VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ONKOLOJİ UZMANI YİNE YOK

2 Şubat 2021

..............................

Sağlık Bakanlığı, “2021 Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme” kura sonuçlarını açıkladı. Buna göre Bolu’ya “7 uzman hekim ve 2 diş hekimi” olmak üzere toplam 27 sağlık personeli yerleştirildi. Yer değiştirme ile belirlenen sağlık personelleri, önümüzdeki günlerde göreve başlayacak. Yeni doktor atamaları sevindirirken asıl üzücü olan ve merak edilen geçtiğimiz yıl BAİBÜ İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan BAİBU Tıp Fakültesi Onkoloji Doktoru Prof. Dr. Ümmügül Üyetürk emekli olması üzerine Onkoloji Bölümüne hala bir doktor atanmamış olması.

Sağlık Bakanlığı tarafından isteğe bağlı iller arası yer değiştirme kura sonuçları belli oldu. Buna göre ilimize gönderilen 7 uzman hekim, 2 diş hekim’in yanısıra 18 diğer sağlık personelinden oluşan psikolog, sosyal çalışmacı, hemşire, ebe, sağlık memuru ve tekniker önümüzdeki günlerde ilimizde göreve başlayacak. Peki, uzun süredir kanser hastalarının tedavi olabileceği tek merkez konumundaki BAİBÜ Tıp Fakültesi onkolog kadrosu neden sürekli olarak boş durmakta ve hekim görevlendirmesi niçin yapılmamaktadır?

Vatandaşlar bir tane olan doktor sayısının artmasını beklerken görevli tek hekim Prof. Dr. Ümmügül Üyetürk’ün ayrılması hastaların mağduriyet yaşamasına sebep oldu. Onkolojiyle alakalı sorunun hızlıca çözüleceğini dile getiren Milletvekillerimiz, siyasilerimiz bu konuya neden eğilmiyorlar?

Göreve başlayacak sağlık personelleri ve görev yerleri şöyle:

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne 6, Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1 olmak üzere toplamda 7 uzman hekim, Bolu İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne 2 Diş Hekimi, Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1 Psikolog, Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine  1 Sosyal Çalışmacı.

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne 4, Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine 2, Bolu Mudurnu İlçe Devlet Hastanesine 2 olmak üzere toplamda 8 Hemşire, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne 1,  Bolu Göynük Şehit Ziya Sarpkaya İlçe Devlet Hastanesi 1 olmak üzere toplamda 2 Ebe.

Bolu 7 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna 1,  Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesine 1, Bolu Mudurnu 3 Nolu Sağlık Hizmetleri İstasyonuna 1 olmak üzere toplamda 3 Sağlık Memuru,

Bolu 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu 1,  Bolu Gerede 1 Nolu Sağlık Hizmetleri İstasyonu 1 , Bolu Gerede Devlet Hastanesi’ne 1 olmak üzere toplamda 3 Sağlık Teknikeri.

Haber: Aslı Akış

4 yorum yapılmış
  • Tahsinzsoyde
    2 Şubat 2021 • 07:42
    onkoloji doktoru niye yok, milletvekilleri ve diğer yetkililer açıklama yapsınlar, önkoloji hastasının diğer illerde tedavisinin ne kadar zor olduğunu yetkililer biliyormu
  • Kelmer
    2 Şubat 2021 • 08:54
    Bolu halkına bu hizmeti sağlayanlardan Allah razı olsun gelen sağlık ekibine hoş geldin görevinizde başarılar dileriz
  • Muzaffer
    2 Şubat 2021 • 11:01
    Sayın vekiller ne yapıyor anlayamadın onkoloji nezaman gelecek baş ka illerde eziyet içindeyiz bizim halimiz ne olacak
  • Elif
    5 Şubat 2021 • 10:57
    Eğitim ve araştırma hastanesine cocuk endokrin bölümünün tekrar açılmasını istiyorum.giden doktorun yerine başkası gelmedi bölüm kapandı.takipli hastalar mağdur oldu. Cocuk endokrin doktoruna da ihtiyacımız var.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.