VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BELEDİYE GÜNE İSTİKLAL MARŞIYLA BAŞLADI

11 Ocak 2021

..........................................

Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatıyla tüm okulların bahçesinde bayrak töreni yapılarak İstiklal Marşı okunması kararının ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve çalışanlar belediye binası önünde andımızı ve İstiklal Marşını okudular. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un talimatıyla 81 ildeki tüm okulların bahçesinde saat 10.00’da bayrak töreni yapılarak İstiklal Marşı okundu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın talimatıyla aynı saatte belediye önünde Andımız ve İstiklal Marşı okundu. Bina önünde toplanan tüm belediye personeli ilk önce Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ile birlikte Andımızı okudu. Başkan Özcan ve belediye personelleri daha sonra bando eşliğinde İstiklal Marşı’nı okudu.
Farkındalık yaratmak için haftaya Andımızı ve İstiklal Marşı’nı okuyarak başladıklarını anlatan Başkan Özcan, “Bugün farkındalık yapalım istedik. Milli Eğitim Bakanlığı okullarda bayrak töreni yapılması talimatı verdi. Öğrencilerimizde yaklaşık bir yıldır eğitimden uzaktalar. Milli Eğitim Bakanlığı okullarda farkındalık yaratalım diye saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile haftaya başlanılmasını istedi. Bizde bir kamu kurumu olarak bunu yapmalıyız dedik. Bu yüzden personelimiz ile birlikte böyle bir etkinlik düzenleyelim dedik. Bunu yaparken uzun zamandır neredeyse okumayı unuttuğumuz Andımızı yeniden hatırlayalım istedik. Andımız aslında 1930’lu yıllarda Milli Eğitim Bakanının oluşturduğu bir metin. Çok uzun yıllar okullarda okutuldu. Okutulmasının amacı neydi? Cumhuriyet bilincini geliştirmek, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüdüğümüzü herkese hatırlatmak ve unutturmamak. Orada geçen kelimelere baktığımızda milli birlik ve bütünlüğümüzü kuvvetlendiren ifadeler olduğunu görüyoruz. Bazıları Andımızın sonundaki ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ ibaresine takılmış. Orada kastedilen şu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türklük anlayışı ulus millet anlayışının tezahürü. Türk milleti tanımı üst bir kimlik ırkçı bir kimlik değil. Bunu da tekrar hatırlatmak istedim.” diye konuştu.

  • BELEDİYE GÜNE İSTİKLAL MARŞIYLA BAŞLADI
  • BELEDİYE GÜNE İSTİKLAL MARŞIYLA BAŞLADI
  • BELEDİYE GÜNE İSTİKLAL MARŞIYLA BAŞLADI
  • BELEDİYE GÜNE İSTİKLAL MARŞIYLA BAŞLADI
2 yorum yapılmış
  • bakan
    11 Ocak 2021 • 01:56
    belediye belediye olalı böyle bir başkanı ilk kez görüyor , heyecanla hayranlıkta takip ediyor destekliyoruz başkanım
  • Eitimci
    11 Ocak 2021 • 02:45
    Tebrikler başkan. Diğer resmi kurumlardada bu törenlerin olmasını isteriz.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.