VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KAPSAYACAK"

9 Eylül 2020

.........................................

HABER- Ayşe Songül Erhan

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’daki özel halk otobüslerinden sağlık çalışanlarından sadece doktor ve hemşirelerin ücretsiz faydalanabildiğine ilişkin eleştirilere de cevap vererek, “Sağlık çalışanları derken tüm aileyi kapsayacak şekilde yapılacak. Bugün itibariyle önceki gibi ücretsiz faydalanmaya başlayacaklar” dedi.

 Bolu’daki özel halk otobüslerinden sağlık çalışanlarından sadece doktor ve hemşirelerin faydalanabildiğine ilişkin eleştirilere de cevap veren Başkan Özcan, “Sağlık çalışanlarının halk otobüslerinden faydalanmasına ilişkin süre 1 Eylül’de dolmuştu. Belediye meclisini topladık bunun uzatılmasını görüştük fakat belediye meclis üyeleri 5 gün sonraki oturumda görüşülmesini istedi. 5 gün muallak bir durum ortaya çıktı. Dün belediye meclisinde net bir şekilde söyledim. Bundan önceki üç ay nasıl uygulanmışsa bundan sonra ki iki ayda böyle uygulanacak dedik. Asıl amaç burada doktorlara bu hizmeti vermek değil. Doktorlarımızın zaten yüzde 99’u toplu taşıma aracı kullanmıyor. Doktorları bu kapsama almak onlara manevi olarak yanlarında olduğumuz mesajı vermekti. Hemşirelerin yüzde 60-70’i kendi araçlarıyla gidiyor. Burada asıl ihtiyaç duyan güvenlik görevlileri, hasta bakıcılar, temizlik görevlileri. Asıl amaç bunların faydalandırılması. Dolayısıyla dün net şekilde söyledim. Sağlık çalışanları derken tüm aileyi kapsayacak şekilde yapılacak dedik. Bugün itibariyle önceki gibi faydalanmaya başlayacaklar. Burada şoför esnafımızın durumu sıkıntılı.  Şoför esnafı her gün zarar ediyorlar. Biz onları destekleme anlamında üç ay bin TL otobüs başına destek verdik. Bu sağlık çalışanları ile ilgili de 500 TL aylık destek verelim diye komisyondan teklif gelmişti ama ayakta yolcu almanın yasaklanmasının ardından bu rakamı da bin TL’ye çıkarttık. Şoför esnafı bazı sağlık çalışanlarının bunu suiistimal ettiğine ilişkin serzenişte bulundular. Bende bu kararı alırken sağlık çalışanları gerekli hassasiyeti gösterirse iyi olur dedik.”

ÖNÜNE GELENE KORONA RAPORU VERMİŞLER

Pandemi sürecinde belediye personelleri arasında 4 aydır işe gelmeyen bazı çalışanların kendisini üzdüğünü dile getiren Başkan Özcan, “Belediye çalışanlarının yaklaşık yüzde 20’si dört ay boyunca işe gelmedi. Bunların arasında koah ve astım hastası olan var, bunlara hiçbir sözüm yok. Ama işitme engeli yüzünden, dizindeki rahatsızlık yüzünden 4 ay gelmeyen var. İşitme engeli ile koronanın ne alakası var. Dolayısıyla bu konu beni çok üzdü. Önüne gelene rapor vermişler. Belediye çalışanlarının üçte birinde bir rapor var. Şeker hastalığı bir çok kimsede var ama koronadan dolayı 4 aydır işe gelmiyorsun. Burada diğer çalışanlar arasında adaletsizlik var. İşitme engeli konusunda çok üzüldüm. İşitme engeli ile koronanın alakasını biri bana anlatsın. Bu konu suiistimal ediliyor.” şeklinde konuştu.

4 yorum yapılmış
  • Hlya
    9 Eylül 2020 • 05:24
    Pandomi başladı sağlık çalışanları her Allah’ın günü para para şimdi bu dar Boğaz ekonomi de istedikleri verildi bundan sonra fedakar şekilde çalışmanız gerekmekte dost acı söyler en ufak aksamada bunlar gündeme gelir
  • Ozlem
    9 Eylül 2020 • 09:37
    Valla corona diye tanim yaptilar beni 1 ay ise gidemedim iki testimde cikti saglik calisanlari kesinlikle ilgilenmiyor surekli onlara para veriyorsunuz doktor herkesi fircaliyor ben hic mennun kalmadim insanlar hasteneye keyfinden gitmiyor, corona olan kisiler hastanede istedikleri gibi gezebiliyor.
  • Efsun
    9 Eylül 2020 • 13:12
    Denildiği gibi Dr hemşre vs kendi aracı ile gidiyor işe orda işçiler asgarî ücret + yol parası alıyor 2500 buluyor anca o tulumların içinde 1 saat dursan aldıkları az dersiniz herkes hakkını istiyor bir polis 7 maaş alırken bi hemşire 4 alırken sağlık işçisi 2.500 alırken polis süresiz binsin onlar da versin az para almıyolar sağlıkçılar bu gereksiz düğün cenaze maskesiz gezenlerin suçu orda çalışan işçilere gelince öyle tavandan para vermiyor hem çok
  • NARKOZ
    22 Eylül 2020 • 18:00
    BAKIYORUMDA OTURUP GEREKSIZ KONUSAN COK..SAGLIK CALISANLARIN YAPTIGI İŞİ SİZ YAPIN DA GÖRELİM..VALLAHI GELIN BİZİM YERİMİZE ÇALISIN ALDIGIMIZ MAASI SİZE VERECEZ BAKALIM ALDIGNIZ PARADAN MEMNUN KALACAKMISINZ.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.