VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KÖYLÜLER İSYAN ETTİ !

6 Ekim 2020

................................

Bolu'nun Dörtdivan ilçesine bağlı Bünüş köyünde yaşayanlar, tapu çalışması sonrası kendi arazilerinin başkalarına, başkalarının arazilerinin ise kendilerine verildiğini ve bu durumun büyük kargaşaya neden olduğunu söyledi. 70 haneli köydekilerin çoğu, arazilerin yeniden düzenlenmesini istedi. Mağdur vatandaş Kıymet Dilek, "3 sefer itiraz dilekçesi verdim. Ben kendi hakkımı istiyorum, başkasının hakkını değil. Benim bostanlık yerim vardı, bana bayır vermişler" dedi.

Bolu'nun Dörtdivan ilçesine bağlı Bünüş köyünde tapu işlemi yapıldı. Tapu çalışması 4 gün önce tamamlanırken, köylülere parselleri bildirildi. 70 haneli köyde yaşayanlar, tapu işleminin hatalı olduğunu öne sürdü. Köylüler, kendi arsalarının başkalarına, başkalarının arsalarının ise kendilerine verildiğini iddia etti. Köylülerden Ramazan Değercan, kendisine verimsiz taşlı arazi verildiğini, tapu öncesi sahip olduğu arazinin daha verimli olduğunu savunarak, "Yerlerin birleşiminde arpa ekilen tarlalar; hep bayırlara, taşlıklara çıkmış. Karışık dağıtıldı. Bunun düzeltilmesini istiyoruz. Ekilmeyen yerler verildi. Bir de yüz ölçümü olarak eksilmeler oldu. Ona da razıyız ama taşlık yerleri vermişler, oraları nasıl tarla haline getireceğiz? Tekrar düzenlenmesini istiyoruz" dedi. 

"TAM 3 KEZ İTİRAZ DİLEKÇESİ VERDİM"

Köyde yaşayan Hüseyin Aydın da "Aşağı yukarı 20 dekarda 5 dekar kaybımız var. Bayır ve taşlıkları bize vermişler. Ekilmeyen yerler bize verilmiş. Arazi azaldı" diye konuştu. İsmail Altunay ise kendisine daha önce ekilmemiş arazi verildiğini, ekilir hale getirmek için masraf yapması gerektiğini belirterek, "Vatandaşın burada arazisi belirli bir sınırda. Mesela benim 2 kardeşin 40 dekar yeri vardı. 35 dekara düşmüş. Bu 35 dekarı da kullanılamayacak şekilde vermişler. Mesela okulun üstünde bana yer vermişler. 20 gün kepçe çalıştırırsam belki tarla haline dönüşür. Bu adaletsizlik. Ben 3 kez itiraz dilekçesi verdim. Ben adliyeye de başvuracağım. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Kimine iyi yerler verildi, kimine de kötü yerler verildi. Kullanılacak yer de var kullanılmayacak yerler de var. Bana daha önce hiç sürülmemiş yer verdiler" dedi. 

"BOSTANLIK YERİM VARDI, ŞİMDİ BAYIR VERMİŞLER"

Kıymet Dilek de bir an önce durumun düzeltilmesini istediğini dile getirerek, "3 sefer itiraz dilekçesi verdim. Ben kendi hakkımı istiyorum, başkasının hakkını değil. Ne benimkiler ele gitsin ne elinki bana gelsin. Ne gerekiyorsa gidip, itiraz edeceğim. Benim yerimi kımıldatmasınlar. Benim bostanlık yerim vardı, bana bayır vermişler. Ben 50 senedir bu köydeyim" diye konuştu.  Selahattin Aykanat ise "Sesimizin duyulmasını istiyoruz. Bizim tapularımız temiz. Bu tapular yeni düzenlendi. Bu sefer ben şoke oldum. Bu sonuncusunu görmemiştik biz. Son olarak böyle bir şey gelince şoke olduk. Bize 4 gün önce haber verildi. Bütün köyde aynı problem var. Tarlaları dağıtmışlar. Ben de itiraz ettim" dedi.

2 yorum yapılmış
  • dorucu
    6 Ekim 2020 • 05:58
    ne biçim iş bu yaa. görevliler görevini doğru düzgün yapsanıza, oyunmu oynuyorsunuz milletle, belli bi plan proje parsel bilgileriyle isim isim bakıp ölçüp öyle yapmadınız mı, evrakları yere düşüren mi oldu da ordan toplarken mi karışmışta önünüze ilk gelen kişiden başlayarak, bilmeden hasbelkader mi verdiniz millete, yaw nasıl iş bu
  • Metinmert
    7 Ekim 2020 • 08:39
    Memur masa başında ölçüp biçerse bu iş olmaz...Tarlanın başına gider se işi çözer...muhtar ve hak sahibinin rızası ile hakkaniyet çerçevesinde düzenleme olmalı....ben yaprım alın tapu...yok öyle bir dünya
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.