VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"SİZİNLE YOLLARI AYIRMAKLA DOĞRU YAPMIŞIZ"

12 Ocak 2021

....................................

Bolu Belediyesi Meclisi Ocak Ayı 2. Oturumu'nda Dağkent'te alınan 26 dönümlük arsaya yapılması planlanan Sosyal Konut Projesi'nde kullanılmak üzere Başkan Özcan’a borçlanma yetkisi verilmesi konusu görüşüldü. Oylamada, İYİ Partili Belediye Meclis Üyelerinden başta Mansur Şen, Hasan Hakan Alpaslan ve Suat Orhan 'hayır' oyu kullandılar. Eski belediye başkan yardımcısı Mansur Şen'in konuşmasından sonra açılamalarda bulunan Başkan Özcan, "Burayı neden almak istediğimi, hangi amaçla ve nasıl aldığımı herşeyi baştan sona biliyorsunuz. Mansur bey bütün bu yapılan çalışmalardan haberiniz yoksa seninle yolları ayırmakta doğru yapmışız" ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Başkanlığında Bolu Belediyesi Meclisi Ocak Ayı 2. Oturumugerçekleşti. Gerçekleşen oturumda Bolu belediyesi tarafından Dağkentte satın alınan arsaya yapılması planlanan Sosyal Konut Projesi'nde kullanılmak üzere Başkan Özcan’a 130 milyon liraya kadar borçlanma yetkisi verilmesi görüşüldü. Projede kullanılmak üzere meclisten 130 milyon TL’ya kadar borçlanma yetkisi isteyen Başkan Özcan'a Millet İttifakı ortağı İYİ Partili Belediye Meclis Üyelerinden Ahmet Yılmaz hariç Mansur Şen, Hasan Hakan Alpaslan ve Suat Orhan 'hayır' oyu kullandılar.

MANSUR ŞEN KÜRSÜ’YE ÇIKTI

İYİ Partili Mansur Şen, Hasan Hakan Alpaslan ve Suat Orhan’ın 'hayır' oyu kullanmasından ardından Başkan Özcan İYİ Parti gurubuna gerekçelerini duymak istediğini söyledi. Başkan Özcan’ın söyleminden sonra kürsüye çıkan ve geçtiğimiz günlerde Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Mansur Şen, "Biz sosyal konut yapılması noktasında hem fikiriz. Bizim temel düşüncemizde yerle ilgili daha önce sizinlede paylaştığım çekincelerimiz var.  Sosyal konut alanının yerinin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Dağkentin nasıl etkileneceği konusunda endişelerimiz var. Bu endişemizin giderilmesi için gerekli projelerin yapılması gerekiyor. Hatta oradaki insanlarında görüşlerinin alınması gerekiyor. Olayın finansmanını düşünüyoruz ama ortada net bir projenin olmadığını görüyoruz. Bu konular netleşirse bizlerde daha net bir karara alırız. Bizim bu konularda endişemiz ve belirsizliğimiz olduğu için ret kararı verdik. Sosyal konut alanı olarak başka bir yer değerlendirilmeli diye düşünüyoruz" dedi.

SİZİNLE YOLLARI AYIRMAKLA DOĞRU YAPMIŞIZ

Eski belediye başkan yardımcısı Mansur Şen'in konuşmasından sonra açılamalarda bulunan Başkan Özcan, "Süleyman Demirel'in meşhur bir sözü vardı. Dün dündür bugün bugündür. Rahmetli haklıymış. Mansur bey siz sıradan biri değilsiniz. Bir buçuk yıldır İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısıydınız. Burayı neden almak istediğimi, hangi amaçla ve nasıl aldığımı herşeyi baştan sona biliyorsunuz. Siz burayla ilgili analiz yapmadığımızı nerden biliyorsunuz. Hiç gelip bana sordunuz mu? Mansur bey bütün bu yapılan çalışmalardan haberiniz yoksa seninle yolları ayırmakta doğru yapmışız" ifadelerini kullandı.

“BANA SADECE DEDİNİZ Kİ ARKA TARAFTA 4 TANE VİLLA ARAZİSİ VAR”

Açıklamalarında Sosyal Konut Projesi hakkında Mansur Şen ile arasında geçen konuşmayı anlatan Başkan Özcan, "Siz bana sadece dediniz ki arka tarafta 4 tane villa arazisi var. Bunlar rahatsız olur mu dediniz. Bende 700 kişiyi ev sahibi yapabiliyorsak varsın villacılar rahatsız olsun dedim. Hatta aynı fiyata verirlerse o arazileride alalım dedim" dedi.

“GÖREVE DEVAM ETSEYDİ HAYIR OYU KULLANMAYACAĞINI HERKES BİLİYOR”

Açıklamasında eski belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen’ yüklenmeye devam eden Başkan Özcan, Mansur Şen’in başkan yardımcılığı görevine devam etseydi hayır oyu kullanmayacağını belirterek, "Bakıyorum Mansur bey görevden alınana kadar ilk kez bir hayır oyu kullandı bu güne kadar. Bu gün göreve devam etseydi bu konudada hayır oyu kullanmayacağını burada herkes biliyor" dedi.

MESELE EŞ BAŞKANLIK TALEBİ

Açıklamaların sonunda İYİ Partinin kendisinden eş başkanlık pazarlığı yaptığını ilk kez dile getiren Başkan Özcan, "Meselenin ne olduğunu sizde bende gayet iyi biliyoruz. Mesele eş başkanlık talebi. Eş başkanlık sistemi bize göre değil. Bu HDP'ye göre bir sistem. Ne ben HDP'liyim nede siz HDP'lisiniz. Bizim bir Millet İttifakımız var. Biz bu ittifaka sadık bir ortak olarak kalmaya devam edeceğiz. Ankara sağdık kalmaya devem ettiği sürece" şeklinde konuştu. Öte yandan komisyondan gelen karar oy çokluğu ile kabul edildi. Ve Başkan Özcan’a Sosyal Konut Projesinde kullanmak üzere borçlanma yetkisi verildi.

5 yorum yapılmış
  • KPR
    12 Ocak 2021 • 02:58
    Benimse AK benim değilse KARA
  • Keskin
    12 Ocak 2021 • 09:13
    Başkanım kimlerle iş birliği yaptığını umarım anlarsın Daha size ne engeller çıkaracaklar
  • Haydi
    12 Ocak 2021 • 10:13
    Başkanın söylediği şeyi kabul edersen iyi etmez isen kötüsün.Başkanın CHP li olduğuna inanç kalmamıştır artık.herkes hain herkes yanlış Tanju doğru.kim inanır Kadir inanır.sağda solda hain arama yanı başına bak körmü oldun Tanju beyyyyy.
  • Divane
    12 Ocak 2021 • 15:08
    Dagkentli olarak hizmet gelmesini isteriz lakin dagkentin dokusuna uygun olmalı dagkenti ranciya peskes edeni secimde pisman ederiz dağkente daha iyi bir proje gerekir
  • Firdes
    13 Ocak 2021 • 00:41
    Ben dağkentte oturuyorum bölgenin çografi konumu dolayısıyla imar planının dikkatlice incelenmesi lazim görüntü kirliliğine yol açmamalı ve uyumlu olmalı, bir vatandaş olarak oradaki konutlara uyumlu ve ahenkli olmalı
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.