VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİ ÜMİT'TEN SERT TEPKİ!

31 Aralık 2020

......................................

Bolu Valisi Ahmet Ümit, yılbaşında evde normalin üzerinde kişi olursa evde bulunan herkese ceza yazılacağını söylemişti. Açıklamanın ulusal medyada saptırılarak ülke gündemine oturması üzerine tepki gösteren Ümit, "Gerçekle alakası olmayan yorumlarla kamuoyu yanıltılmış ve kullanılan ifadelerde yasal eleştiri sınırları aşılmıştır"dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, yılbaşında bir evde normalin üzerinde kişi olursa evde bulunan  herkese ceza uygulanacağını söyledi. Vali Ümit’in açıklamaları kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Ulusal yayın organlarının Ümit’in açıklamalarını saptırarak vermesi üzerine Valilikten cevap gecikmedi. Konuyla ilgili Bolu Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimiz basın mensuplarınca yılbaşı öncesi, yılbaşı akşamı ve sonrasında alınan Covid-19 tedbirleri ile ilgili Sayın Valimize yöneltilen bir soru üzerine: Sayın Valimiz Ahmet Ümit; ‘Yılbaşı münasebetiyle toplu eğlence yapılması muhtemel olan yayla ve köy evleri dâhil il genelinde en ücra mahallere kadar gerekli takibatların yapılacağı, bu yılbaşına münhasır olmak üzere koronavirüsle mücadele tedbirlerine aykırı olarak toplu eğlence yapanlara yasal müeyyide uygulanacağı’nı ifade etmiştir"

"ELEŞTİRİ SINIRLARI AŞILMIŞTIR"

"Salgınla mücadelede alınan tedbirler sonrasında Ülkemiz genelinde olduğu gibi İlimizde de salgının seyrinde ciddi düşüşlerin yaşandığı bu günlerde; başta sağlık çalışanlarımız, güvenlik güçlerimiz olmak üzere fedakârca çalışan tüm görevlilerimizin ve kurallara riayet ederek bu olumlu tablonun oluşmasına katkıda bulunan vatandaşlarımızın gayret ve fedakârlıklarının boşa gitmemesi ve toplum sağlığının tehlikeye düşmemesi için yılbaşında aile, komşu, arkadaş vb. ziyaretlerin yapılmaması büyük önem arz etmektedir. Sonuç olarak; Valiliğimizin bahse konu basın açıklaması; ‘Koronavirüsle mücadelede gelinen olumlu aşamada kamu sağlığının korunabilmesi amacıyla bu yılbaşına mahsus olmak üzere yayla, köy, konaklama tesisi veya kiralık villalarda toplu eğlence düzenlenmesi halinde yasal müeyyide uygulanacağının izahı’ndan ibarettir. Gerçek bu iken özellikle sosyal medyada gerçekle alakası olmayan yorumlarla kamuoyu yanıltılmış ve kullanılan ifadelerde yasal eleştiri sınırları aşılmıştır. Kurumsal ve kişisel yasal haklarımızın saklı kalması kaydıyla kamuoyumuza saygı ile duyurulur.”denildi.

3 yorum yapılmış
  • Mustafa
    31 Aralık 2020 • 06:59
    Sayın Valim kusura bakmayın bizler biraz saf olduğumuz için sizin söylediklerinizi yanlış anlıyoruz. Bu da bizim kusurumuz işte...
  • ppolat
    31 Aralık 2020 • 12:11
    Bi koroglu cikamadi koca memlekette bolu begine.
  • Tutuklama
    1 Ocak 2021 • 23:32
    Sakın eleştirmeyin dava açarlar, sonra neler olur siz anladınız. Tamam ağam deyin. Siz haklısınız deyin. Emriniz olur deyin. Seçimlere az kaldı dahi demeyin.Tehdit suçu işlersiniz.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.