VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA KORONADA OLUMLU GELİŞMELER

8 Aralık 2020

.........................................

HABER- Ayşe Songül ERHAN

Bolu’da son günlerde tespit edilen yeni korona virüs vaka sayılarında azalma yaşandı. İlimizde tespit edilen günlük yeni vaka sayısı 400'den 200’lere düştü. Ülke genelinde alınan tedbirlerin olumlu sonuçlar vermesi umut yarattı.

Korona virüs vakalarının ülke genelinde ve Bolu’da düşüşe geçmesi vatandaşlar arasında umut yaratırken, her gün gece 21’den sonra ve hafta sonu sokağa çıkma yasakları ve alınan ek tedbirlerin olumlu sonuç verdiği gözlendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Ağır hasta sayısındaki artış hızı azalıyor. Kısıtlamaların etkisi görülmeye başlandı. Yakında daha çok hissedeceğimizi ümit ediyoruz. Hepimizin görevi kendi kısıtlamalarımızı uygulayarak kalabalıklardan uzak durmak" dedi. 

BOLU’DA PAZAR GÜNÜ YENİ VAKA SAYISI 100’E DÜŞTÜ

Bolu’da günlük tespit edilen yeni korona virüs vaka sayıları ortalama 400’ün üzerinde seyrederken, son günlerde bu sayılar 200’lere düştü. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı geçtiğimiz Pazar günü ise tespit edilen yeni vaka sayısı 100 olarak belirtildi. Son alınan rakamlara göre, İlimizde evlerinde tedavi gören ve hastanelerde bulunan toplam vaka sayısı 3 bin 800’ü buldu. Bolu'da korona virüs nedeniyle vefat eden sayısı ise 400’e yaklaştı. 

KORONA İLE MÜCADELE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Pandeminin başladığı günden bu yana vaka sayılarının en yüksek rakamlara ulaşması nedeniyle gerek ulusal gerekse il genelindeki tedbirler artırıldı. Polis ekipleri her gün yaptıkları denetimlerde kurallara riayet etmeyerek bulaş riskini arttıran vatandaşlara ceza keserken, Bolu’nun en işlek caddesi olan İzzet Baysal Caddesi başta olmak üzere vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda da denetimler aralıksız devam ediyor.

5 yorum yapılmış
  • yuksel14
    8 Aralık 2020 • 09:36
    böyle devam edersek.biraz azalma olabilir.her şeyi sıkı ve ağır cezalı tutmamız lazı.fakat akşam 9 dan aonra hala dışarda adam var.ve saat 4 den sonrada yaşlılar dışarda.bu kadar bekçi ve güvenlik görevlileri alındı ne iş yaparlar..bence 1 ay daha 2 gün yasak devam etmeli..kendini bilmeyen yarım yamalak maske takan şapşallar.çok.ve sokakta sigara içmeye hala devam ediyorlar.bekçiler ve emniyet fazala esnek davranıyor..
  • cihan
    8 Aralık 2020 • 14:06
    denetleyenleri kim denetliyor desem taşa tutuluruz şimdi maskesiz bekci polisleri gören yok! şimdi yalan diyenlerde olur biraz etraflarına baksalar görürler de gerçi işçiye ceza yazmak varken başkasına yazmak olmaz tabiki nede olsa para lazım !!!
  • CEVAT
    9 Aralık 2020 • 02:21
    Olumlu olan gelişme nedit?Vaka sayısı hala yüksek,sayı saymasını mı bilmiyorsunuz veya uzayda mı yaşıyorsunuz?
  • YakupErdoan
    9 Aralık 2020 • 04:03
    Özellikle alışveriş merkezlerindeki, kasalarda yığılma oluşmakta. Mevcut kasaların, yönetmeliğe uygun düzenlenmesi gerekir. Denetlemelerin sıklaşması gerekir.
  • Derya
    10 Aralık 2020 • 02:34
    Bolu da dün ölenlerin sayisi türkiye de ölenlerin sayisinin nerdeyse yarısı kadarken hangi iyi gelişmeden bahsediyorsunuz??? Rakamlari kimden alıyorsanız size bişeyleri yanlış söylüyor orasi kesin!!!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.