VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZAYDIN’DAN ÇÖP KONTEYNIRLARI AÇIKLAMASI

25 Şubat 2021

.............................................................

Haber: Sevgi Pilgi - Bolu Havadis Gazetesi

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın, çöp konteynırlarının sürekli değişmesi konusunda vatandaşlardan gelen tepkileri haklı bulduğunu ifade ederek, “Bu konuda sürekli bir revize olunca haliyle vatandaşlarımız da tepki gösterdi. Lakin bugün gelinen noktanın doğru olduğunu düşünüyorum.”  dedi.

Bolu Belediyesinin çöp konteynırları konusunda yeni değişimlere gitmesinin bazı vatandaşların tepkisine neden olduğunu dile getiren Özaydın, mevcut kullanımdaki sistemin doğru olduğunu vurguladı. Özaydın, konteynırlarda sürekli revizelerin yaşandığını belirterek, “Bugün gelinen noktanın doğru olduğunu düşünüyorum. 2010 yılı öncesinde poşetli toplama sistemi vardı. Vatandaşlar çöpleri poşetlerle belli bir noktaya bırakıyorlardı, Belediye olarak belirli günlerde çöpler oradan toplanıyordu. Daha sonra plastik konteyner uygulamasına geçildi. Binalara renkli konteynerler teslim edildi.” diye konuştu.

"YENİ SİSTEM VERİMLİ OLDU"

Özaydın, yeraltı çöp konteynırlarının özellikle kent merkezindeki ana arteller üzerinde verimli olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Vatandaş bu konteyneri ücret karşılığında aldı. Hatta insanlar konteyneri benimsediler. Sonra bundan da vazgeçilip 3 metre küplük yer altı konteyneri ve yer üstü konteynerleri uygulamasına geçildi. Bu sistem özellikle şehir merkezindeki caddeler için çok verimli oldu. Çünkü daha önce özellikle PTT Caddesi, Cumhuriyet Caddesi gibi ana caddelerle çöpleri kepçelerle iş makineleriyle temizliyorduk. Bu sistem daha kullanışlı oldu. 2013 yılında kurulan bu sistemde üst kapaklar metaldi ve artık kullanılamaz hale geldiler.”

6 yorum yapılmış
  • Bolulu
    25 Şubat 2021 • 19:10
    Alaaddin bey yaptıydı galiba onun sistemi devam ediyor sizde reklam yapın
  • Vatandas
    25 Şubat 2021 • 22:02
    Lütfen Mahalle aralarında plastik renkli kutu uygulamasına geri dönülsün bütün sokağın çöpü bir tane apartmanın önüne biriktirilmesin çok mağdur oluyoruz
  • Esnaf
    26 Şubat 2021 • 05:19
    Bu hassasiyeti keşke dükkanın tam kapısının önüne koyarken birazdaha dunseydiniz bütün mahallenin çöpü bir dükkanın önünde
  • Bolulu
    26 Şubat 2021 • 13:10
    Bütün sokağın çöpünün bir apartmanın önünde toplanmasında çok mağduruz. Özellikle yazın cam açamaz olduk. Lütfen her apartmanın kendi konteynırı olsun. Yakındaki marketin bütün çöpü bir binanın önünde. Lütfen yetkililer bu soruna bir çözüm getirsin.
  • Verimmi
    26 Şubat 2021 • 18:47
    Sen onu vatandaşa sor sayın hanfenndiiiii oturduğun yerden cümle kurmak kolay Bolu kokuyor Bolu KOKUYORRR TAVUK LEŞİ ÇÖP KOKUSU ARITMANIN BOK KOKUSU her yer kokuyorrrr
  • Krolu
    27 Şubat 2021 • 07:43
    Kılıçarslan Mahallesinde insanların doğa ile başbaşa olması adına, temiz hava teneffüs etmesi ve vakit geçirmesi için yapılan, küçücük canların yavrularımızın içinde koşturduğu Parkın içine 16 adet Çöp Konteyneri yerleştirmenin mantığını bana bir açıklar mısınız???
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.