VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"BU ÜLKEDE AHLAK ELDEN GİTTİ"

1 Aralık 2020

............................................

Saadet Partisi’nin 6. Olağan Bolu İl Kongresi'ne katılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptığı konuşmasıyla kongreye damga vuran isim oldu. Özcan, mevcut iktidarın göreve geldiğinde laiklik elden gidecek kaygısı taşıdıklarını belirterek, "Bu ülkede laiklik elden gitmedi ama maalesef ahlak elden gitti. Şu televizyonlardaki dizileri izlerken ben muhafazakarım diyen insanların 20 yıldır bu ülkeyi yönettiğini düşününce ahlaki olarak nerelere geldik? diye düşünüyor ve aklımda bu çelişkiyi çözemiyorum"dedi.

İçinde bulunduğu makamın bir hizmet makamı olduğunu söyleyen Başkan Özcan, "Bunun gereğini yapmaya gayret ediyorum. Türkiye'de yemin ederek göreve başlayan ilk belediye başkanı oldum. Bunu kendim tercih ettim. Kuranı kerim üzerine yemin ettim ve ben bu görevi tarafsızlık içinde kimseyi ayırmadan, kimseyi kayırmadan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyup kollayarak tam bir tarafsızlık içersinde israf etmeden yöneteceğime yemin ederek başladım ve bu yemini her gün hatırlamak için evimin kapısına astım. Her sabah evimin kapısından çıkarken " Sen bu yemini ettin, bu yeminin ağırlığını inançlı bir insan olarak biliyorsun, bunun gereğini yapmalısın" dedim. Şu ana kadar da elimden geldiği kadar böyle davranmaya çalıştığımı düşünüyorum. Ben şu anda bir kamu kuruluşunu yönetiyorum. Bir siyasi partiye üye olmama rağmen siyasi partimin amblemini odamın hiç bir köşesinde bulamazsınız. Çünkü orası herkesin belediyesi ve biz herkese eşit hizmet etmek zorundayız. Başınızı yastığa koyarken şuna emin olarak uymanızı istiyorum  Bir kuruş paranızı şu ana kadar israf etmedim ve Allahın izniyle de bundan sonra da bir kuruş paranızı israf etmeyeceğim" dedi.

"RAHMETLİ ERBAKAN HOCAYA GERÇEKTEN HAKSIZLIK YAPMIŞIZ"

Siyasi hayatım boyunca Saadet Partisi benim çok yakından takip ettiğim bir siyasi parti oldu diyen Özcan, "Refah partisi döneminde biz rahmetli Erbakan hocaya gerçekten haksızlık yapmışız. Ben bunu çok şükür rahmetli Erbakan hakkın rahmetine kavuşmadan önce diyebilenlerden biri oldum. Rahmetli ülkemizin çıkarını düşünen milli bir insandı. Gerçekten dışa bağımlılıktan ülkeyi kurtarmaya çalışan, ağır sanayi hamlesini gerçekleştirerek dünyanın en büyük ve en güçlü ülkelerinden birisi olmasını sağlayan bir isim. Biz bunu vakti zamanında anlamadık ama şimdi Türkiye'de yaşayan herkesin bunu anladığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"BU SEÇİMLERİ KAZANMAMDA SAADET PARTİSİNİN SÖYLEMLERİNİ ÖRNEK ALMAMIM ÖNEMLİ BİR ROLÜ VAR"

Başkan Özcan, "Uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler hem yerelde hem de genelde muhalefet yaptık. Dilimiz çok sivriydi. Çok sert ifadeler kullanıyorduk. Şu anda AK Partide yerel yönetimlerde muhalif , onlarda aynı bizim geçmişte yaptığımız hataları yapıyorlar. Arkadaşlarıma daha öncede söylemiştim. Bu seçimleri kazanmamda Saadet Partisinin söylemlerini örnek almamım önemli bir rolü var. Sizler Türkiye'nin her yerinde siyaseti şu şekilde yapıyorsunuz; doğru bildiğinizi söylüyorsunuz. iyi niyetle söylüyorsunuz, kişilerle uğraşmıyorsunuz, yanlışları söyleyip çoğu zamanda alternatifleri ortaya koyuyorsunuz. sizden öğrendiğim bir şey daha var o da istişare kelimesi... Çocukluk arkadaşım olan Mehmet Sağlık ile beraber zaman zaman onunla babasının yanına yani Milli Gençlik Vakfına giderdik. Orada her hafta bir toplantı olurdu. ekonomi istişare toplantısı, dış politika istişare toplantısı, mahalle sorunları istişare toplantısı. Ne acaba bu istişare toplantısı? neden sürekli istişare toplantısı yapıyorlar? derdim. Sonrasında gördüm ki istişare çok önemli bir kelime, sihirli bir kelime. Benim seçimlerden önce en çok kullandığım kelimelerden bir tanesi. Ben her zaman istişareye açık olacağım dedim ve bugünde açık olmaya çalışıyorum. Bununda çok faydasını gördüm. Gerçekten bu kelimeyi bize öğrettiğiniz için ben size minnettarım ve teşekkürlerimi sunuyorum."

"BU ÜLKEDE LAİKLİK ELDEN GİTMEDİ AMA MAALESEF AHLAK ELDEN GİTTİ"

Başkan Özcan sözlerini şu şekilde tamamladı, "Biz mevcut iktidar göreve geldiğinde laiklik elden gidecek kaygısı taşıyorduk. Gerçekten de en büyük kaygımız buydu bizim. Bu ülkede laiklik elden gitmedi ama maalesef ahlak elden gitti. Şu televizyonlardaki dizileri izlerken ben muhafazakarım diyen insanların 20 yıldır bu ülkeyi yönettiğini düşününce ahlaki olarak nerelere geldik? diye düşünüyor ve aklımda bu çelişkiyi çözemiyorum. Önümüzdeki süreçte inşallah siz bu değerli fikirlerinizi toplumda daha iyi  paylaşırsınız. Sizin fikirleriniz çok değerli gelin bu fikirlerinizi bizimle paylaşın. eleştirilerinizi istediğiniz tonda yapın hiç bir alınganlık göstermem çünkü amacınızın ve niyetinizin iyi olduğunu biliyorum. Çözüm önerileri konusunda her zaman kapım açık. Bugünkü kongrenizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. "

  • "BU ÜLKEDE AHLAK ELDEN GİTTİ"
  • "BU ÜLKEDE AHLAK ELDEN GİTTİ"
  • "BU ÜLKEDE AHLAK ELDEN GİTTİ"
8 yorum yapılmış
  • Misafir
    1 Aralık 2020 • 07:59
    Erbakan hocanın kemikleri sızlıyor sizler o kürsüden konuşurken.
  • Kesnerli
    1 Aralık 2020 • 09:19
    Yıl 1974 CHP - MSP kolisyonu sayın Necmettin ERBAKAN başbakan yardımcısı sayın BÜlent ECEVİT başbakan. Bu hükümet Kıbrıs barış harekatını yapmış ve başarılı olmuştur. Ülkemizde her zaman birlik ve beraberlik olmalı.
  • Bolulu
    1 Aralık 2020 • 09:55
    Adamsın başkanım.. Olmayanlar kıskanır boşver sen onları doğrudan ve hizmetten ayrılma.
  • Bolulu
    1 Aralık 2020 • 12:24
    Kimse bu beraberliği ve birliği bozamaz.
  • Mehmet
    1 Aralık 2020 • 13:27
    28 Şubatta söyleseydin ya.
  • uzgun
    1 Aralık 2020 • 14:02
    yazik hocamin partisini chp savunuyor yuzde 1 de alamazlarda insallah boyle seyleri gormeyiz bundan sonra .erbakan hocanin yurudugu yolu kirlettiiniz iflah olmazsiniz 40 yildir size oy veren sulalem ve ailem sizden umudu kesip biraktik artik
  • simsiz
    1 Aralık 2020 • 14:24
    Kurana bastın da Kuran’da içki haramdır ayetle sabit..birde oraya milli görüşün olduğu platformda konuşmuş..nerdeyse her köşebaşına tekel veya içkili mekan açıldı ve açılıyor..yazık ordakilerde seni alkışladı yazık.erbakan hocanın kemikleri sızladı cidden..
  • Mustafa
    1 Aralık 2020 • 20:44
    Erbakan hoca nın kemikleri sızlıyor diyen zavallı yorumcu...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.