VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BALABAN’DAN FETRET DEVRİ BENZETMESİ

8 Ocak 2021

..........................................

HABER: Mutlu YUCA

Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Üyesi Burak Balaban, Bolu Belediyesi’nde bu dönemi fetret devrine benzeterek, “Şunu sormak lazım, yoldan geçen bir vatandaş belediye başkanlığı koltuğunda otursaydı  bu 2 yılda bundan farklı ne olurdu ? . Kaplumbağa hızında ilerleyen, yönetimsel sorunlarla boğuşan, abuk sabuk konularla ulusal basına düşen, plansızlığın programsızlığın pik yaptığı, çalışanların giyimi kuşamı bıyığı sakalıyla uğraşan bir belediye yönetimi var” dedi.

Burak Balaban Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nin 'Yeni Yıl' gazetesine açıklamalarda bulundu. Bolu Belediye Meclis toplantılarındaki çıkışları ve kürsüden yaptığı konuşmalarla dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili Balaban, Belediye Başkanı Tanju Özcan ve belediye yönetimine sert sözlerle yüklendi. Başkan Özcan’ın geçmişte belediye projelerini mahkemelere taşıdığını hatırlatan Balaban, “Tanju Özcan bizlere ‘Muhalefeti bilmiyorlar’ diye söylemiş olsa da kendisinin iktidarı hiç ama hiç bilmediğini bu geçen 2 yılda göstermiş oldu. Biz AK Parti Grubu olarak  Tanju Özcan’ın geçmişte yaptığı muhalefeti yapmıyoruz. Eğer öyle olsa bizim adliyeden çıkmamamız lazımdı. Şu ana kadar hukuka götürdüğümüz üç tane konu var. Onun dışında biz yapıcı bir muhalefet yapıyoruz. Kendisine yeter ki icraat yap diyoruz, verdiği 52 sözü  hatırlatıyoruz. Soruyoruz hangi vizyon projesine başladın ? Bu 2 yıllık sürede bizim bıraktığımız belediyenin rutin işleyişini bile bozdular. Tanju Özcan geldiği için ekstra bir şey olmadı. Şu an yoldan geçen bir vatandaşı belediye başkanlığı koltuğunda olsa inanın bundan daha iyi bu durumda olabilirdi. Neden? En azından yürüyen sistemi bozmazdı.” diye konuştu.

BAŞKAN ÖZCAN’IN KENTE KATTIĞI BİR ŞEY YOK

Balaban, Başkan Özcan’ın kente bir şey katmadığını söyleyerek açıklamalarına şöyle devam etti:

“Tanju Özcan’ın seçilmesinin ve yönetiminin görünen yönetimsel problemleri de eklediğimizde  Bolu’ya kattığı herhangi bir şey maalesef olmadığını da iki yıldır görüyoruz. Bu fetret devri gibi bir dönem gelip geçecek. Bolumuzun alıştığı o yoğun icraat zamanına üç yıl sonra kavuşacağız. İki yıldır asfalt yapılıp kaldırım döşeniyor. Özcan, seçimlerden önce ben bunu sizlere icraat olarak söylemeyeceğim demişti ama iki yıldır söylediği başka bir şey yok. Kaldırımlar şöyle oldu yollar böyle güzel oldu deniliyor ama biz onların söylendiği kadar iyi işçilikle yapılmadığını da görüyoruz. Maalesef bizi eleştirdikleri bu konuda bizden iyi değiller. Hep söylüyoruz  örneklersek 140-150  ile gidebilecek son model bir araba ile kendisi 60 kilometre ile gitmektedir. “

MECLİS TOPLANTISINDA ÜSLUP VURGUSU

Belediye meclis toplantılarında Başkan Özcan’ın güya yaptığı espriler ve söylemler üzerinden üslup vurgusu yapan Balaban, “Biz meclis toplantısında seviyeye hep yukarılarda tutmaya çalışıyoruz. Gerek gazoz muhabbeti olsun gerek şap muhabbeti olsun gerek yapılan basit espriler olsun bunlar meclis toplantısında, kamuoyunun gözü önünde yapıldığı için ulusal medyaya düşüyoruz. Şap muhabbeti ile gazoz muhabbeti ile bıyık sakal ve kılık kıyafetle ve en sonda yönetim katındaki istifalarla ulusal medyadayız. Bolu bunlarla mı uğraşacak.? Nerede icraatlarımız, yok. Bizden kalan, Fatih Metin’in destekleriyle devam eden projeler dışında hiçbir şey yok. İki tane ihale yaptılar,biri kanal menfez ihalesi , diğeri de iş yeri merkezi ihalesi, o ihale süreçlerinde belediyede yer yerinden oynadı, o basit işleri bile ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Belediyenin hem yönetimsel olarak hem ciddiyet olarak Bolumuz şu an istenilen düzeyde maalesef  değil ki bunu sadece biz değil konuştuğumuz CHP li dostlarımız da söylüyor, dillendiriyor.

YÖNETİM KATINDA BU KADAR SIKINTI VARKEN BU İŞ YÜRÜMEZ,

Başkan Özcan ve belediye yönetimine yönelik eleştirilerini sürdüren Balaban, şunları söyledi:

“Söz verilen projelere bırakın başlamayı 3. Yılı bütçesinde henüz bu işlere para ayırmamış bir yönetim varken  tüm bunlarla beraber  olaylı bir şekilde istifa eden bir belediye başkan yardımcısı var. Bu başkanın  problemi deyip geçemiyoruz maalesef,  İYİ Parti ile CHP arasında ne olur bilemem, biz girmiyoruz o konulara. Biz o konudan uzağız. Biz Bolu’nun iyi yönetilmesini istiyoruz. Ama şunu söyleyebilirim “balık baştan kokar”, tüm bu olumsuzlukları bu kadar kısa sürede görünce önümüzdeki üç yılın beklentilerin çok ama çok altında geçeceği kanaatindeyiz.”

2021 BÜTÇESİ VE 2020 EK BÜTÇESİ ELEŞTİRİSİ

2021 bütçesinde vizyon projelerine ayrılan bütçenin sıfır lira olduğunun altını çizen Balaban, “Kasım ayında meclisten 2021 bütçesi geçti. Vizyon Projelere ayrılan bütçe yok, nasıl olacak bu işler? Spor kompleksi, Vizyonkent, D100 alt geçitleri, Kızılay otopark projesi,  Nasıl tutulacak verilen sözler? Üstüne üstlük 2020 bütçesi de tutturulamadı. Başkan Özcan kredi çekip 13 milyon liraya yer aldı. Fakat bunu bile planlamadıkları için akıllarına geleni yaptıkları için bu konda daha önce bir programları olmadığı içinbütçe açık verdi ve yılbaşına sadece 1 hafta kala ek bütçe için meclisi olağanüstü toplantıya çağırmak zorunda kaldılar. Kredi çekip yer almak kolaydır, amma velakin ne zaman siz Orman Bölge Müdürlüğü binası kaba  inşaatını yaklaşık 20 milyon liraya yapma sözü karşılığında 300 dönüme yakın yeri belediyemize kazandırırsanız, o zaman ekstra bir iş yapmış olursunuz, o zaman kendinizi göstermiş olursunuz. Yoksa gidersiniz kredi çekip yer alıp bunu büyük bir başarı gibi gösterebilirsiniz. Biz Belediyecilikten gelen bir partiyiz, Allah’ın izniyle bir sonraki yerel seçimlerde Bolumuzun işi tekrar ehline geri vereceğinden emin olarak, çalışmalarımıza öznemiz BOLU diyerek devam ediyor, 2021 yılımızın Bolumuz için hayırlı olmasını diliyor, tüm Bolumuzun yeni yılını AK Parti Belediye Meclis Üyeleri olarak tebrik ediyoruz.” diye konuştu. 

6 yorum yapılmış
  • Qwert
    8 Ocak 2021 • 05:07
    15 yil boyunca meclis uyeligi yapiyorsun tuncokun projelerine imza atmaktan baska ne faydan oldu boluya ve halkına
  • vatanda
    8 Ocak 2021 • 12:12
    Halk memnun mu ona bakmak lazım.adam kayırıyomu ona bakmalı.sağa sola rant dağıtıyo mu ona bakmalı.ihaleler kime gidiyo ona bakmalı.sizi dinliyo mu yoksa ben yaptım böyle oldu mu diyor ona bakmalı.insalcıl mı yoksa burnu havalarda mı ona bakmalı.halkın gözüne baka baka yalan söylüyo mu ona bakmalı.mesela bu demeci veren şahsa sorsalar arşiv neden yanmıştı diye yahut otobanın oradaki köroğlu heykeline o kadar para verilirken sen ne açıklaması yaptın deseler ...
  • KltrMahalleli
    8 Ocak 2021 • 13:13
    Sen konuşmaya devam et, bizde gülmeye devam ediyoruz.
  • Metin
    8 Ocak 2021 • 13:49
    ALLATTİN paşa döneminde 15 yıl ne yaptınız... NERDE havaalanı... Nerde güney D100 karayolu... Seçimde vaat var.içraat sıfır
  • Gerek
    9 Ocak 2021 • 12:16
    Evet şimdide adam kayırma var yandaşa ihale var belediye personelinde cıvıklık iyice arttı.belediye başkan yardımcısı atadınız sözleşmeli memur Gülden hanımı ama sözleşmeli memur belediye başkan yardımcılığı atanamaz bundan haberiniz yok vs.vs.vs.daha bir sürü şey.
  • vatandas14
    9 Ocak 2021 • 21:20
    evet sayın balaban buyrun su yukardaki sorulara bir cevap alalım
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.