VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MUTASYONLU İL SAYISI 7'YE ULAŞTI

23 Ocak 2021

..................

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bir kişide, mutasyona uğrayan ve daha hızlı yayılan koronavirüs tespit edilmesiyle bir mahalle karantinaya alındı. Böylece mutasyon tespit edilen il sayısı 7'ye çıktı. Daha önce Düzce, Balıkesir, Diyarbakır, Kilis, Muş, Tokat'ta mutasyonlu virüs tespit edilmişti. 

İngiltere'de koronavirüsün mutasyona uğramış ve daha hızlı yayılan bir türünün tespit edilmesiyle dünyayı panik havası sarmıştı. Bu tespitin ardından sınır kapatma önlemleri alınmasına rağmen mutant virüs birçok ülkeye yayılırken Türkiye'de de tespit edildi.

DİYARBAKIR'DA DA TESPİT EDİLDİ

Mutasyona uğramış koronavirüs vakalarından biri de Diyarbakır'da tespit edildi.

Lice ilçesi Dernek Mahallesi'nde, bir kişi baş, karın ve eklem ağrısı nedeni ile hastaneye gitti. Şahsa burada yapılan testinde mutasyona uğrayan ve daha hızlı yayılan koronavirüs tespit edildi. Şahsın yapılan tetkiklerinin ardından evde tedavisine başlandı.

YURT DIŞI BAĞLANTISI YOK

Mutasyonlu koronavirüs taşıyıcısı olan köylünün, daha önce yurt dışından gelen herhangi bir kişiyle temas etmediği kaydedildi. Lice Kaymakamlığı, mahallenin 14 gün boyunca karantinaya alındığını açıkladı.

MUTASYON TESPİT EDİLEN İLLER

Mutasyonlu koronavirüse rastlanan iller: (Bilinen)

-Düzce, Balıkesir, Diyarbakır, Kilis, Muş, Tokat

3 yorum yapılmış
  • yuksel14
    24 Ocak 2021 • 05:19
    ya iyide bunların kiminle temaslı kiminle görüşmüş.nerelere gitmiş..nerden gelmiş.niye araştırmıyorlar..adam köyden dışarı çıkmamış ve o köye şehir dışından bile kimse gelmemiş.nasıl oluyorda kapıyor..araştırılmalı acaba hava veya kuşlar.gibi vasıtaylamı geliyor..bunun bir sebebi olmalı..sadece cinayet masası gibi araştırılmalı..
  • Bolulu
    24 Ocak 2021 • 21:10
    yaklaşık 2 aya yakın bir zaman önce düzcenin bir köyünde bütün köylülerin covid olduğunu duymuştum bizzat köylüden ve vefatlarında çok olduğundan bahsetmişti. şu anda o köyde mutasyonlu virüsten bahsediliyor bence avrupadan önce bizlerde çok daha önce mutasyonlu virüs vardı diye düşünüyorum. sonuçta virüs varsa o üklede mutasyona illaki uğrayacak dışarıdan glmesine gerek yok.
  • Tugba17
    25 Ocak 2021 • 01:13
    Araştırılması gerekiyor bu mutasyonlu virüsün nasıl yayıldıgini daha net bir sey yokmus diye okumustum ben bir haberde bilim kurulu uyesi soylemis onuda
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.