VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İŞTE YAYLALARDAKİ YIKIM BİLANÇOSU

15 Aralık 2020

.....................................

Bolu Valisi Ahmet Ümit, yaylalarda yıkılan çit ve yapıların son rakamlarını açıklayarak, “Bolu Belediye Başkanlığı tarafından At Yaylasında 7 yerleşkede 280 adet kaçak ihata/çit ve 6 yapı İl Özel İdaresi tarafından 73 yaylada 775 adet kaçak ihata/çit ve 52 yapı, olmak üzere il genelinde toplamda 80 yaylada 1.113 işlem yapılarak 1.492 dekar mera arazisi işgalden kurtarıldı”dedi.

Bolu’da yaylalardaki kaçak yapılar ile hayvanların otlayacağı meraların çitlerle çevrilmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında ekipler tarafından çok sayıda yaylada yıkım işlemi yapıldı. Bolu Valiliği’nin talimatıyla Bolu Belediyesi ve İl Özel İdaresi aracılığıyla yaylalarda belirlenen kaçak yapılar iş makineleriyle yıkıldı. 

BİN 113 İŞLEM YAPILDI

Yaylalarda kaçak yapıların yıkımına ilişkin son bilançoyu açıklayan Vali Ümit, “Bugüne kadar yapılan işgal kaldırma çalışmalarında, izinsiz kullanılan alanda hayvancılık yapılmıyor olması kaydıyla küçük ve büyükbaş hayvanların gezinti alanlarını daraltan çitler ve duvarlar,  31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılmış, tamamlanmamış kaçak yapılar, hakkında soruşturma yapılıp yıkım kararı alınmış, mahkemelerce aksine herhangi bir karar verilmemiş kaçak yapılar olmak üzere Bolu Belediye Başkanlığı tarafından At Yaylasında 7 yerleşkede 280 adet kaçak ihata/çit ve 6 yapı İl Özel İdaresi tarafından 73 yaylada 775 adet kaçak ihata/çit ve 52 yapı, olmak üzere il genelinde toplamda 80 yaylada 1.113 işlem yapılarak 1.492 dekar mera arazisi işgalden kurtarılarak hayvan sahiplerinin kullanımına sunulmuştur. 1.113 işgalden 464 adedi bizzat işgal eden vatandaşlarımız tarafından kaldırılmıştır.” diye konuştu.

HAYVANCILIK YAPAN VATANDAŞLARIMIZI MAĞDUR ETMEDİK

Vali Ümit, yaylalardaki kaçak yapılaşmadan Tarım İl Müdürlüğü, Bolu Belediye Başkanlığı ve İl Özel İdaresi’nin sorumluğu olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:
“Yapılan işgal kaldırma çalışmaları sırasında hayvancılık yapan vatandaşlarımızın hakları özellikle ve tamamen korunmuş, yaptıkları barınak, ağıl, çit vb. yapılarına hiçbir şekilde müdahale olmamış ve hayvancılık yapan hiçbir vatandaşımız mağdur edilmemiştir. Meraların işgallerinin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bildirilmesinden mahalle/köy muhtarları, amacına sadece hayvanların otlamalarına uygun olarak kullanılmasının takibinden Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, işgallerin kaldırılmasından Belediye Başkanları ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri doğrudan sorumludurlar. Görevini yapmayanlar hakkında yasal işlem yapmak ise Valiliğimizin sorumluluğudur.”

6 yorum yapılmış
  • Sercan
    15 Aralık 2020 • 02:42
    Yalan haber yapmışsiniz daha dün benim ahirimi yıktılar
  • Ali
    15 Aralık 2020 • 07:14
    Çok geç kaldınız. Yaylalar amacından uzaklaşalı yıllar oldu. Köyde hayvancılık yapanlar bir elin parmaklarını geçmiyor. Canı sıkılanda ''dedem bu köylüydü'' deyip yaylaya evini yapıyor.
  • melungeon14
    15 Aralık 2020 • 07:47
    demekki ev altı veya sınırları dışında bir ahırmıştır..yıkıldıysa sebebi vardır..önemli olan siyasilerin ve tatil amaçlı yapılan yapıtlar yıkıldımı..
  • Kemal
    16 Aralık 2020 • 10:57
    Sayın valim halen kalan bahçeler var artı betonlasmak serbesmi yasakmi tabiki buralar devlet arazisi torpilmi lazım Torpillimi olmak lazım bu yıkımın tebrik ederim sizce yaylalar ahsapmı olmalı betonmu olmalı valla benim 30mt.kare bir bahçem vardı onuda bozmustum kalanında 2metre yer kalmıştı onuda devlet yıktı yemek için 10 ad sağan 3.5 parcay birşey ama adaletli olmak lazım
  • Remzi
    16 Aralık 2020 • 12:19
    Hiç bir yetiştiriciyi mağdur etmedik yalan 3 hayvanı olana da 30 hayvanı olana da aynı eşit tutuldu hayvanı hiç olmayanın olanınkınden daha fazla bir kişinin 5 tane evi var hiç kimlik hani elektrik fatura hani hayvan belgesi diyen yok hiç hayvanı olmayan besicilik yapıyor diyor bir dışarıdan gelen yabancılar ilerde bunlar isteyecekmi hayvan besleyenleri olanlar yine garip köylüye oldu bence ilk önce hayvancık yapmayan villalardan başlmalıydı
  • zbolulu
    19 Aralık 2020 • 04:57
    sayın valim yazık vatandaşın DEDESİNDEN kalan yeri yıkıyorsun MÜHÜRLÜ EVLERİ yıkamıyorsun vatandaşın çitiyle ugraşmayın yazık yavhu birde türkiyenin heryerinde yaylacılık var böyle yıkım BOLUMUZDA SADECE heryere adalet insaf
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.