VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN AK PARTİ GRUBUNA SERT ÇIKTI

20 Ocak 2021

....................................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Borazanlar Mahallesi'ne yapılmak istenilen cami hakkında AK Parti grubundan gelen açıklamalara cevap verdi. Ak Parti grubundan özür beklediğini belirten Başkan Özcan, “Cami yapılacak alanın karşısında meyhane var diye yalan söylüyorsun. O camiyi yapmaya çalıştığımız bölgenin karşısında verilmiş bir alkol ruhsatı falan yok. Kocaman bir yalan. Hadi çıkarsınlar bir ruhsat göstersinler bana” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,Bolu Belediye Meclisi Ak Parti Grubunun cami yapımı ile ilgili yaptığı açıklamalara yönelik açıklamada bulundu. Açıklamasında Bolu Belediye Meclisi Ak Parti Grubunu sert bir şekilde eleştiren Başkan Özcan, “Okula ihtiyaç varsa okul yapılır. Camiye ihtiyaç varsa cami yapılır. Okula ihtiyaç yoksa okul yapılmaz israf olur. Camiye ihtiyaç yoksa camide yapılmaz. Ama burada camiye ihtiyaç var” dedi. Bolu Belediye Meclisi Ak Parti Grubunun yaptığı acıkamaya yönelik açıklamada bulunan ve Bolu Belediye Meclisi Ak Parti Grubuna yüklenen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 

“DERTLERİ GENEL MERKEZLE BENİ TERS DÜŞÜRMEKTİ”

“AKP’nin gurup başkan vekili bir sürü yalan söylüyor, bir sürü imada bulunuyor, bir sürü olmayan şeyi oldu diye söylüyor. Ben olayın doğrusunu anlatayım. Bunu ulusal basına servis eden biz değiliz. Bunu  ulusal basına servis eden aslında bunlar. Dertleri neydi? Genel Merkezle beni ters düşürmekti. Nasıl bir CHP’li Belediye başkanı cami yapar kardeşim algısı yapmak. Bunlar zannediyor ki CHP’liler faklı insanlar onlardan. Çok büyük bir yalanları ortaya çıktığı için panik halindeler. Yıllardır ne dediler; CHP gelirse camileri yıkar. CHP gelirse camileri yakar. CHP gelirse camileri temizlemez. Şu an Bolu’daki camiler eskisinden daha fazla temizleniyor”

 

“HADİ ÇIKARSINLAR BİR RUHSAT GÖSTERSİNLER BANA”

“Bana şunu söylemelerini bekliyorum; ‘niye cami yapıyorsun diye kıvıracaklarına, sen şu ihalede usulsüzlük yapmışsın, sen tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemişsin’ Sen bunların hiçbirini söyleyemiyorsun. Vay efendim niye cami yaptın. Niye kıvırıyorsun meclis toplantısında? Niye itiraz ediyorsun. Vatandaşlarımız bize 1260 metre kare yer bağışlamış. Biz burada gayet iyi niyetle yola çıktık. O bölgede camiye ihtiyaç var dedik. Ve biz bu camiyi yapacağız dedik. Ondan sonra sen belediye meclis toplantısında onun karşısında şu var diyorsun. Bunun karşısında bu var diye yalanlar söylüyorsun. O camiyi yapmaya çalıştığımız bölgenin karşısında verilmiş bir alkol ruhsatı falan yok. Kocaman bir yalan. Hadi çıkarsınlar bir ruhsat göstersinler bana”

 

“GÖRDÜLER Kİ CHP’LİLER İHTİYAÇ OLDUĞUNDA CAMİ YAPIYORLAR”

“Şartları varsa alkollü ruhsatta verilebilir. Zaten kendileri hiçbir kurala uymadan yapmışlar bunları. Hilton otel ne zaman yapıldı. Eski başkanın son döneminde. O otelin yanında cami var. Ve orada alkol var. Niye kimse itiraz etmedi? Bunların böyle bir dertleri yok gerçekten. Sıkışınca diyorlar ki biz vermedik. Kültür Bakanlığı verdi diyorlar. Bu ülkeyi 19 yıldır AK Parti yönetiyor. Kültür Bakanı da AK Partiliydi. ESKOP Otelin altındaki yere alkol ruhsatını kim vermiş? Burak Balaban beyfendinin dönemindeki eski belediye başkanı vermiş. Soruyorum tarihi camiye mesafesi ne kadar? Dolayısıyla mekana mesafesi şuydu, böyleydi. Bunlar laf salatası. Büyük bir algı kırılması yaşanıyor. Ters tepti yaptıkları. Ama gördüler ki CHP’liler ihtiyaç olduğunda cami yapıyorlar”

 

“BEN BU CAMİYİ İHALEYE ÇIKIP YAPTIRACAĞIM”

“Türkiye’de bir çok belediye, her yapılan camiye yardım ediyor. Ben göreve geldiğimden bu yana Gerede’den de, Seben’den de, Mengen’den de, hangi köyden olursa olsun karınca kararınca bütün camilere yardım ettim. Bizim yapmaya çalıştığımız o değil. Bizim yapmaya çalıştığımız belediye camisi yapmak. Yani ben bu camiyi ihaleye çıkıp yaptıracağım; Bolu Belediyesi olarak. Ve Türkiye’de ikinci örneği olacak. İlk örneği de 1954 yılında Kırklareli’nin kaynarca beldesi ki oda CHP başkan tarafından yapılıyor. İlk cami yaptıran belediye orası. Bu ikincisi olacak. Camiye yardım yapmakla kalmıyor. Cami yapıyoruz diyoruz”

 

“CAMİYE İHTİYAÇ YOKSA CAMİDE YAPILMAZ”

Neden yapıyoruz tekrar söylüyorum. O bölgede camiye ihtiyaç var. Borazanlar Mahallesi 17 yıl önce 2 bin nüfuslu bir yerdi. Şimdi 20 bin nüfuslu bir mahalle oldu.  Bir tane camileri vardı. Şimdi bir buçuk camiler var. Mesafe olarak. Aynı bölgede 13 tane okul var. Biz demiyoruz okul yapılmasın. Şunu da söylüyorum. Cami için ayırdık. Milli Eğitim gerekli kamulaştırmaları yapsın yer bize teslim etsin. Orayı da okul olarak yaparak Milli Eğitime tahsise de hazırız. Okula ihtiyaç varsa okul yapılır. Camiye ihtiyaç varsa cami yapılır. Okula ihtiyaç yoksa okul yapılmaz israf olur. Camiye ihtiyaç yoksa camide yapılmaz. Ama burada ihtiyaç var camiye sen orada çıkmışsın karşısında o varmış bu varmış”

 

“CAMİ YAPILMASINA BİR TEK FETÖCÜLER KARŞI SANIYORDUM BEN”

“Türkiye’de en çok alkol ruhsatı veren belediye 25 yıldır AK Partinin yönettiği Beyoğlu Belediyesi. Nerdeyse verilen 2 ruhsattan bir tanesi alkollü mekan ruhsatı. Sen önce aynaya bakacaksın. Türkiye’de sadece cami yapılmasına bir tek FETÖ’cüler karşı sanıyordum ben. Sevmezler camiyi. Birde muhalefete düşünce bu AK Parti cami yapmaya karşı çıktı. Ben bunu anlamıyorum”

 

“BEN ASLINDA BUNLARI SIKINTIDAN KURTARDIM”

“Ben şunu bekliyordum, sayın başkanım ne güzel düşünmüşsün o bölgede camiye ihtiyaç var hep birlikte yapalım. Hatta bizde belediye meclis üyeleri olarak caminin yapına bağışta bulunalım demelerini beklerken o varmış bu varmış. Mecliste oy birliği kelimesini ben kullandım. Bu arkadaşları sıkıntıya sokamamak için. Hatta görüntüler incelenirse bazılar kaldırmadı bile. Ben aslında bunları sıkıntıdan kurtardım. Onlar da bu karara evet demişler gibi olsun istedim”

 

“ALLAH’A HAVALE EDİYORUM”

”Ben şunu demelerini bekliyorum; ‘Biz Tanju Bey’den özür diliyoruz. Yapmaya çalıştığı iyi bir şey bu caminin yapımına bizlerde AK Partili belediye meclis üyeleri olarak da katkı vermeye hazırız.’ Başka bir yerde nasip olacak okulda yapacağız. Kültür merkezide yapacağız. Bir şehrin neye ihtiyacı varsa onlar yapılacak. Ben inançlı bir aileden geliyorum. Ben inancı bir insanım. Benim hem anam hem babam hacı. Bunu Bolu’da bilmeyen yok. Bizde cami yaptırmak buna vesile olmak sevap olarak bilinir. Bir caminin ihtiyaç olan caminin yapılmasına karşı çıkmanın veya kıvırmanın bedelini diğer tarafta nasıl ödeyecekler bilmiyorum. Allah’a havale ediyorum. Allah aklımızdan geçeni biliyor”

 

“BİZ HERKESİN DEĞERLERİNE SAYGI DUYUYORUZ”

“Bu ülkede 5 vakit ibadetini yerine getiren CHP’liler de var AK Partililer de var. Ama bu ülkede alkol alan CHP’liler de var AK Partililer de var. Bu toplunda hep birlikte yaşıyoruz. Biz herkesin değerlerine saygı duyuyoruz. Alkol alana niye alkol alıyorsun demek benim hakkım değil. İbadeti yapan insana kimse sen niye ibadet ediyorsun haddine sahip değil. Biz Türk milleti olarak farklı değerler olan insanların ama hep birlikte yaşamayı öğreneceğiz”

“BEN O CAMİYİ BOLU HALKINA KAZANDIRACAĞIM”

“Kimse kıvırmasın kim ne derse desin ben belediye başkanı olarak Allah bana ömür verdiği sürece ben bu sene o camiyi ne olursa olsun yapacağım. Herkes samimi olsun kıvırmasın. Yok biz evet demiştik de falan onları geçin. Ben o camiyi Bolu halkına kazandıracağım. Onlarda istedikleri kadar rahatsız olsunlar”

12 yorum yapılmış
  • Kararsz
    20 Ocak 2021 • 10:35
    Kim yalan kim doğru söylüyor belli değil herkes bir taraf tutmuş doğru kabul etmiş.Doğrusu neki
  • Ali
    20 Ocak 2021 • 11:23
    Heryere alkol ruhsatı verdiniz bolunun her tarafına alkol ruhsatı verdiniz yarın öbür gün yasaklar bittiğinde kent merkezinde bıçaklı silahlı sopalı olay yapacak meyhanede kafayı çeken herkes alkol alkol alkol chp geldi belediyeye her yer alkol ruhsatı oldu ilerisi hiç düşünülmedi
  • BOLULU14
    21 Ocak 2021 • 01:14
    CAMİ TAMAMDA MEYHANENİN KARŞISINDA OKULUN NE İŞİ VAR OKUL YAPILACAK BİR YERİN KARŞISINA MEYHANE RUHSATI VERİLİMİ 10 TANEDE CAMİ YAPACAM DESİN ZİHNİYET BELLİ
  • bolulu
    20 Ocak 2021 • 21:26
    Başkanım sonuna kadar arkadayım bir akp partili olarak biz kimin ne oldugunu biliyoruz..
  • ylmaz
    20 Ocak 2021 • 23:00
    Beş vakit namaz kılıpda çoluk çocuğun ırzına geçmiyolar sen merak etme içki içinden zarar gelmez en azından onlar uçkuruna sahip çıkarlar
  • CEMZGRZDEMR
    20 Ocak 2021 • 23:00
    TANKU BAŞKAN ADAM GIBI ADAM.BOLUYA SEVIYE ATLATACAK INANIYOR VE GÜVENIYORUZ.
  • Birisi
    21 Ocak 2021 • 00:05
    İhtiyaç olan yere Cami yapmak herkesin desteklemesi gereken bir durumdur.Camiler hiçbir Siyasi partinin tekelinde değildir. Şayet Belediye yapacak ise siyaseti bir tarafa bırakıp herkes elinden geldiğince yardımcı olmalı. Eskop Otelin altındaki restoran, bahsedildiği gibi Ak Parti zamanında alkol ruhsatı almadi.Bu mekan 1990li yıllardan,belki daha önce Alkol ruhsatı vardı. Lütfen Bolumuz için yapılan faydalı olacak her projeyi siyaseti bir tarafa bırakarak dest
  • Vatandas
    21 Ocak 2021 • 04:06
    Birisi.Pasakoyundeki caminin yanina yapilan ickili Hilton oteline ruhsati Ak partili belediye vermedi mi?Balaban efendi o zaman belediye Ak parti meclis uyesiydi, niye karsi cikmamis.
  • Hadi
    21 Ocak 2021 • 08:56
    Tanju bey camii senin işin mi diyanetin mi.acaba oradan bir pislik kokusumu geliyor.o arsa işinde bir iş var.belediyenin asli görevlerini yap gerisine gerek yok.ilk önce belediye içerisinde dönen işleri düzelt.şimdiye kadar yapılan yolsuzluk ve kanunsuz iş yapanların hangisine dava açtın hangisine soruşturma başlattın önce onları açıkla 3 yıl olacak heyyyyy.
  • Garipbirkyl
    21 Ocak 2021 • 09:30
    Sn Başkan tapuları yıkıyorsun CHP camilere karşı algısını yıktığın için hırcınlaşıyorlar Tebrikler
  • KltrMahalleli
    21 Ocak 2021 • 10:48
    Tanju başkanım sana güveniyorum ve inanıyorum.Yanındayız Bolu halkı olarak.Bunların derdi başka.Amaçları pis siyaset yapmak ama başarılı olamayacaklar.Yap o camiyi, göstersinler bakalım o işletme nerdeymiş.
  • Alihan
    23 Ocak 2021 • 11:03
    Yarı dönem belediye başkanlığınızı yaptınız verdiğiniz hiç bir icaraatı yerine getirmediniz yarın öbür gün ne yaptın diye sorduklarında ben cami yapacaktım akp liler yaptırmadı dersiniz nerede dağıttınız 10 sayfalık boluyu kalkındıracak icraatlarınız hani ne yaptınız cehapeee
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.