VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YAŞLI KADIN HAYATIN YÜKÜNÜ SIRTLIYOR

13 Kasım 2020

..............................................

Bolu’da 59 yaşındaki 4 çocuk annesi Emine Dertli, 20 yıldır geçimini çöpten topladığı atıklarla sağlıyor. Dertli, ‘İnsan helal para kazanmak için ne iş olursa olsun  çalışmalı. En tatlı kazanç insanın alın teriyle kazandığı rızıktır. Atalarımız bize böyle öğretti” şeklinde konuştu.

Haber: Ayşe Tavaş

Bolu’da, 59 yaşındaki 4 çocuk annesi Emine Dertli, 20 yıldır çöplerden plastik, demir ve kağıt atık toplayıp satarak evine ekmek parası götürüyor. 15 sene önce eşini kaybeden 4 çocuk annesi Dertli, kar, kış demeden işine sabahın ilk ışıklarıyla başlayarak gece yarılarına kadar devam ettiğini ifade etti. İzzet Baysal Caddesi’nde, çöplerden hurda, plastik malzeme ve kartonları toplayarak sattığını belirten Dertli, “Geçmiş yıllarda Bolu’nun bir çok caddesini dolaşırdım. Yaşlandıkça sadece bu cadde üzerinde toplama yapabiliyorum. Beni eleştirenler oluyor ama benim işim utanılacak bir iş değil. Ben köyde büyüdüm. Tek bildiğim tarım, hayvancılık, şehre geldiğimde de kimseye muhtaç olmadan kendi paramı kazanmak için bu işe başladım. Allah beni kimseye muhtaç etmesin. Alın teriyle para kazanmak kadar insana huzur veren bir durum yok” ifadelerini kullandı.

“En tatlı kazanç insanın alın teriyle kazandığı rızıktır”

Kıbrısçık Karadoğan köyünde dünyaya gelen Emine Dertli, köyde tarım ve hayvancılıkla uğraşan ailesinin en büyük çocuğu olduğu için ailesinin yüklerini hafifletmek adına çocukluğundan beri hep çalıştığını, bankada çalışan bir memurla evlendikten sonra ise Bolu merkeze taşındığını söyleyerek şöyle konuştu, “Babam çobandı. Bende onlara hem tarımda hem hayvancılıkta yardım ederdim. Evlendikten sonra eşimle şehre geldiğimde burada tarım ve hayvancılığa dayalı çalışabileceğim bir alan yoktu. Köyde büyüdüğüm içinde bu alanlar dışında bildiğim başka bir işte yoktu. Tahsilim olmadığı için bende kimseye muhtaç olmadan kendi paramı kazanabileceğim bu işi yapmaya karar verdim. Eşim ölmeden 5 sene önce çöplerden atık toplamaya başladım. 20 senedir sokaklarda kendi rızkımı arıyorum. 4 çocuğum var oğullarım pek iş tutmuyor. Kızımda İstanbul’da oda iş bulamıyor. Eşimden kalan maaşımı çocuklarıma veriyorum. Kendi paramı da kimseye muhtaç olmadan çöplerden çıkartıyorum. Ben hayatım boyunca hep çalıştım. İnsan helal para kazanmak için ne iş olursa olsun çalışmalı En tatlı kazanç insanın alın teriyle kazandığı rızıktır. Atalarımız bize böyle öğretti” diye söyledi.

  • YAŞLI KADIN HAYATIN YÜKÜNÜ SIRTLIYOR
  • YAŞLI KADIN HAYATIN YÜKÜNÜ SIRTLIYOR
  • YAŞLI KADIN HAYATIN YÜKÜNÜ SIRTLIYOR
3 yorum yapılmış
  • evlat
    13 Kasım 2020 • 03:21
    evlatları nerde?
  • Baarancaymaz
    14 Kasım 2020 • 01:56
    Helal olsun bacımıza alnının akıyla ekmek parasını kazanıyor herkes onun gibi olsada kötü yola düşmese Allah yardımcısı olsun
  • Saruhan
    15 Kasım 2020 • 11:42
    Bu kadın caddeye 1 dk mesafede kendi müstakil evinde oturuyor. Hiç bir müteahhiti bahçe kapısından sokmuyor. Yaşam hikayesi sadece geri dönüşümden kazanmasıyla sınırlı değil, büyük bir aşkın yasını tutuyor. Ellerinden öperiz Allah uzun ömür versin
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.