VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

O ÖDEMELER BAŞLADI

27 Ocak 2021

....................................

Esnaf ve sanatkârlarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik kira desteği ödemeleri, bugün itibarıyla ödenmeye başladı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan; esnaf, sanatkâr ile gerçek kişi tacirlere yönelik gelir kaybı desteğinin 20 Ocak’ta başladığını hatırlatırken, kira kaybı desteği ödemelerinin ise bugün başladığını bildirdi. Sosyal medyadan açıklama yapan Pekcan,“Esnaf ve sanatkârlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize yönelik gelir kaybı desteklerini 20 Ocak’ta ödemeye başlamıştık. Kira destekleri de bugün itibarıyla ödenmeye başlamıştır. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

BAŞVURULAR 31 MART’A KADAR UZATILDI

Bakan Pekcan, önceki gün yaptığı açıklamada gelen talepler üzerine esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik kira ve gelir kaybı desteklerine yeniden başvuru imkanı sağladıklarını bildirmişti. Buna göre, destekten yararlanma şartlarını taşıyan fakat başvuruda bulunmayan esnaflar, 31 Mart 2021 akşamına kadar e-devlet üzerinden başvuru yapabilecekler.

DESTEK MİKTARLARI NE KADAR?

Bu kapsamda esnafa gelir kaybı desteği olarak 1.000’er lira, kira desteği olarak ise büyükşehirlerde 750, diğer şehirlerde 500 lira olmak üzere 3 ay süreyle karşılıksız destek sağlanacak.

1 yorum yapılmış
  • PilavcKazm
    30 Ocak 2021 • 23:16
    Aşı ilaç sosyal yardımlar hizmet yatırımları her gün açılışlar yaşım 66 birde eski iktidar dönemindeki yaşamıma bakıyorum bu gün Allah'a şükürler olsun diyoruz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.