VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU VALİSİNDEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

1 Ekim 2020

....................

Haber: Mutlu YUCA

Bolu Valisi Ahmet Ümit, kentte 116 kişi hakkında koronavirüs önlemleri kapsamında suç duyurusunda bulunulduğunu belirterek, 2 bin 729 kişiye de 2 milyon 456 bin TL para cezası kesildiğini açıkladı. Vali Ümit, her gün pozitif vakaların çıktığını vurgulayarak, “Bu pozitif vakalar böyle artmaya devam ederse yataklarımız yeterli gelmeyebilir” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Şehirlerarası Otobüs Terminalinde koronavirüs denetimine katıldı. Vali Ümit, otobüslerdeki yolculara koronavirüs tedbirlerine uymaları uyarısında bulunarak yolculara HES kodu uygulaması başlatıldığını açıkladı. Vali Ümit, yolculara çikolata ikram ederek maske dağıttı.

“116 KİŞİYE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU”

Denetlemenin ardından açıklamalarda bulunan Vali Ümit, koronavirüs önlemleri kapsamında il genelinde 116 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, “Yurtlarda şu an 21 kişi kalıyor. Yurtlarda kalanlar grup grup. Bir kısmı izolasyona tabi olduğu halde bilerek dışarıya çıkmış ve yakalanmış kişiler. Bir kısmı da izole olduğunu biliyor ama izole olacak yeri yok, onları da alıyoruz.” diye konuştu.

“2 BİN 729 KİŞİYE CEZA KESİLDİ”

Kentte polis ve jandarma ekipleri tarafından maske takmadığı için ceza kesilen kişi sayısını da açıklayarak şunları söyledi:

“2 bin 729 vatandaşımıza 2 milyon 456 bin TL ceza kesilmiş. Bu cezalar mutlaka tahsil ediliyor. Bunun kesinlikle bilinmesi lazım. Cezalar tahsil edilmiyor diye bir algı var, bu doğru değil. Devletin yaptığı bir iş kenarda unutulmaz.”

“VAKALAR BÖYLE GİDERSE…”

Bolu’da bulunan hastanelerde yatak sayısının bugün itibariyle yeterli olduğuna dikkat çeken Vali Ümit, “Hastaları yatıracak yatağımız var. Her gün pozitif vakalarda var. Bu pozitif vakalar böyle artmaya devam ederse yataklarımız yeterli gelmeyebilir. Şu an yatak sorunumuz yok ama yarın olmayacak diye bir konu söz konusu değil. Biz ne yapıp edip salgının önüne geçmemiz lazım. Tedbirlere ve kurallara uymamız lazım” dedi.

1 yorum yapılmış
  • cihangir
    1 Ekim 2020 • 03:55
    ölenler bir ayağı çukurda olanlar
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.