VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DÜNYA YENİ VİRÜS KORKUSU ALTINDA

20 Aralık 2020

..................

İngiltere'de koronavirüsün yeni bir türü tespit edilmesinin ardından, B117 adı verilen yeni virüsün 3 farklı ülkede daha görüldüğü belirtildi. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "İngiltere’den bildirilen B.1.1.7 virüsü, 2021’de yeni bir küresel dalgalanmaya neden olabilir" ifadesini kullandı. Prof. Özlü, mutasyona uğrayan virüse aşının etki edemeyebileceğini söyledi.

2 milyondan fazla vakanın görüldüğü İngiltere'de mutasyona uğramış corona virüsü tespit edildi. Belçika ve Hollanda mutasyonunun yayılmasını engellemek amacıyla İngiltere'ye uçuşları durdururken, Almanya ve Fransa'nın da benzer bir adım atacağı belirtildi.

YENİ VİRÜS KONTROLDEN ÇIKTI

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, “Mutasyon geçirmiş corona virüsü önceki virüse göre yüzde 70 daha bulaşıcı” olduğunu duyurmasının ardından İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, mutasyona uğramış yeni corona virüsünün kontrolden çıktığını açıkladı.

“KÜRESEL DALGALANMAYA NEDEN OLABİLİR”

Koronavirüsün mutasyona uğramasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Bilim Kurulu üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü şu ifadeleri kullandı:

“İngiltere'den bildirilen B.1.1.7 virüsü, 2021'de yeni bir küresel dalgalanmaya neden olabilir. Bu virüste gözlenen N501Y, Spike 69-70 del ve P681H mutasyonlarının, virüsün daha kolay ve hızlı yayılmasına neden olabileceği, hastalığı geçirenlerde ve aşılananlarda oluşan bağışıklıktan kurtulmasını sağlayabileceği öngörülüyor.

“UMARIM KÖTÜ SENARYO GERÇEKLEŞMEZ”

Hastalığın kliniğini, risk gruplarını ve şiddetini değiştirip değiştiremeyeceğini ise şimdilik bilemiyoruz. Umarım kötü senaryo gerçekleşmez. Ama, dikkatli olmamız ve tedbirlere uymakta ihmalkarlık yapmamamız gereken günlerdeyiz.”

2 yorum yapılmış
  • Bolulu
    20 Aralık 2020 • 12:38
    Aşı falan hikaye zaten kaç çeşit aşı var çiçek kaba kulak domuz gribinin kaç aşısı var birileri zengin olcak hepsi o :) 14 gün genel karantina şart diyoruz iş işten gececek o faprika lar da hizmet sektörün de çalışçak insan bulamıycaz ülkeyi kapa giriş çıkışa 14 gün genel karantina yap ama yok ekonomi süper ya nerde hep hikaye provaganda hep nasıl ekonomik kriz saklanamıyor bu pandemi ve ölenler de saklanamıycak sürü bağışıklığı yok nezaman anlıycaz
  • Mehmet
    20 Aralık 2020 • 22:46
    Ne kadar kolay 14 gün karantina yaptık hastalık ülkemizde bitti bizim ülkenin mevcudu sanırsın 5 bin hoca ilk başta hastalık nasıl ilerliyo bı iyice araştır bekara karı bosamasi kolay demi
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.