VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"ÖZCAN'LA ANLAŞABİLMİŞ DEĞİLİZ"

8 Ocak 2021

.........................................

HABER / MUTLU YUCA

İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, partisinin Bolu’daki oy oranının yüzde 13’ler seviyesine yükseldiğini açıklayarak, “Önümüzdeki ilk seçimde Bolu’dan bir milletvekilliği kazanacağız” dedi. Örnekbaş, Bolu Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Mansur Şen’in yerine CHP’li bir ismin atanmasının millet ittifakına zarar vermeyeceğinin altını çizen Örnekbaş, “Ama tabi bizimde hassasiyetlerimiz var. Bunların belediye başkanımız tarafından gözetilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nin 'Yeni Yıl' gazetesine açıklamalarda bulunan Örnekbaş, İYİ Parti’nin ülke genelinde yükselme trendinde olduğunu belirterek, “Partimizin Türkiye genelinde yüzde 14-16 bandında. Bolu’da da bu rakamları destekler sonuçlar elde ettik. Ekim ayında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bolu ziyareti sonrasında yapılan bir ankette partimizin oy oranı yüzde 13.5 olarak tespit edildi. Bizim genel seçimlerde Bolu’da aldığımız oy yüzde 8 civarındaydı. Geçen süre içerisinde oy oranımızın yüzde 13.5’e çıkmış olması oylarımızın arttığını ve vatandaşlarımızın bize ilgi gösterdiğinin bir kanıtı. Bizim için iki tane kırılma noktası vardı. Partimizin yüzde 10 bandında tutulması gerekiyordu bunu 24 Haziran seçimlerinde başardık. İkincisi ise oy oranlarının yüzde 15’ler seviyesine çıkarak geniş kitlelerin aradığı parti olması düşüncesiydi. Geldiğimiz noktada yüzde 15’lik oy oranına Türkiye’nin her yerinde ulaştık. Önümüzdeki yapılacak seçimlerde Türkiye’nin ikinci yada üçüncü partisi olmaya aday gibi görünüyor.” şeklinde konuştu.

İYİ PARTİ BOLU’DA BİR MİLLETVEKİLİNE ADAY PARTİ

İYİ Parti’nin önümüzdeki ilk genel seçimde Bolu’dan bir milletvekili çıkaracağını söyleyen Örnekbaş, “Ama seçim eğer 2023 yılında olursa daha iddialı rakamlara ulaşırız. 2020 yılında salgına rağmen genel başkanımızın illeri, ilçeleri, esnafları gezerek sorunlarını dinlemesi, bunları meclis kürsüsüne getirmesi vatandaşlarımızın dikkatini çekti. Bizim derdimiz ülkemize halkımıza hizmet etmek. İYİ Parti iddialı bir parti konumuna geldi. Önümüzdeki ilk genel seçimde İYİ Parti Bolu’daki bir milletvekiline aday olacak. Eğer daha erken bir seçim değildi belirtildiği gibi 2023’de yapılırsa daha iddialı olacağımızı söyleyebilirim. Şu an bir milletvekilini İYİ Parti’nin alacağını değerlendiriyorum.” ifadelerini kullandı.

TANJU ÖZCAN İLE ANLAŞABİLMİŞ DEĞİLİZ

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen’i istifasını değerlendiren Örnekbaş, şunları söyledi:

“31 Mart seçimlerine CHP ile İYİ Parti ittifak yaparak girdi. Başarılı bir çalışma yaparak Bolu Belediye Başkanlığı ile meclis üyeliklerini kazandık. Gelinen noktada Mansur Şen’in çok başarılı işler yaptığını değerlendiriyoruz. Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Mansur Şen’in görüş ayrılığına düştüğü söylendi. Her iki tarafı da dinledim. Bazen insanlar farklı düşünebilir, farklı icraat düşünceleri olabilir. Buna saygı duyduk. Yeni atacak arkadaşımız konusunda Tanju Özcan ile anlaşabilmiş değiliz, bekleme sürecindeyiz. Önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz. Bu benim şahsi bir kararım değil. Belediye başkanımız çalışacağı kişiyi kendisinin seçeceğini söyledi buna da saygı duyuyoruz. Bizde çalışacağımız arkadaşlarımızı belirledik. Bu önümüzdeki dönemde değerlendirilecek. Olumlu bir yana evrilir diye değerlendiriyorum. Biz Bolu Belediyesinde çalışmak, icraat yapmak istiyoruz. Faydalı olmak istiyoruz. Ama bir orta yol bulunacağına inanıyorum. “

BOLU’DA MİLLET İTTİFAKINDA BİR BÖLÜNME YOK

Mansur Şen’den boşalan koltuğa CHP’li bir ismin atanmasının Bolu’da millet ittifakında bir bölünmeye yol açmayacağını vurgulayan Örnekbaş, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bolu Belediyesini  millet ittifakı kazanmışsa yolunu da devam eder. Ama şu an bir değerlendirme aşaması var. Hem belediye başkanımız, hem partimizin yetkili kurulları bunları değerlendirecektir. Her olayda böyle kutuplaşmış gibi görünmek doğru değildir. Ama tabi bizimde hassasiyetlerimiz var. Bunların belediye başkanımız tarafından gözetilmesini istiyoruz. Umarım o da değerlendirir. Böyle olursa daha iyi çalışırız.”

AHMET YILMAZ’I NİYE KABUL ETMEDİ?

İYİ Parti’li belediye meclis üyesi Ahmet Yılmaz’ın belediye başkan yardımcılığı görevine atanmasına neden karşı çıktıklarına da açıklık getiren Örnekbaş, “Ahmet Yılmaz ile ilgili bizim şahsi bir meselemiz olmaz. Bizim partimizin yetkili kurulları böyle bir olayla karşı karşıya gelinince toplandık. Ben kendi başıma karar alma durumunda değilim. Biz demokratik teamülleri çalıştıran bir partiyiz. Bütün arkadaşlarımızı dinledim, arkadaşlarımızın görüşleri bu. Biz başka arkadaşlarımızla belediye başkan yardımcılığı görevini sürdürmek istedik. İcraat anlamında bizimde bir tarzımız var. İYİ Parti’nin duruşu diye değerlendirelim” dedi.

AHMET YILMAZ’A PARTİLİLERİN ZİYARETİNİ ŞIK BULMADIM

Belediye başkan vekilliği görevini sürdürdüğü gün bazı İYİ Parti’li isimlerin Ahmet Yılmaz’ı ziyarete gitmesinin parti içerisinde görüş ayrılıkları olduğuna ilişkin iddialara da cevap veren Örnekbaş, “Teşkilat mensupları ya da parti yöneticileri ziyarete gitmedi. Bazı parti üyelerimiz ziyarete gittiler. Bunu çok şık bulmuyorum. İYİ Parti sanki ayrı mecralarda farklı yapılardaymış gibi görüntü vermesi hoş değil. Siyasette demek ki böyle şeyler arada oluyor. Önemli olan bizim teşkilatlarımızın ne dediği. Bu teşkilatlar daha yeni görevlerine geldiler. Söz söyleme yetkisi parti teşkilatlarındadır. Parti içerisinde farklı düşüncede kişiler olabilir. Son sözü partinin yetkili kurulları söyler” şeklinde konuştu.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.