VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YAŞLI KADINI YANGINDAN KOMŞUSU KURTARDI

26 Ekim 2020

........................................

HABER : Mutlu YUCA

Bolu’nun Kuzfındık köyündeki yangında evi, ahırı ve samanlığı kül olan Emine Mazlım, komşusu olan yaşlı kadını evine girip banyo yaptırdığı sırada hayatını kurtardığı o anları gözyaşlarıyla anlattı. Mazlım, "Evde bir miktar param vardı paraya yarıştım yerinde yoktu. Komşumun oğlu eve geldi ‘Çık yanacaksın’ dedi, beni sürükleyerek evden çıkardı" dedi.

Bolu merkeze 22 kilometre uzaklıkta bulunan Kuzfındık köyünde Abdurrahman Kaya’ya ait evin çatısından başlayan yangın rüzgarında etkisiyle bitişiğindeki evlere sıçradı. Çoğu ahşap olan ve birbiriyle bitişik olan evleri saran alevlerin ardından 11 ev, çok sayıda ahır ve samanlık ile bir kümes yanarak küle oldu. Olayın ardından bölgede iş makineleriyle enkaz kaldırma çalışmaları başlatılırken AFAD ekipleri de hasar tespit çalışmalarına başladı. Evlerini kaybeden vatandaşlar geceyi yakınlarının evlerinde geçirirken kurumlar tarafından gece saatlerinde köylülere sıcak yemek ikramı yapıldı. Evleri yanan köylüler enkazdan geriye kalan hurda parçaları toplayarak traktöre yükledi. 

"BENİ SÜRÜKLEYEREK EVDEN ÇIKARDI"

Yangında evi,ahırı,samanlığı alevlere teslim olan Emine Mazlım, yangın sırasında yaşadığı korku dolu anları gözyaşlarıyla anlattı. Yangının bir evin çatısından başlayarak rüzgarın etkisiyle yayıldığını belirten Mazlım, “Köyde yaşayanların çoğu ormana çalışmaya gidiyor, ben gitmedim gitmiş olsaydım komşu olan yaşlı kadın ölecekti. O sırada banyoya girdiğini bildiğim için direkt ona koştum. Çık evden yanarsın dedim. Komşum yanacak diye korktum. Evin şartellerini indirdim tek aklıma gelen o oldu. Evde bir miktar param vardı paraya yarıştım yerinde yoktu. Komşumun oğlu eve geldi ‘Çık yanacaksın’ dedi, beni sürükleyerek evden çıkardı” diye konuştu.

"ÇOCUĞUMU ÇIKARDINIZ MI DİYE BAĞIRDIM"

Evi yanan vatandaşlardan Necla Çakır ise şunları söyledi: “Biz bahçeden dönene kadar ev yanmaya başlamış, çocuğumu çıkardınız mı diye bağırdım. Yavrum yanmadı tek tesellim bu. Yanıyoruz dediklerinde çocuğum yanıyor diye çok korktum”.

 

  • YAŞLI KADINI YANGINDAN KOMŞUSU KURTARDI
  • YAŞLI KADINI YANGINDAN KOMŞUSU KURTARDI
  • YAŞLI KADINI YANGINDAN KOMŞUSU KURTARDI
  • YAŞLI KADINI YANGINDAN KOMŞUSU KURTARDI
1 yorum yapılmış
  • Rumuzgemiolsun
    27 Ekim 2020 • 04:01
    Bolumuza,hemşehrilerimize geçmiş olsun aciniz acimizdir
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.