VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"BU PROVOKATİF BİR EYLEMDİR"

16 Ekim 2020

...........................................

HABER- Ayşe Songül ERHAN

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TEM Otoyolu Batı Gişeleri girişi üzerindeki duvarlara yaptırılan devlet büyüklerine ait resimlerin Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından gece saatlerinde boyanmasını korsan bir operasyon olarak nitelendirerek, “Burayı biz kardeşlik köprüsü haline getirelim dedik. Biz devlet düşmanlarından provokatif bir eylem bekliyorduk o yüzden üstlerini kapattık. Ancak bizim bu provokatif hareketi yapan bizim devletimizin bir kurumuymuş.” dedi.

TEM Otoyolu Batı Gişeleri girişindeki Paşaköy mevkiinde bulunan köprülü kavşaktaki  Atatürk, İsmet İnönü, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit ve Hüsamettin Cindoruk’un resimleri gece saatlerinde Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından boyanmaya başladı. Karayolları ekipleri Alparslan Türkeş ile Necmettin Erbakan’ın resimlerinin üzerindeki kaplamayı parçalayarak resimlerini boyadılar.

"BURAYI GÜZELLEŞTİRMEK İSTEDİK"

Yaşanan olayın ardından bölgeye giden Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, boyama işlemi gerçekleştiren ekiplere tepki gösterdi. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken yaşanan gerilimin ardından karayolları ekipleri çalışmalarını durdurarak ayrıldılar. 
Özcan, kavşaktaki resimlerin Bolu halkı tarafından çok beğenildiğinin altını çizerek, “Burada görsel olarak çok sıkıntı vardı. Biz burayı güzelleştirelim istedik ve burayı biz kardeşlik köprüsü haline getirelim dedik bu ülkede herkesin değer verdiği siyasiler var oy verdiği siyasiler var bu ülkeye damga vurmuş olan siyasiler var.

"BOLU HALKI ÇOK BEĞENDİ"

Biz de başta Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi olmak üzere bu ülkeye değişik dönemlerde damga vurmuş siyasilerin hatırasını yaşatalım. Hepimizin ortak değerlerimiz var farklı düşüncelerimiz bizim ortak değerlerimizdir diyelim dedik ve mal olmuş sözleri var. Burada İsmet İnönü’nün tarihe mal olmuş sözüyle birlikte onu burada yaşatalım istedik. Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş, Turgut Özal bunların hepsi vefat etmiş olan liderlerimiz ve bunların yanında Bolumuzun babası İzzet Baysal’ın portresini koyduk. Biz devlet düşmanlarından provokatif bir eylem bekliyorduk o yüzden üstlerini kapattık ve bu Bolu halkı tarafından çok beğenildi.” diye konuştu.

DEVLET KURUMU TARAFINDAN PROVOKATİF EYLEM GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Devlet büyüklerinin resimlerinin silinmesine tepki gösteren Özcan, açıklamalarına şöyle devam etti: “Dün gece bir ihbar aldık provokatif bir grubun burada portrelerin üzerini karaladığı bilgisi geldi. Başkan yardımcımız Rasim Özdemir olay yerine geldi ve burada polisleri görmüş. Polislerin bizden önce olaya müdahale ettiğini düşünmüş. Ancak bizim bu provokatif hareketi yapan bizim devletimizin bir kurumuymuş. Bize herhangi bir yazı yazmadan, bilgi vermeden böyle bir olayın yaşanmasını biz çok manidar buluyoruz. Burada liderlerimizin fotoğraflarının olması kimi neden rahatsız etti anlamadım. Gerekçe olarak sürücülerin dikkatini dağıttığını söylüyorlar. Bu resimlerin yapılalı 6 ay oldu, burada kayda geçmiş bir kaza yaşanmadı. Burası trafiğin en çok yavaşladığı dönel kavşak. Sen karayollarına siyasi amaçlı totemler koyuyorsun, orada siyasilerin reklamları oluyor konser davetleri oluyor bunlar dikkat dağıtmıyor da trafiğin en çok yavaşladığı dönel kavşaktaki devlet büyüklerimizin portreleri mi dikkat dağıtıyor. Bu ülkeye damga vurmuş siyasilerin portrelerini görmek mi rahatsız ediyor birilerini. Bir gece ansızın bir devlet kurumu tarafından bu provokatif eylem gerçekleştiriliyor.”

ÖZCAN’DAN ERDOĞAN VE BAHÇELİ’YE ÇAĞRI

Başkan Özcan, Karayolları Bölge Müdürü’nün geçtiğimiz aylarda resimleri çok beğendiğini hatırlatarak, “Karayolları Bölge Müdürümüzle konuştum, başkanım istişare edelim dedi. Buralar boyanmadan önce istişare etmeliydik. Üstelik Karayolları Bölge Müdürümüzle geçtiğimiz aylarda bir böl…

  • "BU PROVOKATİF BİR EYLEMDİR"
  • "BU PROVOKATİF BİR EYLEMDİR"
  • "BU PROVOKATİF BİR EYLEMDİR"
  • "BU PROVOKATİF BİR EYLEMDİR"
5 yorum yapılmış
  • lke
    16 Ekim 2020 • 08:02
    Budamı zorunuza gitti?Seçim gelsinde sandıkta haddinizi bildirirecez!
  • Mehmet
    16 Ekim 2020 • 09:47
    ASIL Provokatör sensin. Milletle Devleti karşı karşıya getirmek için yapıyorsun. Yoksa kanunları yeterince biliyorsun. Halkı devlete karşı kışkırtmaktan ceza alman lazım.
  • tugur
    16 Ekim 2020 • 14:54
    Randy Sen lending be sanitarium halkiskirtma
  • FUAT
    17 Ekim 2020 • 00:25
    COKMU LAZIMDI BUNLAR BURDA SUREKLI KAZA OLUYO NEDENİ SURUCULERIN DİKKATİNİ DAGITIYO O RESİMLERE BAKARKEN YAZILARI OKUYACAM DIYE VATANDAS KAZA YAPIYO MİLLETİ KISKIRTMAKTAN BASKA ISINIZ YOK BOLUNUN ANASINI AGLATTINIZ GOBEK YAPICAZ HEYKEL DIKICEZ DIYE HANGİ SOKAGA GİRSEN KAPALI AMA AZ KALDI YA SABIRR
  • Bolulu
    17 Ekim 2020 • 14:06
    Tanju bey Her tarafa resim yapmak zorundamısın, sadece manzara rasmi yap herkes beğensin. Ne bu böyle her yerde devletle çatışıyotdun
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.