VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZDEMİR'DEN ANLAMLI ZİYARET

4 Şubat 2021

...........................................

Bolu Belediye Başkanlığı Sözcüsü ve Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, kanser hastalarını ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında bilgiler aldı ve ihtiyaçlarını sordu. Anlamlı ziyaretlerde hasta ve yakınları, uzun yıllardır çözüme kavuşturulamayan büyük bir ayıbı; onkoloji doktoru eksikliğini gündeme getirerek, Rasim Özdemir’den konunun takipçisi olmalarını istediler.

4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla Bolu Belediye Başkanlığı Sözcüsü ve Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Halkla İlişkiler Müdürü Leyla Beykoz ile birlikte kanser hastalarını evlerinde ziyaret etti. Anlamlı ziyaretlerde Belediye Başkanlığı Sözcüsü Rasim Özdemir, yakından ilgilendiği hastalarla sohbet ederek, hem Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın selamlarını iletti, hem de sağlık durumları hakkında bilgiler alarak, ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu. 

Hasta ve yakınları onkoloji doktoru eksikliğine tepki gösterdi

Amansız hastalıkla mücadele eden hasta ve yakınları Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir’e Bolu’da onkoloji doktoru olmamasından kaynaklı yaşanan sıkıntıları anlatarak, yardım talebinde bulundular. 
11 yıldır annesinin kolon kanseriyle mücadele ettiğini anlatan Bolu Lösemili Melekler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Eğitim Derneği Başkanı Elvan Coşkun, 2016 yılından beri Bolu’da hematoloji uzmanı olmadığı için çevre illere gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Edindikleri bilgilere göre il genelinde 1000’den fazla kanser hastası olduğunu belirten Coşkun, “Bolu’daki hastane bir bölge hastanesi olma yolunda, çevre illerin hepsinden hasta geliyor. Fakat 6 aydır Onkoloji Bölümü de yok.  Bolu’daki Onkoloji, dâhiliyenin alt bölümüydü. Yaklaşık 30 kişi kemoterapi alıyordu. Ama her ne hikmetse 6 ay önce hematolog emekli oldu ve yerine yeni bir hematolog ataması yapılmadı. Kanser hastaları olarak biz sıkıntılı bir süreçteyiz. Benim hastam 15 günde bir kemoterapi alıyor ve onkoloji doktoru olmadığı için Düzce’ye, Ankara’ya sevk ediliyoruz.  Bir hastanın Ankara’ya günü birlik gidiş-gelişi yaklaşık 500 liraya mal oluyor. Çok büyük sıkıntı var. Maddi durumlarından dolayı kemoterapiyi bırakan insanlar var.  Bolu’nun 6 aydır onkoloji doktorunun olmaması nasıl açıklanır bir durum bunu gerçekten anlamıyorum.” sözleriyle doktor ihtiyacının giderilmesini istedi.

"Kanser hastaları yalnız ve sahipsiz değildir!"

Duydukları karşısında büyük üzüntü yaşayan Bolu Belediye Başkanlığı Sözcüsü Rasim Özdemir de hiçbir kanser hastasının yalnız ve sahipsiz olmadığını belirterek, Bolu Belediyesi olarak konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Özdemir ayrıca, hasta ve yakınlarına kişisel telefon numarasını da vererek, ihtiyaç halinde mutlaka kendisine ulaşmalarını istedi.

  • ÖZDEMİR'DEN ANLAMLI ZİYARET
  • ÖZDEMİR'DEN ANLAMLI ZİYARET
  • ÖZDEMİR'DEN ANLAMLI ZİYARET
  • ÖZDEMİR'DEN ANLAMLI ZİYARET
  • ÖZDEMİR'DEN ANLAMLI ZİYARET
  • ÖZDEMİR'DEN ANLAMLI ZİYARET
2 yorum yapılmış
  • KEMAL
    4 Şubat 2021 • 05:31
    Ben Bolu'da kemoterapi alırken 300 kişi vardı. Şu anda rezil durumdayız. Herkese söyledik, herkes laf etti. Sonuç 0. Zaten kanser hastaları. Asida sıralamada Yok..
  • Kesnerli
    4 Şubat 2021 • 08:39
    Ankara ve İstanbul'a 2 saat mesafede bu memlekete onkolog bulamıyorsunuz. Bu memlekete hizmet ettiğini söyleyenler sizi kınıyorum.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.