yukluyordu.Bunun savunulacak tarafi yok.Onceden mekanik saat uygulamasinda fazla para aliniyordu.Dijital saatlerde su ucuzdu.Ucuz su kullanmak isteyen mekanik saate gecer.Sanki onceden iki turlu uygulama yokmus gibi vatandasi kandirma.
  • Vatanda
    3 Mart 2021 • 04:39
    AK PARTİ BELEDİYE DÖNEMİNDE ,CHP AYLARCA/YİLLARCA BANKALAR MEYDANINDA STAND KURUP EN PAHALİ SUYU KULLANİYORUZ BOLU UCUZ SUYU KULLANMALİDİR DİYE İMZA TOPLUYORDU Fakat CHP yönetime geldiği andan itibaren suya sürekli zam yaptı. Zamanında CHP nin topladığı imzaları belge olarak sayalım ve ŞU AN SUYA İNDİRİM YAPILMASINI talep ediyoruz. Saygılarımla
  • Cle
    3 Mart 2021 • 04:47
    O saatleri biz dururken dijitale çevirmedik. Bolu belediyesi şart koştu öyle çevirdik. Ve başkan diyoki on yıl süresi var takıldıktan sonra. Sen on yıl dolmadan böyle zamlı su falan yapamazsın. Yaparsan o ali kıran baş kesen diye bahane verdiğin aladdinden ne farkın var. Bütün bolu verin mahkemeye..
  • Dzceli
    3 Mart 2021 • 05:33
    Bi o kadar da Düzce belediye yönetiminden neymiş efendim dijital saat firmasıyla sözleşme süresi bitti verin 100 TL normal saat takalım takmazsak cezalı duruma düşersin
  • okgezenbilir
    3 Mart 2021 • 05:55
    Sizin hepinizi allaha havale ediyorum bu ne ya biri yapıya biri bozuya hesabı bu ne ya
  • Mehmet
    3 Mart 2021 • 07:25
    Niye dijital su sayacı kullanıcıları zamlı kullanıyor? Yoksa sayaç okuma bedeli alamadıkları içinmi? Daire başı 10 Tl alsa 5 dakikada binadan 200tl oh ne güzel. Belediyecilik.
  • Bolulu
    3 Mart 2021 • 08:55
    Simit olmuş 2 TL.Çarşı pazarda yiyecek içecek aldı başını gitti.Vatandaş sebze meyve almaya çekinir oldu pazara çıkarken 2 kere düşünüyor sayenizde sayın balaban.Kimin gözü kimin cebinde çok iyi biliyoruz sen merak etme.Neyi ve kimi eleştrirken biraz öz eleştiri yapsan iyi olur.
  • Garipbirkyl
    3 Mart 2021 • 09:11
    Burak Bey sadece suya zam gelince beyanat veriyorsun doğalgaz a elektiriğe zam gelince neredesin
  • SadeVatanda
    3 Mart 2021 • 23:14
    Sayın balaban bu sıra her konuya her duruma eleştiri ve yorum yapıyorsun. Zart zart atmak kolay icraat göster malum boş tenekeden çok ses çıkar. Az laf çok icraat..
  • Bolu
    4 Mart 2021 • 02:13
    Herkes ileri gider bunlarda geri yaptılari bir şey yokki
  • nejdetucak
    4 Mart 2021 • 03:00
    sayın balaban.konusurken 1000kere düşün.akp belediyeleri de halk biliyor.lütfen camur atarken üstunuzdekileride düşünun.
  • Adamndibi
    4 Mart 2021 • 05:57
    Vatandaş nickli, onlar siyaset yapıyor sen ne halt karıştırıyorsun. Ne alaka, millet bilmiyormuş elektrik, doğalgaz, vergiler, akaryakıt vb. zamlarının altında ezildiğini. Suya zam yapılacaksa mekanik - dijital sayaç diye ayrılmaz. Böyle bir karar alan Bld. Mec. Üyelerinden hiç biri çıkıpta bu böyle olmaz demedi. Yazık ya, sök tak, başkası gelecek sök tekrar tak nebu ya... Belediye kimsenin ihtiras yeri değil, babasının malı hiç değildir. Bu karar yargıya intik
  • Toprak
    4 Mart 2021 • 10:55
    En azından su yağdan ucuz elektrik dogalgaz aldı başını gidiyor bu balabanda suyun hesabını yapıyor grup başkanı şu elektrik dogalgaz yag işinede bie el atıverde sevinek
  • cumhurhalk
    5 Mart 2021 • 21:20
    ALLAH a havale ediyorum inşallah vatandaşın cebinden çaldıklarınız tez zamanda çıkar.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.