VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AK PARTİ'DEN İDDİALARA CEVAP

20 Ocak 2021

................................

Bolu Belediyesi AK Parti Grup Başkanı Burak Balaban, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın “CHP cami yapmak istiyor, AK Parti Bolu Belediye Meclis Grubu karşı çıkıyor” şeklindeki açıklamalarına tepki göstererek, “Hiç bir mesnedi, hiç bir tutarlı tarafı olmayan, din istismarı temelli, sunturlu bir yalandır” dedi.

AK Parti Bolu Belediye Meclis üyeleri ile CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı karşı karşıya getiren cami ve okul tartışmasıyla ilgili partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Balaban, tartışmalara açıklık getirdi. Cami yapımını her zaman desteklediklerini belirten Balaban, “Tanju Özcan'ın basına servis ettiği “CHP cami yapmak istiyor, AK Parti Bolu Belediye Meclis Grubu karşı çıkıyor” yalanı hiç bir mesnedi, hiç bir tutarlı tarafı olmayan, din istismarı temelli, sunturlu bir yalandır. Bahse konu geçen Borazanlar Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Bulvarı üzerindeki (905 ada 1 parsel) cami yeri ile ilgili imar değişikliği meclise imar komisyonundan oy birliği ile gelmiş, yine mecliste de 2021/33 nolu karar oy birliği ile alınmıştır. Camiye karşı olan imar komisyonunda da belediye meclis oylamasında da red oyu verir. Peki bu yalanın amacı nedir? Mesele okul alanı ile cami  alanının tam karşısında, 32 metre mesafede verilmek istenen meyhane ruhsatıdır. Yani bu mücadele meyhane zihniyet ile anayasanın gençleri ve çocukları alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan korumayı emreden hukuki anlayışın mücadelesidir.” diye konuştu.

ÖZCAN YALANLAR ÜZERİNE KURGU ÇALIŞMASI İÇİNDE

Balaban, Başkan Özcan’ın yalanlar üzerine algı çalışması içinde olduğu iddia ederek şunları söyledi:
“Meclisten oybirliği ile alınan cami alanı konusunda Tanju Özcan’ın kendi kurgusunu algısını oluşturmaya çalıştığı, meclisteki söylemlerinden de açıkça anlaşılmaktadır. cami alanı konusu görüşülürken bu konuda bir kaç defa ısrarla itirazınız mı var diyerek mizanseni kendince açık etmiş ve tipik zihniyetinin sonucu bir gerginlik oluşturmaya çalışmış ama ak parti grubunun seviyeli duruşundan dolayı hem komisyondan hem de meclisten istediğini elde edemeyince kendine yakın olan ulusal medyada yalanlar üzerine kurulu bir algı çalışması içine girmiştir. Ama tüm bu algı çalışmasına rağmen sağ duyulu Bolulu hemşehrilerimiz camiyi kim yapar,  algıyı kim yapar, en kolay yalanı kim söyler, verdiği sözü kim tutar kim tutmaz ,verdiği sözden kim cayar gayet iyi bilmektedir. Yine bolu halkı ve sağduyulu CHP'liler kimin alkol probleminin artık resmi törenleri bile kaçıracak hale geldiğini de çok iyi bilmektedir. Yine meyhane ruhsatlarından illegal bağış adı altında rant elde edenleri de halkımız çok iyi bilmektedir. Tanju Özcan’ın toplumda gerginlik oluşturmaya çalışan bu tip siyaset anlayışının yürümeyeceğini artık anlaması gerekmektedir.”

CAMİ YAPIMINI DESTEKLİYORUZ

Cami yapımına her zaman destek verdiklerini vurgulayan Balaban, “Cami alanını komisyonda da mecliste de sonuna kadar destekledik desteklemeye devam edeceğiz. İster okul alanı ister cami alanı karşısına yakınına yapılacak açılacak alkollü mekanların da karşısında olduk olmaya devam edeceğiz. Alkollü mekan ruhsatlarının rant kapısı olarak görünmesine para karşılığı alkollü mekan ruhsatı verilmesine de karşı olduk olmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim çocuklarımız ve gençliğimiz Tanju Özcan’ın alkollü mekan ruhsatlarından alacağı bedellerden daha önemlidir.” diye konuştu.

11 yorum yapılmış
  • Mustafa
    20 Ocak 2021 • 07:15
    Akepe zihniyeti müslüman vatandaşların cami yapmasına engel olamayacaktır.
  • merakda
    20 Ocak 2021 • 07:20
    her mahalleye bir cami yetmiyor,her sokağa bir cami yapılmalı adam başı bir cami olsun,yazık günah bir milletin dini duyguları ile bu kadar oynanmaz ,caminin adınıda tanju özcan camii koysunlar sayın başkan kendi sonunu hazırlıyor,yanında menfaat için duranlar poz poz resim çektirenler,hiçbirini yanında bulamayacak,bir işyeri açında oradan beş on kişi evine ekmek götürsün ALLAH ıslah etsin
  • Garipbirkyl
    20 Ocak 2021 • 07:37
    Hep laf hep laf icraat yok Bolu halkı sizi hizmet etsin diye seçti Hizmet edin Şov değil
  • Hseyin
    20 Ocak 2021 • 11:44
    Cami yapılması düşünülen alanda oturuyorum. Mahallemize cami ihtiyacı acildir. Belediye veya bolu halkı olarak yapılabilir. Cadde boyuna alkol ruhsatı verilmesine de şiddetle karşıyım. Gençlerimiz ve ailelerimizle her daim caddeyi gönül rahatlığıyla kullanmak istiyoruz.
  • Qwerty
    20 Ocak 2021 • 14:23
    15 yildir meclis uyeligi yaptin başkan vekilligi yaptin alattin yilmazin yardimciligini yaptin ozaman yapilan haksizliklara neden sesini cikartmadin burak balaban hilton oteli yapilirken caminin yanina sen neredeydin yokmuydun boluda simdi ne olduda bukadar zıpliyorsun ozaman korkudan alattin benide siler benide kovar diye kıkınızı cıkaramiyordunuz Ne yaparsan yap bırak artik sov yapmayı
  • geredelicsavus
    20 Ocak 2021 • 21:16
    Sayın Balaban biz bu şehir de biz bu ülkede ne fırıldaklar dönüyor kim çalıyor kim çırpıyor kim bu ülkeye zarar veriyor çok iyi biliyoruz o yüzden içimiz rahat
  • Bolulu
    20 Ocak 2021 • 23:38
    Cami yapılacak alanda alkol ruhsatı verilmiş veya alınmış yer yok olsa ki Tanju başkan buna müsade etmez.Sizleri halk gördü ve notunu verdi.Size yol göründü.
  • MT
    20 Ocak 2021 • 23:45
    Alkol almak hırsızlıktan yetim hakkı yemekten daha iyidir..
  • Ali
    21 Ocak 2021 • 00:37
    Alkol konusundaki samimiyetinize meyhane ruhsatına karşı durdugunuzda değil ancak ve ancak ülke genelinde yasaklanması adına birşeyler yaptığınızda inanırım geçin bu ufak tefek adımları.Alkole sigaraya karşı duracaksın ama en neredeyse yüksek vergiyi buradan alacaksın hiç bir samimiyet yok.Haramsa haramdır ülke ekonomisine karismamalidir.Ayrica belirteyim alkol kullanıyorum ve uleke genelinde yasaklanmasın destekliyorum.
  • Metin
    21 Ocak 2021 • 12:13
    Kısır çekişmelerle.... Vatandaşı meşgul ediyorsunuz... Bizde yedik...
  • Ktphaneolsun
    24 Ocak 2021 • 04:53
    Türkiye'nin en büyük ve en güzel kütüphanesi yapılabilir oraya. Gençleri okumaya yönlendirmek için kitap kafe tarzında özel bölmeler olabilir.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.