VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"ESNAFIMIZ ÖNÜNÜ GÖREMİYOR"

11 Aralık 2020

.................................................

HABER- Ayşe Songül ERHAN

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu esnafı ziyaret etti. Türkoğlu, korona virüs salgınının yeme-içme sektöründe olan etkilerinden bahsederek, “Bugün yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren esnafımız yaptığı ciro ile personel giderlerini, dükkân kirasını, elektrik parasını, doğalgaz faturasını, bankaya olan kredi borcunu ödeyemeyeceğinin farkında. İlk dalgada 75 gün dükkânını kapatan esnafımız, ikinci dalgada sadece paket servisle kaç gün yâda kaç ay hizmet vereceğini bilmiyor, yeni esnafımız önünü göremiyor” dedi.

Bolu’da esnaf ziyaretlerine başlayan CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, esnafları tek tek gezerek sıkıntılarını ve önerilerini dinledi. Türkoğlu, “AKP iktidarı ekonomik kaygıları yüzünden coronavirüs salgınıyla ile  mücadele edememiştir. Bugün ne yazık ki Türkiye korona virüs salgının da hızla ikinci dalganın etkisi altına girmiştir. Kasım ayının sonuna doğru açıklanan yeni tedbirlerle birlikte, lokanta, kafe, restoran gibi yeme içme sektöründe çalışan yüzbinlerce insanımız açlık mı sağlık mı ikilemine düşürülmüştür. Bildiğiniz gibi pandemi tedbirleri kapsamında herhangi bir sektörel destek olmadan alınan kısıtlama kararları ile kafe, restoran ve yeme içme mekânları sadece paket servise ile hizmet verir hale getirildi. Benzer bir kapanma kararını ülkemizden haftalar önce alan AB üyesi ülkeler bu paralelde işletmelerine milyarlarca Euro'luk destek paketi de açıklamıştı. Ülkemizde ise esnafımız, işletmeler ve çalışanları zincirleme iflas tehlikesi ile karşı karşıya bırakılmıştır”

“HAKSIZ BİR REKABET OLUŞTU”

“İlimiz de faaliyet gösteren ve bu kısıtlamalardan etkilenen esnafımızı ziyaret ederek bu süreçte yanlarında olduğumuzu hissetmek istiyoruz. Esnafımızın sorunlarını duyurup, çözüm önerilerini, beklentilerini dillendirmek için elimizden geleni yapacağız. Ziyaretlerimizin ilk günün de, ziyaret ettiğimiz esnafımızın tamamı ağız birliği edercesine işlerinin %80 azaldığını ifade ettiler. Özellikle sulu yemek çıkaran esnafımızın Paket Servis ve Gel Al uygulamasına dâhil olmalarının mümkün olmadığını, müşterinin paketlenmiş sulu yemek, çorba çeşitlerini tüketmediğini net olarak gördük. Uygulanan kısıtlamanın sektörün %30’nu  oluşturan ve ilimizde de çokça şubesi olan Fast-Food zincirlerine yaradığı su götürmez bir gerçek. AKP iktidarı AV’ ler de, dinlenme tesislerinde hizmet veren zincir restoranlara her hangi bir kısıtlama getirmezken, lokanta esnafımızı da yıllardır paket servis yapan Uluslararası ve Ulusal Fast- Food zincirleri karşısında haksız bir rekabetle baş başa bırakmıştır”

“ESNAF ÖNÜNÜ GÖREMİYOR”

“Bugün yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren esnafımız yaptığı ciro ile personel giderlerini, dükkân kirasını, elektrik parasını, doğalgaz faturasını, bankaya olan kredi borcunu ödeyemeyeceğinin farkında. İlk dalgada 75 gün dükkânını kapatan esnafımız, ikinci dalgada sadece paket servisle kaç gün yâda kaç ay hizmet vereceğini bilmiyor. Yani önünü göremiyor. Korona virüsü ile mücadelenin bütün vatandaşlarımızın ve sektörlerin dâhil edildiği uzun süreli sokağa çıkma yasağı ile çözüleceğini bilimi insanları net olarak söylüyor. Ziyaret ettiğimiz esnaflarımız da covidvirüsünden biran önce kurtulup normalleş sürecine dönmek için hükümetin böyle bir karar alması gerektiğine inanıyor. Ekonomisi ülkemizden çok daha kötü olan İran da bile 15 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmişken ülkemizde bunun yapılmasının imkânsız olarak görülmesi düşündürücüdür”

“GERÇEĞİ ANLATAN HER CÜMLE KURŞUN GİBİDİR”

“İlimizin Milletvekillerine, Cumhur ittifakının il ve ilçe başkanlarına sesleniyorum; mağdur olan esnafımızın, işsiz kalmaktan korkan işçimizin sesini duyun ve duyduklarınızı Genel Merkezinize söyleyin. İnsanımızı sağlıyla, ekmek parasının arasında bırakmayın. Esnafımız, yanında çalışan işçimiz karamsar, kaygılı, stresli, geceleri uyuyamıyor. Siyasetle uğraşan bizler bu insanlarımızın vebalini taşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler sorumluluklarımızın farkındayız. Covidvirüsü salgınına rağmen gerekli önlemleri alarak Bolu'daki Esnafımızı ziyaret ederek yaşadığı sorunları korkmadan ve yüksek sesle söyleyeceğiz. Çünkü biliyoruz; gerçeği anlatan her cümle kurşun gibidir. Yalan söyleyenin canını acıtır. Ya doğru olanı yapmasına vesile olur. Ya da yalan söyleyenin itibarını öldürür” dedi.

  • "ESNAFIMIZ ÖNÜNÜ GÖREMİYOR"
  • "ESNAFIMIZ ÖNÜNÜ GÖREMİYOR"
  • "ESNAFIMIZ ÖNÜNÜ GÖREMİYOR"
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.