VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MUHTARLAR BAŞKAN ÖZCAN'LA GÖRÜŞTÜ

16 Aralık 2020

......................

Haber: Sefa Günay - Bolu Takip Gazetesi

Bolu’da son zamanlarda en çok tartışan konular arasında yer alan yayla evleri yıkımlarında At Yaylası bölgesinde bulunan 7 mahalle ve köy muhtarı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Özcan, “Muhtarlar bana söz verdi. ‘En ufak işgali size bildireceğiz’ dediler. Bunu da yazılı dilekçeye eklettirdim” ifadesini kullandı. Özcan ayrıca, "Benim düşüncem mücavir sahanın dışına çıkartılması ama illa benim görüşüm doğru diye dayatmam” diyerek açık kapı bıraktı.

Yaylalarda yıkım kararlarının alınması ve yıkımların başlamasının ardından Bolu Belediye Meclisi’nde yaylaların mücavir sahadan çıkarılması konusu gündeme geldi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, muhtarlar ile görüştükten sonra bu konunun yeniden tartışılacağı ve karara bağlanacağını ifade etmişti. Yayla evleri konusu ile ilgili Paşaköy, Civril, Sandallar, Kılıçarslan, Kürkçüler Mahalleleri ile Ağaççılar ve Pirahmetler Köyleri muhtarlarıyla bir araya gelen Başkan Özcan, muhtarların mücavir saha içerinde yaylaların kalmalarını istediğini belirtti.

 MUHTARLAR MÜCAVİR ALANDAN ÇIKMAK İSTEMİYOR

Başkan Özcan, “Muhtarlarla konuştuk. Komşuları ve seçmenlerinizle konuşmalarını istedim. En son konuşup düşünmüşler. Bana geldiler. ‘Başkanım biz mücavir sahadan çıkmak istemiyoruz’ dediler. Bende bunu dilekçe ile bildirmelerini istedim. ‘Biz mücavir sahada kalmak istiyoruz’ diye bize yazılı dilekçe verin dedim. Benim düşüncem mücavir sahanın dışına çıkartılması ama illa benim görüşüm doğru diye dayatmam” dedi.  

“EN UFAK İŞGALİ BİLDİRECEKLER”

“At Yaylası mücavir saha içerisin de kalacak gibi gözüküyor. Muhtarlarla konuştuğumuz da  kendilerine, ‘Rahat bırakmam. Kaçak yapılara izin vermem’ dedim. Muhtarlarda bana söz verdi. En ufak işgali bize bildireceklerini söylediler.”

 

1 yorum yapılmış
  • Keskin
    16 Aralık 2020 • 21:11
    Sn Vali yasaları uyguluyor muhtarlar yasalar uygulanmasın yayla işgali devam etsin diye siyasetçiler den yardım istiyor Oy için siyasetçiler mavi boncuk dağıtıyor Merak ettim acaba onların da yaylada villaları mı var
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.