VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"VAKALAR KONTROL ALTINA ALINAMIYOR"

6 Ekim 2020

...........................................

Bolu Valisi Ahmet Ümit, kentteki koronavirüs vakalarının yüksek hızda ilerlemeye devam ettiğini açıklayarak, “İlimizdeki koronavirüs vakaları maalesef kontrol altına alınamıyor. İndiremiyoruz. Onun için gerekli anket ve araştırmaları yaptık. Bu anketlerin ve araştırmaların neticesinde ortaya çıkmış olan sonuçlara göre değerlendirme yapıyoruz” dedi.

Valilik binası önünde kentteki koronavirüs vakalarındaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Ümit, vaka sayılarının kontrol altına alınamadığını vurgulayarak, “İlimizdeki koronavirüs vakaları maalesef kontrol altına alınamıyor. İndiremiyoruz, yüksek hızla ilerlemeye devam ediyor. Onun için gerekli anket ve araştırmaları yaptık. Bu anketlerin ve araştırmaların neticesinde ortaya çıkmış olan sonuçlara göre değerlendirme yapıyoruz. Dün amirlerle toplantı yaptık, bugün herkesle beraber bir toplantı yapacağız. Olayın önemini anlatacağız. Yani bizim bu işin ciddiyetini anlamamız için bir yakınımızı kaybetmemiz gerekmiyor. Bizim hasta olmamız gerekmiyor. Bu olay önemli, bu olay ciddi. Bizim maske, mesafe ve hijyen olmak üzere devletin almış olduğu kurallara tam olarak uymamız gerekiyor. Bizim bu virüsü kontrol altında tutmamız gerekiyor. İlimiz genelinde yayılmalar devam ediyor." diye konuştu. 

"ZİYARETLERİ KESİNLİKLE DURDURMALIYIZ"

Vatandaşların aile ziyaretleri nedeniyle koronavirüsün yayıldığını belirten Vali Ümit, açıklamalarına şöyle devam etti: “En önemli bulaş alanlarının başında ziyaretler geliyor. Ziyaretleri kesinlikle durdurmalıyız. Aile ziyaretlerini kastediyorum. Aileler birbirini ziyaret etmeyi bir süre durdurmalı. Telefonlarla görüşelim. Birbirimize dua edelim, empati yapalım ama birbirimizle bir araya gelmeyelim. Ekonomik hayatın, üretimin ve eğitimin etkilenmemesi lazım. Kısacası kimsenin etkilenmemesi lazım. Onun için de ne kadar tedbire uyarsak o kadar başarılı oluruz. Unutmayalım tedbirler virüsten daha güçlüdür. Kentte vakaların bu hızla artması devam ederse daha ağır tedbirler alınacak. Eğer kontrol altına alınmazsa kesinlikle tedbirleri daha fazla artıracağız. Ama toplum hayatı, devlet hayatı, millet hayatı, bireysel hayat bir şekilde devam ediyor. Bu hayatı etkilemeyecek şekilde tedbirler almalıyız. Önce sağlık. Sağlık eğer daha ağır tedbiri gerektiriyorsa evet daha ağır tedbir alınacaktır."

6 yorum yapılmış
  • garip
    6 Ekim 2020 • 06:49
    Yüz yüze eğitim ile ilgili bilgilendirme yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "12 Ekim Pazartesi günü itibarıyla yüz yüze eğitim başlayacak. Yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerimiz haftanın 2 gününde okullarında olacaklar. Öğrencilerini yüz yüze eğitime göndermek istemeyen velilere esneklik sağlanacak" dedi.
  • Kelmer
    6 Ekim 2020 • 11:44
    Doğası tabiatı havası ile İstanbul’daki evimde memleketimi överken akşam tv den Sayın valimizin açıklamasıyla şok olduk lütfen kurallara uyalım
  • Boluw
    6 Ekim 2020 • 13:23
    Hafta sonu tüm Ankara İstanbul Abant Gölcük gibi yerlere geliyor.ozellikle gencler ve yaslilar maske kullanmıyor yada yanlış takıyor.kollarda maskeler ağız ve burunlar açık.kimse umursamiyor.bu umursamaz insanlar yüzünden salginda bitmiyor.
  • Mehmet
    7 Ekim 2020 • 06:00
    Vali bey Pazartesi günü gidip Bolu bazarına baksa virüsün nasıl çoğaldığını görür.
  • Keskin
    8 Ekim 2020 • 03:26
    Sn Valim gerçekleri gizlemeyip halkla paylaştığınız için çok teşekkürler Denetimler sonuci kural tanımazlara sadece para cezasının yetmediği sanırım anlaşılmıştır Kural tanımaz geri zekalılar sözdende anlamıyor Bunların tesbit edilmeleri halinde virüse yakalandıklarında bütün sağlık giderleri kendilerinden tahsil edilmeli
  • Vedatarkan
    9 Ekim 2020 • 01:13
    Bu nasıl bi ruh halidir artık anketlere göremi virüs önlem almaya çalışıyoruz. Zaten anket katılanlar virüsü yayanlar değilmi. Nasıl bi kafadır bu zaten virüsün yayılmasından sorumlu olana bunu nasıl durdururuz diye sormak. Senin il yöneticisi olarak bi planın yok mu bu kararı vatandaşın vermesini bekliyorsunuz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.