VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÇAĞALI GÜVEN TAZELEDİ

30 Ocak 2021

....................................

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam’ın katılımıyla gerçekleştirilen AK Parti Bolu İl 6. Kadın Kolları Olağan Kongresi’nde Hicran Çağalı tek liste ile gittiği seçimde yeniden başkan seçildi.

AK Parti Bolu İl 6. Kadın Kolları Olağan Kongresi’ne AK Parti MKYK üyeleri Şebnem Koçak Elçi ve Nuran Alim, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, AK Parti İl Genel Meclis üyeleri, AK Parti Belediye Meclis üyeleri,  ilçe ve belde Belediye başkanları ile partililer katıldı.

Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmenevinde pandemi kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilen kongre Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yönetim kurulunun faaliyet raporunun kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın videosu izletildi. Erdoğan, Kadın kolları kongresinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

“KADIN SİYASETİN ÖZNESİDİR”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Hicran Çağalı, kongrelerin siyasi partilerin bayram günleri olduğunu belirterek; “Yeni bir aşıyla yeni bir Besmele ile tazelendiği günlerdir. İşte bizim başarımızın altında yatan en önemli gerçekte budur. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan “Kadın Siyasetin Öznesidir” demiştir. Biz Ak kadınlar olarak; hem anneyiz, hem evladız, hem eşiz, hem kayınvalideyiz, hem geliniz, hem çalışanız, hem de ülkesinin kalkınması için en ön sıralarda koşanlarız. Her daim buradayız, liderimizin durduğu yerdeyiz. Bu davada Hicran Çağalı olarak göreve geldiğim andan itibaren ilk gayem; Allah’ın rızasını kazanabilmek ve halka hizmet için bana verilen bu imkanı “en iyi şekilde nasıl değerlendirebilirim?”in derdiyle dertlenmek oldu. Tıpkı benim gibi davaya hizmeti kendi üstüne vazife edinen yol arkadaşlarımla birlikte çıktığımız bu kutlu yolda yönetimimize katılan yeni isimlerle de güçlenerek daha aktif daha yoğun 2023 hedeflerine kitlenerek başarıya ulaşmayı şiar edindik” şeklinde konuştu.

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”     

Çağalı, kadın kolları olarak var güçleriyle çalışacaklarını dile getirerek; “Bizlerin niyetleri halis gayesi hedefi belli; halka hizmetin hakka hizmet olduğu düsturundan hareketle ne kadar çok gönle girebilirsek, ne kadar çok kırık kalbi onarabilirsek ve en önemlisi de ulaşabileceğimiz ne kadar çok gözü yaşlı mazlum mağdur varsa elimizin ve gücümüzün yettiği kadar onların yanında olacak ve edilen en güzel dualarda akıllara gelip yüreklere düşerek hatırlanmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Şunu çok iyi biliyoruz ki kul ne kadar çabalarsa çabalasın Allah razı gelmediyse şayet yaprak dahi kıpırdamıyorsa o zaman bize düşen de “Allah sizden razı olsun” dedirtecek her türlü hizmeti ve sağlam bir duruşu göstermek. Zihinlere “işte onlar adları gibi ak kadınlardır hizmet ehli dava eridir” dedirtebilmektir” ifadelerini kullandı.

“İNANDIĞIMIZ YOLDA YÜRÜDÜĞÜMÜZ DÜSTURLA KONGREMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

AK Parti Milletvekili Fehmi Küpçü, İnandıkları yolda yürümenin AK Parti’yi diğer siyasi partilerden ayırdığına dikkat çekerek; “Bugün medeniyetin önemli günlerinden bir tanesi. Tarihe tanıklık ettiğimiz o medeniyet hareketimize aslında dünüyle bugünü arasında, mazisiyle istikbali arasında bağ kuran bir medeniyet tasavvufunun içerisinde, inandığımız yolda yürüdüğümüz düsturla beraber menzile gitme noktasında bir kongremizi gerçekleştiriyoruz. AK Parti’yi diğer siyasiler partilerden ayıran şeylerden bir tanesi de aslında bu” diye konuştu.

“AK PARTİ BİR MEDENİYETİN ADIDIR”

Dünden bugüne kadar bayrağı taşıyan bir medeniyet hareketinin adının AK Parti olduğuna işaret eden Küpçü; “2011 yılında milletin vekaletini temsil etme noktasında aday olduğumda seçim beyannameme yazdığım şeylerden bir tanesiydi; samimi niyetle çıktığımız bu yolda nasibimiz şerefimiz olsun demiştik. Yapılan hizmetlerdeki katkımız ağzı dualı nenenin duasından daha muteber değildir demiştik. Bu coğrafyanın bir merhamet medeniyeti olduğunu, Ahmet Yesevi’nin tahta kılıçlarından başlayıp bir tarafının celali kudreti temsil ederken, diğer taraftan merhameti, medeniyeti temsil eden ve onu en fazla bu davada hanım kardeşlerimizden, yol arkadaşlarımızdan aldığımız bir yolu beraber yürümüştük. Allah bu yolda milleti, ümmeti, ümmetin hassasiyetiyle hareket edenleri var etsin” ifadelerini kullandı.

“BİZ KADININ HAYATTA DA NELER BEKLEDİĞİNİ BİLİRİZ

AK Parti Milletvekili Arzu Aydın, Parti bünyesinde yapılan bütün faaliyetlerin kendileri için çok kıymetli olmasına vurgu yaparak; “Yalnızca cinsiyet itibariyle değil, köklendiğimiz, yeşerdiğimiz, vücut bulduğumuz Kadın Kolları’nın her faaliyeti bizim için daha bereketli. Biz elbette biliriz; kadınlar, kadın kolları neler söyler, neler ister, neler bekler…  Ama biz kadının hayatta da neler beklediğini biliriz. Lafa geldi mi çiçek, böcek tanımlamalarıyla aslında bilinçaltında kırılgan oldukları ifade edilen, edilmeye çalışan, işte tam da erkek egemen hayatın diline yansıyan bu gerçek aslında evdeki annesine, o koruyan kollayan, ona siper olan, gerekirse canını feda edebilecek olan annesine bakış açısını ne yazık ki erkek egemen siyaset, erkek egemen düşünce, ne siyasi hayatta, ne sosyal hayatta, ne de iş hayatında göstermemektedir” dedi.

“KADIN KOLLARIMIZIN ÖZVERİSİ BİZİ BURALARA GETİRMİŞTİR”

Konuşmasının devamında kadın kollarının özverili çalışmalarına değinen Milletvekili Arzu Aydın; “Bizim mücadelemiz kadın kolları başkanlarımızın özverisiyle bizi buralara getirmiştir. Bizim özverimizle, çalışmamızla, sizlerin emeği ve desteğiyle ve elbette Allah’ın izniyle daha nice genç kızlarımızın her alanda önünü açacaktır. Tabi genç kızlarımızın önünü açma konusunda bizim asıl mihmandarımız, bize asıl bu yolu açan, hamd olsun, Rabbim onu başımızdan eksik etmesin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. O yedi düvele meydan okurken, aslında o yedi düvelin anlaması gerekeni, siyasette de, iş hayatında da anlaması gereken herkese anlatmaktadır.  Tabi ben burada Genel Merkez Kadın Kolları başkanımız Lütfiye Selva Çam’ın emeğini, özverisini, çalışmasını anmadan geçemeyeceğim. Buna bizzat şahit olan biri olarak, başkanlarımın çalışmalarına şahit olan biri olarak, gece ve gündüz, zaman mefhumu dinlemeden, kilometrelerce yol yaparak bir dava uğruna sarf ettikleri emek gerçekten takdire şayandır. Rabbim onların emeklerini zayi etmesin. Allah onlardan razı olsun” şeklinde konuştu.

“HAKLI MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Aydın, kadın olmanın mağdur edebiyatı olarak kullanılmasına izin vermeden haklı mücadelelerinin peşinden gideceklerinin altını çizerek; “Neşet Ertaş’ın “kadın insandır, biz insanoğluyuz” sözüyle önemli olan insan olmaktır. Toplumun ruh köküne ve maneviyat iklimine sıkı sıkıya bağlı olan ahlaki ve ilkesel duruşunu koruyabilen misyon ve dava anlayışını yaşatabilen kişiliğe sahip, cinsiyetten ari tüm dava adamlarını saygıyla hürmetle selamlıyorum.  Yani demem o ki; kadın olmanın mücadele etmekle eşdeğer olduğu bu dünya düzeninde, bu gerçeğin farkında olarak ancak hiçbir zaman kadın olmanın mağdur edebiyatı olarak kullanılmasına izin vermeden, yalnız ve yalnız anne olmanın dahi bu mücadeleyi adil, ahlaklı ve sevgiyle yürütmeye kafi olduğunun da, haklı olduğumuz davada, hakkın yanımızda olduğunun bilinciyle, o haklı olduğumuz davada yoktan sorunlar çıkarmaya çalışan, emanet olarak verdiğimiz, kendi yaptığımız belediyeyi, emanetini geri alıncaya kadar devam edecek olan haklı mücadelemizde hepinizi tekraren selamlıyor, rabbime emanet ediyor, bu vesileyle yeni yönetimin ve başkanımızın çalışmalarının hayra vesile olmasını temenni ediyor hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum” diye konuştu.

“AK PARTİ’DE EN ÖNDEN GİDENLERİN HER ZAMAN KADINLAR OLDUĞUNU GÖRDÜK”

“2023 Sayın Cumhurbaşkanımızın hedef gösterdiği, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşunun 100. yılında bu kadrolar ile birlikte, Bolu’dan yeniden bir dirilişin fitilini ateşlemiş olacağız” diyerek sözlerine başlayan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay; “Hayatımızın her aşamasında yeri geldiği zaman eş, anne, kız kardeş, abla olan ve hayatın her aşamasında bizlere eşlik eden sizlerden Allah razı olsun. 19 yıldır, AK Parti’nin kurulduğu günden bu güne kadar ne zaman bir seçim, kongre olsa AK Parti’de en önden gidenlerin her zaman kadınlar olduğunu gördük, görmeye devam ediyoruz. Rabbim yokluğunuzu göstermesin, rabbim; reisin açmış olduğu bu davada sizler ile yol almayı nasip etsin” şeklinde konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN MİLİTANI OLMAK GURURDUR, ŞEREFTİR”

Doğanay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dünya 5’ten Büyüktür” sözünü anımsatarak; “Pandemiyle birlikte başlayan, dünyanın kavrulduğu, ekonomik anlamda sıkıntılar çektiği bir süreci hep birlikte götürmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken özellikle muhalefete baktığımız zaman; siyaseti yere sermek adına Amerika’daki seçimleri kazandıktan sonra onları desteklemek için Türkiye’de, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı indirmek için “muhalefete destek vereceğiz” sözünü de duyduktan sonra onların biraz cesaretlendiğini görüyoruz. Hararetle seslerini yükselttiklerini görüyoruz ama onlar şunu bilsinler; bugün buradan, Köroğlu’nun diyarından ilan ediyoruz ki; bu salondaki herkes Recep Tayyip Erdoğan’ın militanıdır, olmaya da devam edeceğiz. Bundan hiçbir zaman gocunmayacağız. Biz, Recep Tayyip Erdoğan dediğimiz zaman; dünya mazlumlarının gür sesinden, kimsesizlerin kimsesinden; Suriye’den, Somali’den, Myanmar’dan bahsediyoruz. Biz, Recep Tayyip Erdoğan dediğimiz zaman; Birleşmiş Milletlerin gözünün içine baka baka “Dünya 5’ten Büyüktür” diyen bir liderden bahsediyoruz. Bu yüzden bizim için Cumhurbaşkanımızın militanı olmak gururdur, şereftir” ifadelerini kullandı.

“TEK HEDEFİMİZİN HAKKIN RIZASI, HALKIN DUASI”

Kongrenin teşkilatın tazelenmesi ve yenilenmesine vesile olması temennisinde bulunan AK Parti MKYK üyesi Şebnem Koçak Elçi; “Bu kutlu dava, hepimizin ömrümüzü adadığımız çok büyük bir sevda, sevda olmasa yapamayız, mümkünat yok. Çok büyük bir gönül işi. Tek hedefimizin hakkın rızası, halkın duası olan bir gönül işi. İnşallah bu bizim birliğimiz, beraberliğimiz, bu duygumuz, bu ruhu hep birlikte taşıdığımız sürece, bu güne kadar elde ettiğimiz başarıları arttırarak devam edeceğiz. Hepimiz uzun yıllardır emek veriyoruz. Mücadele ediyoruz” dedi.

“DÜNYANIN EN BÜYÜK KADIN HAREKETİYİZ”

Elçi, sadece Türkiye’nin değil, Dünya’nın en büyük kadın hareketi olduklarını vurgulayarak, “Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde uzun yıllardır destansı mücadelelerle hep birlikte şahitlik ettik. Hep birlikte yürüttük. İnşallah bundan sonra da bu mücadeleleri vermeye devam edeceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi isimlerle değil, ilkelerimiz ve duruşumuzla varız. Bugün Ak Parti Kadın Teşkilatları olarak 5,5 Milyona yakın üyesiyle yalnız ülkemizin değil, Dünyanın en büyük kadın harekâtıyız. Bizler 2002’den bu yana, teşkilatımızın her bir ferdi olarak tek hedefimiz, gayemiz ülkeme nasıl hizmet ederiz? endişesine derinden hissederek bugünlere geldik. Bu gayretle de devam ediyoruz. Bundan sonra da Cumhurbaşkanımızın çizdiği yolda inşallah hep beraber yürümeye devam edeceğiz. Kadınlara bugüne kadar yaptığımız pozitif ayrımcılık, çalışma hayatında getirdiğimiz düzenlemeler, kadınların çalışma hayatında, sosyal hayatta, siyaset alanında uluslararası standartlara ulaşması için Sayın Cumhurbaşkanımız bugüne kadar özveriyle çalıştı. Sayısız Milletvekillerimiz çıktı teşkilatımızdan. Kamuda, bürokraside, iş hayatında, yanı başımızda kadın rektörümüz var. Her alanda kadınlarımız bugün hayatın içindeler. İnşallah çoğalaraktan bizler çalışacağız. Sayılarımızı arttıracağız hep beraber. Uluslararası standartlara elhamdülillah getirdik. Bundan sonra da aynı duygu ve düşüncelerle de inşallah devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“BOLU’YU BELEDİYEMİZE KAZANDIRACAĞIZ”

Hedeflerinin he zaman büyük olduğunu söyleyen Elçi; “Gücümüz millet, kararımız hizmet diyerek yola çıktığımız Ak Parti mensupları, biliyorsunuz geçen haftalarda muhalefetin sözde başkanı Sayın Cumhurbaşkanımıza sözde Cumhurbaşkanı deme saygısızlığını ve hadsizliğini gösterdi. Şimdi Bolulu Ak Kadınlara soruyorum. 2023’te muhalefete tekrar bir yenilgi daha yaşatmaya hazır mısınız? İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yorulmadan durmadan 2023, 2053, 2071 hedeflerine hep beraber kavuşacağız inşallah. Çünkü bizim ana muhalefet gibi günlük politikalarımız yok. Bizim her daim büyük hedeflerimiz vardı bundan sonra da olmaya devam edecek. Biliyorsunuz, bizler geldiğimiz ilk günden beri ülkemize hizmet anlayışı içerisinde bulunduk. Ülkemizi dev eserlerle donattık. İnşallah 2023’e geldiğimiz vakitte Türkiye’miz sağlıkta, ulaşımda, bilim ve teknolojide, kalkınmış ülkeler arasında parmakla gösterilecek bir ülke olacak inşallah. Bunu biz hep beraber sağlayacağız. Çünkü dediğimiz gibi bizim 2023 hedefimiz var. Bu yolda hep beraber inşallah yürüyeceğiz. Yorulmadan, durmadan büyük Türkiye hedeflerimize hep beraber kavuşacağız. Öncelikle Bolu’yu Belediyemize kazandıracağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen kongrede Hicran Çağalı yeniden güven tazeledi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı ve yönetimi:

Asil Üyeler

Aygül Yıldırım Uzun, Dilek Gülöz Demirkaya, Hacer Işık, Huriye Korkmaz, Mahmure Karaman,Nimet Alkan, Hanife Yaşar, Nurcan Cesur, Nurdan Çetin, Nurten Arslan, Seda Yardımcı, Sevcan Bayındır, Sevgi Ulus, Ümmühan Aydın, Vildan Özel, Sevgi Er, Emine Korkmaz, Bahar Curaoğlu, Sümeyra Arslan

Nimet Kaygusuz, Huriye Taş, Seyhan Altıntaş, Refiyya Tuğba Örsdemir, Selma Belma Soğukçelik

Asiye Bayrakdar, Dilek Budakoğlu, Sunay Gündüz, Hatice Altıntaş, Canan Ceylan, Nesrin Altundağlı

Zeynep Çizmeci, Meryem Özdamar, Cansu Atağ, Firdevs Aydın, Esra İnceoğlu, Zeliha Deniz Olkay Oy, Esra Yıldırım, Melek Akgül, Emine Babalık

Yedek Üyeler

Ayşe Çetin, Tuğba Yüksel, Hanife Şakar, Fatma Karaca, Gülnadi Aydınalp, Emine İlhan,Sevgi Karaaslan

Aysın Çelik, Rabia Keyf, Dilek Bilgi, Seher Baki, Memnune Duran, Dünya Ediş, Hamiyet Kök, Saime Adıyaman, Tülin Özer, Emine Sümer, Emine Çetin, Nurdan Yaman, Emine Özdemir

HABER: ASLI AKIŞ

  • ÇAĞALI GÜVEN TAZELEDİ
  • ÇAĞALI GÜVEN TAZELEDİ
  • ÇAĞALI GÜVEN TAZELEDİ
  • ÇAĞALI GÜVEN TAZELEDİ
  • ÇAĞALI GÜVEN TAZELEDİ
  • ÇAĞALI GÜVEN TAZELEDİ
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.