VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SOMALİ’DEN BOLU’YA TEDAVİ İÇİN GELDİLER

18 Şubat 2021

............................................................

Somali'de pratisyen hekim olarak görev yapan Abdulrezzak Yusuf Abdullah, sağlık turizmi için annesi, eşi ve kardeşiyle birlikte Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Somalili doktor ve ailesi daha önce ülkelerinde hiç görmedikleri kar yağışını Bolu'da görünce, karın keyfini çıkardı.

Somali'de pratisyen hekim olarak görev yapan Abdulrezzak Yusuf Abdullah, daha önce İstanbul'da düzenlenen bir konferansta Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kulak, Burun, Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ural ile tanıştı. Abdullah, ülkesi Somali'ye döndükten sonra ailesine de Türkiye'deki sağlık sisteminin çok ileri bir noktada olduğunu anlattı. Somalili Doktor Abdullah, Prof. Dr. Ahmet Ural'a ailesi ve kendisine check-up yaptırmak ve çeşitli hastalıklarının tanı ve tedavisi için Türkiye'ye gelmek istediğini söyledi. Doktor Abdullah'ın isteği olumlu karşılandı. Pandemi nedeniyle ziyaretini bir süre ertelemek zorunda kalan Somalili doktor, geçtiğimiz hafta annesi eşi ve kardeşiyle birlikte Bolu'ya geldi.

İLK KEZ KAR  GÖRME SEVİNCİ

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin misafirhanesinde konaklayan Somalili aile, üniversite hastanesinde çeşitli tetkikler yaptırdı. Somalili doktor ve ailesi daha önce ülkelerinde hiç görmedikleri kar yağışını Bolu'da görünce karın keyfini çıkardı. Abdulrezzak Yusuf Abdullah ve kardeşi Hamda Yusuf Abdullah, karla kaplı kampüste kar topu oynadı.

Hastanede kendileriyle çok ilgilenildiği anlatan Abdulrezzak Yusuf Abdullah, "Ailemin ve kendimin bazı rahatsızlıkları vardı. Daha önce İstanbul'da bir konferansta Prof. Dr. Ahmet Ural ile tanışmıştık. Kendisiyle bağlantıyı koparmadık ve güzel ilişkiler kurduk. Bu benim Türkiye'ye ikinci gelişim. Bolu'ya gelişimden itibaren bizimle çok güzel ilgilenildi. Ciddi bir konukseverlik ile karşılaştık. İnsanlar bize çok pozitif yaklaştı. Pandemi nedeniyle uzun bir süre ertelemiştik ziyareti bu nedenle şimdi gerçekleştirebildik. Geldiğimizden itibaren Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi'nde çok hızlı bir şekilde tedavilerimiz gerçekleştirildi. Tüm personel çok iyi şekilde ilgilendi. Bundan çok etkilendim." dedi.

Bolu'da bu kadar yoğun bir kar yağışı görmeyi düşünmediklerini aktaran Abdullah, "Kardeşlerim Avrupa'da yaşıyor. Türkiye'nin de Avrupa'ya yakın bir ülke olduğunu biliyorduk. Avrupa'nın bir parçası olduğunu biliyorduk. Bu nedenle Türkiye'nin soğuk olabileceğini tahmin ediyorduk. Ama bu kadar kar beklemiyorduk. Ama insanların sıcak ilgisi sayesinde ısındık. İnsanların pozitif yaklaşımı bizim soğuk havadan ve kardan etkilenmemizi sağladı. Somali'de hiç kar görmemiştik." diye konuştu.

 

5 yorum yapılmış
  • Erol
    18 Şubat 2021 • 07:23
    Gezmeye gelmemişlerdir kesin Boluda kalacaklardır.Nasıl olsa Türkiyede suriyelilere somalilere bedavadan bakıyorlar.Ben olsamda gitmem.
  • Garipbirkyl
    18 Şubat 2021 • 20:55
    Prof Dr Ahmet Ural somalli aile ile ilgilendiğinin yarısı kadar normal geliri olan bir Türk vatandaşı ile ilgilenirmi
  • Alp
    19 Şubat 2021 • 01:22
    Ne kadar gaddar cahil yorumlar ezikler.
  • AdemKocaba
    19 Şubat 2021 • 16:57
    Yukarıda acımasızca yorumlar yapanlar, sizler de Suriyeli ve Somalili kadar insan olsaydınız, o satırları yazarken vijdanınız sızlardı!...
  • Taner
    14 Şubat 2022 • 13:45
    Suriyeli diye hakaret ettiğiniz insanlar ehli sünnet yani sünni. .. Dolayısıyla suriyeli nefreti esasen Alevi nin hafızasında saklı olan ehli sünnet yani müslüman düşmanlığı
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.