VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"DEPREM ÖLDÜRMEZ, BİNALAR ÖLDÜRÜR"

12 Kasım 2020

.....................................

Bolu Valisi Ahmet Ümit, 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin 21. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ümit, "Deprem bir doğal afettir ve inkar edilemez bir gerçektir. Nitekim çok yakın geçmişlerde yaşadığımız Elazığ, Malatya ve İzmir depremleri hafızalarımızda canlı şekilde yaşıyor. Bu durum deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmemizi, olası depremlere karşı hep birlikte hazırlıklı olmamızı gerektiriyor. Unutmayalım ki, deprem öldürmez binalar öldürür" dedi.

Mesajında, 12 Kasım 1999'da Düzce merkezli 7,2 büyüklüğünde meydana gelen depremde Bolu'da 48 kişi hayatını kaybederken 353 vatandaşın da yaralandığını anımsatan Ümit,  21 yıl önce meydana gelen felaketin izleri hala hafızalardan silinmezken hayatını kaybeden vatandaşların acısının ise ilk günkü gibi taze olduğunu ifade etti.

"Deprem bir doğal afettir ve inkar edilemez bir gerçektir"

Ümit, dünyanın en önemli deprem kuşakları üzerinde yer alan Türkiye'de, Bolu'nun ise deprem riski yüksek olan Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde bulunduğunu kaydettiği mesajında şu ifadelere yer verdi: "Deprem bir doğal afettir ve inkar edilemez bir gerçektir. Nitekim çok yakın geçmişlerde yaşadığımız Elazığ, Malatya ve İzmir depremleri hafızalarımızda canlı şekilde yaşıyor. Bu durum deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmemizi, olası depremlere karşı hep birlikte hazırlıklı olmamızı gerektiriyor. Unutmayalım ki, deprem öldürmez binalar öldürür. Bu nedenle doğanın dengesini bozmadan, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında yaşanabilir alanlar oluşturmalı ve binaların depreme dayanıklı olarak inşa edilmesi yönünde gereken tüm tedbirleri almalıyız."

Muhtemel bir deprem anında can kaybı olmaması ve mal kaybının da mümkün olan en az seviyede tutulabilmesi için öncelikle doğayı doğru kullanmak gerektiğini vurgulayan Ümit, güvenli ve yaşanabilir yaşam alanları oluşturabilmek için kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve bireylerin üzerine düşeni yapmasının hayati bir görev olduğuna dikkat çekti.

2 yorum yapılmış
  • Kalfanazm
    12 Kasım 2020 • 07:16
    Demirler yağmur yerken çürürken bekleyen inşaat sonradan tamamlamaya gidildiği an Demir nereye monte edildiyse o bölgeler çöker sıvı zeminde binanın kökü uzun olacak
  • niisiziya
    16 Kasım 2020 • 09:15
    İnşaat aynı ekipmanlarla başlar aralık vermeden sonlandırılır ise denetimi cafeteryalarda olmaz ise o bina yıkılmaz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.