VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YANGININ VURDUĞU KÖYE BAKANLIK DESTEĞİ

29 Ekim 2020

...............................

Bolu’nun Kuzfındık köyünde ev, ahır, samanlık ve odunlukların yer aldığı 42 yapının zarar gördüğü yangının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından afetzedelere büyükbaş hayvan, hayvan yemi ile yangın söndürme tankı verildi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Valisi Ahmet Ümit ile birlikte bakanlık tarafından gönderilen malzemeleri teslim ederek köyde incelemelerde bulundu. 

Yangının yaşandığı köye gelen Metin ve beraberindekiler AFAD tarafından evleri yanan vatandaşlara gönderilen konteynırlarda incelemelerde bulundu.  Bazı konteynırlardaki eksiklikleri tespit eden Metin, AFAD yetkililerine acil düzenleme yapmaları talimatı verdi.  Metin, yangında beş büyükbaş hayvanı yanan Nezaket Çiftçi ile bir büyükbaş hayvanı yanan Ali Çakır’ın mağduriyetlerini gidererek yanan hayvanların yerine yenilerini verdi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hayvanları yanan vatandaşlarla telefonla konuşarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Afetzedelere hayvanların yanı sıra 10 ton kaba yem, 1 ton kesif ile yangınlarda kullanılmak üzere tanker verildi. 

"EVİ YANAN TÜM VATANDAŞLARIMIZA KONTEYNER VERİLECEK"

Kuzfındık köyünde 12 tane evin yanmasından sonra öncelikle vatandaşların geçici ikametgahları için AFAD Başkanlığı tarafından 12 konteynır getirildiğini belirterek, “Bir kısmına tadilat yapılması gerekiyor. Tadilat yapıldıktan 1-2 gün sonra evi yanan tüm vatandaşlarımız konteynırlarda ikamet etmeye başlayacaklar. Daha sonrasında da kalıcı evlerinin yapımı sağlanacak. Kısa sürede bu evler de yapıldıktan sonra vatandaşımızın barınma sıkıntısını gidermiş olacağız. Bunun dışında hayvanları telef olan vatandaşlarımız vardı. Onların da hayvanlarını temin ettik. Kendilerine bugün teslim ettik. Aynı zamanda yine köyde evi yanan vatandaşlarımızın kurtardıkları hayvanların da ihtiyaçlarını gidermek üzere 10 ton kaba yem ve 1 ton kesif yemini teslim ediyoruz. Bir daha böyle bir yangın olursa diye anında müdahale yapabilmeleri adına da Orman Genel Müdürlüğü olarak hazırlamış olduğumuz bir proje var. O proje kapsamında da su tanklarımız var. Orman yangınları başta olmak üzere bütün köylerimizde meydana gelen yangınlara müdahalede hemen anında müdahale yapma imkanı olan etkili bir söndürme gücüne sahip bir tankı da teslim etti.Yine12 ailenin kurtardıkları hayvanları var. Bu hayvanlarla ilgili de hayvanların da barınma sorunu var. O sorunun da giderilmesi için hayvan çadırlarımız “dedi.

4 yorum yapılmış
  • saniyeozcan
    29 Ekim 2020 • 10:51
    ali cakirin 5 tane hayvani yandi nezaket ciftcinin bir tane yandi.
  • bolulu
    29 Ekim 2020 • 11:22
    Sagolasın bakanım .Afetzede vatandaslarımızın yanındasınız.Allah razı olsun.Rabbım esırgesın.
  • hsan
    29 Ekim 2020 • 21:23
    Vatandaşlarımızın ewi yanmış büyükbaş hayvanla yemi napcak ew ahır yapta hayvanı hibe edersin zaten bu nasıl bir zihniyet
  • MuratKurt
    30 Ekim 2020 • 14:38
    Yazilanlari tam okumadan muhalefet etmeye kalkip kendinizi kucuk dusurmeyin.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.