VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"PROJELERİMİZİN TÜMÜ GARANTİLİ"

30 Eylül 2020

........................................

Osmanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Halıcı, inşaat sektöründe firma olarak hedefledikleri noktayı anlattı. Hayata geçirdikleri projelerin kalitesi konusunda iddialı olduklarını söyleyen Halıcı, "Satışını gerçekleştirdiğimiz her eve 2 yıl malzeme ve işçilik garantisi veriyoruz" dedi.

Konut faizlerinde yaşanan düşüş, uzun süredir müteahhitlerin elinde bekleyen konutların cazip kredi faiz oranları sayesinde hızlıca erimesi, inşaat sektöründe uzun süredir beklenen hareket, yaşanan bütün olumlu gelişmelerle birlikte yeni bir dönemin kapıları açıldı. Sektör yeni dönemde kalite rekabetçiliği üzerinde duracak gibi görünüyor. Yeni koşullar sektör aktörleri arasında yeni rekabet koşullarını da belirlemiş oldu. Yeni dönemde işini hem iyi hem daha kaliteli yapan kazanacak. Sektörün lider firmaları arasında yer alan Osmanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Halıcı, yeni dönem yatırım stratejilerini ve sektörün içinde bulunduğu koşulları anlattı.

PROJELERİMİZİN HİÇBİRİNDE UCUZ MALZEME KULLANMAYI DÜŞÜNMEDİK

Halıcı, "Osmanlı Grup olarak biz müşteri odaklı çalışmayı prensip haline getirmiş bir firmayız. Bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz projelerde en iyi kullanım alanını müşterilerimize nasıl sağlarız diye düşündük ve projelerimizi bu fikirden yola çıkarak hayata geçirdik. İmalat sürecinde işinde en iyi olan uzman kadroya sahip ekiplerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim iş felsefemizin temelini müşteri odaklı çalışma oluşturuyor. Biz hayata geçirdiğimiz projelerin hiç birinde ucuz malzeme kullanmayı düşünmedik. Bu sebeple yaptığımız projelerde her zaman kaliteli malzeme ile ön plana çıkıyor. Çoğu müteahitin tercih etmeyeceği türden birinci sınıf malzemeleri A’dan Z’ye kadar bütün her alanda kullanıyoruz. Bizim projelerimizde kapı kolundan tutun, musluğuna, peteğine, camına ve çevre düzenlemesine kadar her zaman birinci sınıf malzeme, birinci sınıf işçilikle kullanılır. Bu konuda sonuna kadar bir iddiamız var. Biz müşterilerimize satış işlemini gerçekleştirdikten sonra 2 yıl kullanım garantisi veriyoruz. Bu süre, her tür projede, her tür bütçeye göre yapılmış bütün imalatlarımız için geçerli bir garanti süresi. Herhangi bir müşterimiz bu kullanım süresi içerisinde herhangi bir şikayette bulunması halinde, hemen gidip bu sorunu 

ücretsiz olarak çözüyoruz. Yaptığımız işe kullandığımız malzemeye sonuna kadar güveniyoruz.

BU MEMNUNİYET DUYGUSU, FİRMAMIZA VE MARKAMIZA OLAN GÜVEN DUYGUSUNU ARTTIRDI

Bolu’nun her bölgesinde proje yaptık. Her çevreye ve ekonomik şarta göre imalatlarımız oldu. Burada belirtmemiz gereken ayrıca bir konu daha var. Biz firma olarak temelden satış yapmıyoruz. Bu konuda daha garantici bir yaklaşımımız var. Bizim imalatlarımız bitme aşamasına geldiğinde satışa sunuyoruz. Müşterilerimiz nasıl bir proje ile karşı karşıya kalacaklarını, nasıl bir ev satın aldıklarını görerek alıyorlar. Kimse bu konuda sürpriz yaşamıyor. Bu durum ayrıca müşteri ile aramızdaki güven duygusunu da pekiştiriyor. Osmanlı Grup’tan ev sahibi olmuş müşterilerimizin hiç biri bu saydığım sebeplerden dolayı herhangi bir mağduriyet yaşamadı. Bu durum sayesinde güvenilir bir marka kimliğine kavuştuk. Bizden ev sahibi olmuş müşterilerimiz çevrelerine göstermiş olduğumuz hassasiyetleri anlatıyor bu yolla da müşteri yelpazemiz giderek genişliyor. Bu memnuniyet duygusu, firmamıza ve markamıza olan güven duygusunu arttırdı. Bizde bu sayede daha cesur daha büyük projeleri vatandaşımızın beğenisine sunmaya devam ediyoruz.

İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ

Son dönemde devlet eliyle yapılan faiz indirimi vatandaşın ilgisiyle karşılandı. 0.64-0.74 puan seviyelerine düşen konut kredi faizlerinden ile ev sahibi olmayı hayal eden vatandaşlarımız bu fırsatı değerlendirdiler. Bu durum sayesinde sektör son 8 yılın en yüksek satış rakamlarına ulaştı. Bu durum sayesinde elimizde olan stok bütün dairlerin satışlarını gerçekleştirdik. Gelecekte hayata geçireceğimiz projeler için adımlar attık ve çalışmalarımıza başladık. Sektörün ilerleyen zamanda daha iyi olacağını tahmin ediyoruz. Şuan ortaya çıkan rakamların olumlu seyrettiğini düşünüyoruz. Bu faiz oranındaki düşüşün sektöre birde şöyle bir etkisi oldu. Bu konuyu da belirtmemiz gerekir. Birden düşen faiz oranıyla ortaya çıkan talebe karşılık daire fiyatlarında bir yükselme oldu. Bu hızlı satış süreci kendi öz sermayesi ile üretim yapmayan işletmeleri durdurdu. Yeni proje yeni maliyetler getirdiği için sektör içerisinde güven sağlamış, ekonomik olarak güçlü ve güvenilir firmalar ayakta kaldı. Bu durum sayesinde güçlü firmalar arasında bir rekabet 

olacağı için daha profesyonel ve daha iyi projelerin hayata geçeceğini düşünüyoruz. Burada bizim için en önemli nokta konut kredi faizlerinde stabil bir ortama sürebilmesi. İstikrar 1,05 seviyesinde sürersei sektörde yaşanan canlılık devam eder.  Bildiğiniz gibi inşaat sektörü ülkemizde öncü sektör niteliğinde. Bizim sektörümüzün canlı olması demek, bütün iş alanlarına yansıyan bir hareketin olması demek. Kredilerde doğacak dalgalanma 2018-2019 yılında olduğu gibi sektörün durmasına sebep olur. İnşaat sektörünün ilerlemesi demek, ülkemizin ilerlemesi demek, bu sebeple İnşallah önümüzdeki süreçte önümüzü görerek ve sabit tutulan oranlarla yolumuza devam etmek istiyoruz.

BOLU’DA BİNALAR TOP ATSANIZ YIKILMAZ

Bolu’da son yıllarda ciddi bir imalat gerçekleşti. Bu imalatların hepsi deprem yönetmeliğine uygun olarak yapıldı. Bu yeni bina oranı Bolu’nun neredeyse yüzde almışlık kısmını kapsıyor. Geride kalan deprem öncesi yüzde kırklık dilimde kentsel dönüşüm kapsamında bir hareketin olduğunu görüyoruz. Zaman geçtikçe bu konuda ki talebinde arttığını görüyoruz. Bolu’da yeni yapılan imalatlral ilgili hani bir tabi vardır ya top atsanız yıkılmaz hakikaten bolu’da deprem sonrası imal edilen projeler bu söylediğim yapıda imalatlardır. Ayrıca Bolu’da kat yüksekliğinin belli bir seviyede korunması yönetmeliğe tamamen uyulmuş olması gibi sebeplerde dolayı Bolu’da bina güvenirliği açısından herhnagi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Allah korusun bir deprem olsa ülke genelinde bu konuda en az can kaybının yaşanacağı il Bolu olur. Bu durumun sebebi belediyedir" dedi.

2 yorum yapılmış
  • Vatanda
    1 Ekim 2020 • 04:04
    Yasa gereği binaların kaba işciliği 5 yıl garantili zaten Osmanlı Grup bunun yanında extra 2 yıl ince işcilik ve malzeme garantisi veriyor devlet senin dairenin içindeki bozulan musluğa arızalı klozete garanti vermiyor
  • Bolu
    1 Ekim 2020 • 03:51
    Osmanlı grup un yapıları ve işçiliğiyle taktire şayan işler yaptı. Bende bir müşteri olarak çok memnunum.Başarışarının devamınındilerim.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.