VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ENGELLERE MEYDAN OKUYOR!

14 Aralık 2020

.........................................

Haber: Sevgi PİLGİ - Bolu Havadis Gazetesi

Yıllardır Belediye önünde simit satarak geçimini sağlayan Sami Şen’in engelleri yıkan mücadelesi vatandaşlardan takdir topluyor. Her iki ayağında ortopedik engel olan Şen, simitçi tezgahıyla hayata tutunmayı başarıyor. 

Meydanın simitçisi olarak da bilinen Sami Şen, engellere karşı gösterdiği mücadeleyle kamuoyunun da takdirini kazanıyor. Diğer engelli vatandaşlara umut olan Şen, vatandaşların kendisine gösterdiği ilgiden hayli memnun olduğunu dile getirdi.   

ONU ARTIK HERKES TANIYOR

4 yıldır Belediye Meydanı önünde simit tezgahı açan 55 yaşındaki Sami şen, bu işten geçimimi sağlamaya çalışıyor. Oturmuş bir müşteri kitlesi olduğunu vurgulayan Şen,  “2016’dan beri bu işi yapıyorum. Sürekli belediye meydanındaydım. Her gün gelip simit, ekmek alan müşterim var. Civarda herkes beni tanıyor. Belirli müşterilerim var. Tanıdık olduğu için burayı tercih edenler de var, yolda yürürken canı çektiği için alanlar da var” dedi. 

"HELALİNDEN EKMEK PARAMI KAZANIYORUM"

Engelli olduğu için ağır bir işte çalışamadığını vurgulayan Şen, “Her iki ayağım ortopedik. Yürürken sıkıntı yaşıyorum. Oturarak yapılacak bir işte çalışmak zorundayım. Annemle birlikte yaşıyorum. Hayata bir şekilde tutunmaya çalışıyorum. Buradan aldığım parayla geçimimi anca sağlıyorum. Helalinden ekmek paramı kazanıyorum. Bu tezgah benim ekmek teknem. Burada ekmek, simit, poğaça satıyorum. Ürünlerim genellikle biter, bazen de artar.  En çok kaba simit biter, insanlar onu çok sever. Yaptığım işe çok saygı duyuyorum ve seviyorum.  Soğuklarından dolayı bir kışın zorlanıyorum”  ifadelerini kullandı. 

“Simit, yemek kültürümüzün ayrılmaz bir parçası”

İnsanların yemek ve beslenme geleneğinin önemli bir kısmının fastfood tarzı yiyeceklere ve özellikle hamburger gibi aperatiflere dayandığını dile getiren Şen, bu yiyeceklerin simidin yerini tutmadığını belirterek, “Simit Batı’nın sunduğu yemek seçeneklerine yenilmedi. Simit, yemek kültürümüzün ayrılmaz bir parçası. Gencinden yaşlısına simit herkesin sevdiği bir lezzet. Hayatlarımızdan eksik olmaz” dedi.

  • ENGELLERE MEYDAN OKUYOR!
4 yorum yapılmış
  • Keskin
    14 Aralık 2020 • 05:52
    Sağlık lı olup çalışmadan asalak gibi yaşayanlar ders alırlar inşallah
  • Birkul
    14 Aralık 2020 • 22:26
    Allah sana ve sevdiklerine sağlık, senden simit alanlara da bol kazanç versin kardeşim.mevlam ümmeti Muhammed i korusun amin.
  • Boluluvatanda
    15 Aralık 2020 • 03:12
    Allah, bol kazançlı, hayırlı işler nasip etsin.
  • Okur
    18 Aralık 2020 • 16:48
    Böyle insanlar var oldukça engeller kalkacaktır. Umarım abimiz bir çok insana umut olacak.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.