VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİ ÜMİT'TEN AŞI AÇIKLAMASI

14 Ocak 2021

.......................................

HABER- Ayşe Songül Erhan

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu'ya gelen korona virüs aşısı ve aşılamayla ilgili açıklama metni yayınladı. Açıklamada, "Vatandaşlarımız; MHRS web, MHRS mobil, ALO 182 veya e-Nabız üzerinden veya doğrudan, kendisine en yakın sağlık kurumundan randevu alarak aşılarını olabileceklerdir.Aşı sıralaması vatandaşlarımız tarafından ASI boşluk TC Kimlik No boşluk TC Kimlik Seri No’nun son 4 hanesi 2023’e SMS gönderilerek veya e-nabız sisteminden öğrenilebilecektir" ifadelerine yer verildi.

Bolu Valiliği tarafından yayınlanan metinde, "Bolu olarak ülkemizle eş zamanlı şekilde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sağlık Bakanımızın organizasyonunda, İçişleri Bakanımızın etkin desteğinde yaklaşık 10 aydır topyekûn başarıyla mücadelesini sürdürdüğümüz koronavirüse karşı ilk aşılar bugün saat 08:30 itibariyle Sağlık Müdürlüğümüzün ilimiz genelinde planladığı toplam 179 Covid-19 Aşı Odasında uygulanmaya başlandı. Pandeminin ehemmiyeti sebebiyle aşıya ulaşımda şeffaflık ilkesinin ihlal edilmemesi amacıyla aşılama işlemlerine Sağlık Bakanlığının belirlediği öncelik sırasına uygun olarak önce Sağlık çalışanlarımızdan başlanmıştır.

BUGÜN KAÇ KİŞİYE AŞI YAPILACAK

Aşılama çalışmalarının planlanmasında; hastalığa maruz kalma, bulaştırma riski, toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkileri gibi hususlar göz önüne alınarak öncelikler belirlenmiştir. Bundan sonraki aşamalarda da yine Sağlık Bakanlığı’nın belirleyeceği öncelik sıralamasına göre, isteğe bağlı olarak aşılama faaliyetlerine devam edilecektir. 9 Ocak 2021 günü İlimize teslim edilen ve bundan sonra teslim alınacak olan aşıların her birisinin hangi vatandaşımıza yapıldığı Sağlık Sistemi üzerinden yetkililerce görülebilecektir.

Bugün erken saatlerden itibaren İl Sağlık Müdürlüğümüzün kontrolünde:

- Aile Hekimliği Birimlerinde 103,

- Toplum Sağlığı Merkezlerinde 3,

- Entegre İlçe Hastanesinde 3,

- İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 20,

- İzzet Baysal Devlet Hastanesinde 20 (Köroğlu Ünitesi 10, Merkez Ünite-Kalıcı Konutlar 10),

- Gerede Devlet Hastanesinde 10,

- Mudurnu İlçe Devlet Hastanesinde 5,

- İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 15 olmak üzere toplam 179 COVID-19 Aşı Odasında saat 24:00’e kadar aşı hizmetleri verilmeye devam edecektir.

BİLGİ SİSTEMİ

Vatandaşlarımız; MHRS web, MHRS mobil, ALO 182 veya e-Nabız üzerinden veya doğrudan, kendisine en yakın sağlık kurumundan randevu alarak aşılarını olabileceklerdir.Aşı sıralaması vatandaşlarımız tarafından ASI boşluk TC Kimlik No boşluk TC Kimlik Seri No’nun son 4 hanesi 2023’e SMS gönderilerek veya e-nabız sisteminden öğrenilebilecektir.Covid-19 Aşı Danışma Merkezi”nin 0374 275 30 43 numaralı telefonunu aranarak aşı ile ilgili her türlü bilgiye ulaşılabilecektir" ifadelerine yer verildi.

2 yorum yapılmış
  • NerdeEskiGazeteciler
    15 Ocak 2021 • 00:29
    Sayın Valim, Komşu ilimizde mutasyona uğramış virüs tespiti yapıldı. Bolu Valisi olarak ilimizde ne gibi önlemler aldınız. Bolu ilinde Uzun süreli bir karantina düşünüyor musunuz? Bolu iline gelen ve sadece bir kaç kişinin sahibi olduğu otelleri il dışından gelen misafirlere kapatmayı düşünüyor musunuz? Gazeteci böyle soru soracak.
  • Bo
    15 Ocak 2021 • 07:03
    Boş boş boşş
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.