VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN O SENDİKA BAŞKANIYLA İLGİLİ KONUŞTU

6 Ekim 2020

...................................

HABER: Ayşe Songül ERHAN

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz günlerde makam odasında bir kadınla görüntülü sohbeti sırasında cinsel içerikli görüntülerin kamuoyuna sızması sonrasında sendika genel merkez tarafından görevden alınan Belediye-İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Sinan Ay’la ilgili olarak, “Sendika başkanı belediye çalışanı değil. Sendika başkanı olduktan sonra iş akdi askıya alınıyor. O, Belediye-İş Sendikasının personeli ve maaşını oradan alıyor” ifadelerini kullandı. 

Belediye-İş Sendikası Genel merkezi tarafından makam odasındaki ahlak dışı görüntüleri nedeniyle görevden alınan Sinan Ay ile ilgili Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan makamında gazetemize açıklamalarda bulundu. 

“BELEDİYE ÇALIŞANLARININ MORALİ BOZULDU”

“Bu kişi belediyede örgütlü olan Belediye-İş Sendikası’nın çok uzun zamandan bu yana başkanı. Benim dönemimde başkan olmuş biri değil. Sendika ayrı, belediye ayrı. Sendika başkanı ya da yöneticilerini biz belirlemiyoruz. Oradaki görüntüler ile ilgili adli tahkikat yürümüyor. O görüntüleri izlemiş değilim, izleyecek de değilim. İddialar son derece yakışıksız. Bir insana yakışmayacak görüntüler olduğunu söyleniyor. Bu da bizi üzdü. Bu iki olayın arka arkaya gelmesi belediye çalışanlarının moralini bozdu. Bende bu iki konu arka arkaya gelince çok şaşırdım.”

“SENDİKA BAŞKANI BELEDİYE ÇALIŞANI DEĞİL”

“Sendika başkanı belediye çalışanı değil. Sendika başkanı olduktan sonra iş akdi askıya alınıyor.  O, Belediye-İş Sendikasının personeli ve maaşını oradan alıyor. İş akdi askıya alınmış, normalde istifa ederek veya seçimi kaybederek bu görevden ayrılsa bizim onu temayüllere göre tekrar bir birimde işe başlatmamız gerekir. Ama mevcut durumda hukuk servisimiz toplu iş sözleşmesini inceliyorlar. Toplu iş sözleşmesine göre ne yapmamız gerekiyorsa biz bunun gereğini yapacağız. Cezai hükümlere göre nasıl bir ceza verilmesi gerekiyor, iş akdine son mu verilmesi gerekiyor. Orası belediyenin bir odası değil. Orası, mülkiyeti Belediye-İş sendikasına ait olan bir yer, mülki onlara ait.”

4 yorum yapılmış
  • Misafir
    6 Ekim 2020 • 12:10
    Ne demek başkan madem eski yonetimden kaldı herkes gibi onuda çıkarsaydın bu bir bu adam secimlerde senin için çalıştı bunu bilmeyen varsa duysun. Budami yalan kendine durust ol once.
  • melungeon14
    6 Ekim 2020 • 13:49
    ne yani çalıştı diye gözmü yumsun şimdi..
  • Anlyon
    6 Ekim 2020 • 16:32
    Misafir sen lafı nerenle anlıyon
  • Vatandas
    7 Ekim 2020 • 01:47
    Misafir sen evine bir kiraci koy da istemedikten sonra cikartabilecek misin? Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma.Kamuran Alagoz gazetesindeki yalan yalnis belalti haber degeri olmayan yazilari okuyupta bilgi sahibi olup fikir yurutme.Onun yandasi olma.Diger yerel gazeteleri de oku.Akilli ol.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.