VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CUMHURİYET HALK PARTİSİ 97 YAŞINDA

9 Eylül 2020

.......................................

CHP Bolu İl Başkanlığı, partilerinin kuruluşunun 97. yıldönümü dolayısıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Bolu Belediye başkanı Tanju Özcan, “Atatürk’ün ilkelerinden ve Cumhuriyetin değerlerinden taviz vermeyen tutumumuz bize zaman zaman seçim kaybettiriyor ama bugün gelinen noktada artık halkımız, Cumhuriyet Halk Partisi’nin söylediklerinin önemini daha iyi anlamaya başladı ki, son yerel seçimlerde Türkiye nüfusunun yaklaşık %60’nın yönetimini CHP’ye bırakmış oldu” dedi.

Törene, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Rasim Özdemir ve Feridun Yılmaz, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, CHP il Kadın kolları, CHP İl Genel Meclisi üyeleri ve partililer katıldı.

ÇELENK SUNULDU

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. kuruluş yıldönümünde CHP Bolu İl başkanlığı tarafından Anıt Park’ta tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende CHP İl Başkanlığı tarafından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Akabinde günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştiren CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye’nin bütünlüğü ve bağımsızlığı için daha fazla çaba göstermeleri gerektiğine vurgu yaptı.

 “TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TEMELİNİ OLUŞTURAN BİR PARTİNİN MENSUPLARIYIZ”

Ersan Türkoğlu;  “Cumhuriyet Halk Partisi, kurtuluşun ve kuruluşun partisi, ideolojik bir parti. Bu ideolojinin temeli, bu topraklarda, yüz yıllardır biriken ahlakın, anlayışın temelidir. Bu ideolojide, Köroğlu’nu, Pir Sultan Abdal’ı, Hacı Bektaşi Veli, Mevlana’yı, Hasan Tahsin’i, Halide Edip Adıvar’ı görürüz. Bu ideolojinin devamında Uğur Mumcu’ları’ Taner Kışla’ları görürüz. CHP İdeolojisini ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği eserlere sahip çıkmak için her zamankinden daha fazla çalışmak durumundayız. Bugün, mevcut iktidar Türkiye’yi yine ‘hasta adam’ konumuna düşürmüş durumdadır. O yüzden başta Ege’de, emperyalist ülkeler yurdumuza yine göz dikmiş, Lozan’ı yok saymış, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü parçalamak için elinden geleni yapma durumundadır. Bu yüzden bizlere, her zamankinden daha fazla görev düşüyor. Çünkü biz, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturan bir partinin mensuplarıyız” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞINDAN VAZGEÇEN AMA İKTİDAR OLMAKTAN VAZGEÇMEYEN BİR ANLAYIŞ”

Türkoğlu, CHP’nin seçimleri kaybetmek pahasına doğru olanı yapmaktan çekinmediğini belirterek, “Partimiz, özellikle yerel seçimlerde önemli kazanımlar başardı. Bunun en önemlisi de, ilimizde Bolu Belediyesi’ni alarak sağlamış bulundu. Özellikle pandemi sürecinde, ülkenin gerçeklerini yok sayan, vatandaşına sahip çıkmayan, binlerce insanı ölümle baş başa bırakan bir iktidarı gördükçe; her türlü riski, iktidarı, seçimleri kaybetmeyi göze alarak, doğru olan, ne gerekiyorsa onu yapan bir iktidarın mensubu olmaktan onur duyuyorum. Vatandaşından vazgeçmiş ama iktidar olmaktan vazgeçmeyen bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu yüzden, bizlere düşen sorumluluk neyse, gece gündüz çalışarak, yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. CHP, halkın partisidir ve hiçbir ayrım yapmadan Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan herkese hizmet etmeyi amaçlayan bir partidir. Partimizin kuruluş yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum” diye konuştu.

“CHP’NİN TÜRKİYE’DEKİ HİÇBİR PARTİYLE KIYASLANMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Törende konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise CHP’nin diğer partilerle kıyaslanmasının mümkün olmadığına dikkat çekerek, “Biz her yerde gururla söylüyoruz; Cumhuriyet Halk Partisi, diğer partilere benzemiyor. Bunu bazıları alınganlık meselesi haline getiriyor ama alınganlık yapacak bir durum yok. Çünkü CHP, İçişleri Bakanlığı’na taleple kurulmuş bir parti değil. CHP, Cumhuriyeti kuran bir parti. Bu anlamda, Türkiye’deki hiçbir partiyle kıyaslanması mümkün değil. Biz, bu cumhuriyeti kurduk. Çok partili sisteme geçtik. Sonrasında birçok parti kuruldu, o partilerin bir kısmının tabelası bile kalmadı ama Cumhuriyet Halk Partisi, hala yoluna kararlı bir şekilde devam ediyor, Atatürk’ün ilkelerinden ve Cumhuriyetin değerlerinden taviz vermeden. Bu tutumumuz, konjonktürel olarak zaman zaman bize seçimler kaybettiriyor. Zaman zaman başarısız oluyoruz ama biz inandığımızı söylemekten asla ve asla vazgeçmiyoruz. Sonuç itibarıyla gelinen noktada artık halkımız, Cumhuriyet Halk Partisi’nin söylediklerinin önemini daha iyi anlamaya başladı ki, son yerel seçimlerde Türkiye nüfusunun yaklaşık %60’nın yönetimini CHP’ye bırakmış oldu” sözlerine yer verdi.

“100. YILDÖNÜMÜMÜZDE İKTİDARDA OLACAĞIMIZA YÜREKTEN İNANIYORUM”

Başkan Özcan, CHP’nin 100. yılında iktidarda olacağına inandığını ifade ederek, “Önümüz açık. İddialı bir şekilde söylüyorum; kötü günler geçirdik, siyasi anlamda zor zamanlar geçirdik. 1980 darbesinden sonra kapatıldık, darbe zihniyeti bu ülkeyi kuran ülkeyi bile kapattı ama tüm zorlukların üstesinden geldik. Bugün önemli bir noktadayız, 100. yıldönümümüzde yerel iktidarda değil, genel iktidarda olacağız, buna yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

“BU PARTİYE ÇOK ÖZEL MİNNETİM, TARİF EDEMEYECEĞİM DUYGULARIM VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu teşkilatlarının tüm kademelerinde görev yaptığını belirten Başkan Özcan, CHP’ye karşı özel bir minneti olduğunu söyledi; “Bu parti bana çok şey vermiş. Bu partinin 72. kuruluş yıldönümünde yani 1995’de, merkez ilçe gençlik kolları başkanıydım. 80. Kuruluş yıldönümünde bu partinin belediye meclis üyesiydim. 82. Yılında ilçe başkanı, 84. yılında il başkanı, 88. yılında bu partinin milletvekili olarak parlamentoda görev yapmaya başladım. 92. kuruluş yıldönümünde parti meclis üyesi oldum. 96. yılında burada belediye başkanı olarak sizlerle birlikte kutlama şansına sahip oldum. Bu anlamda benim, birçoğunuza göre çok özel bir minnetim, tarif edemeyeceğim duygularım var. Şuraya bakıyorum; burada bulunan herkesle hemen hemen yönetimlerde çalışmışız. Ne kadar vefa gösterdiğinizi biliyorum. Her türlü engellemelere ne kadar direndiğinizi görüyorum. CHP, bu güne kadar gelebildiyse, sizler gibi yürekli, vatansever ve ilkeli insanların sayesinde olmuş, bunu buradan bakınca çok daha net görüyorum. İnşallah, 100. yılımızı, iktidar partisi olarak kutlamak dileğiyle diyorum.”

Kaynak - Köroğlu Gazetesi

8 yorum yapılmış
  • Bakanm
    9 Eylül 2020 • 03:54
    Sayın Tanju Özcan bu milletin değerlerini temsil ediyor. Yaptıkları sayesinde CHP,halk arasında daha iyi anlaşılacaktır. Özellikle yerli tohum konusundaki hassasiyeti beni çok mutlu etti. Teşekkür ederim Başkanım.
  • Aras
    9 Eylül 2020 • 04:21
    Sizin anlayacak neyiniz var? Her davrasiniz hainlik.Size yonetimi vermiyen ulusumuzu candan kutluyorum.
  • Hlya
    9 Eylül 2020 • 05:27
    6 kez CHP ye oy verdim iktidar olacağım motivasyonu yok Ak parti bilhassa sayın Cumhurbaşkanı içerde dışarda mücadele ediyor
  • Krolu
    9 Eylül 2020 • 07:06
    Hain ayrımcı hadsizler
  • bakan
    9 Eylül 2020 • 10:12
    CHP ye ve Kemal Kılıçdaroğluna zerre itimadımız yok ama Tanju Bey e inanıyoruz güveniyoruz
  • Bolib
    9 Eylül 2020 • 10:58
    Bırak 97 yaşı 197 yaşınada gelse chp iktidar olamaz. Chp çürümüş bir partidir. Koltukları bırakmayanların partisidir. TAmamen bir şov partidir. Umarım Türkiye genç, gerçek iktidar ve muhalif partilere kavuşur.
  • Ali
    9 Eylül 2020 • 12:17
    Sayın başkan dağıttığınız katologlardaki iceaatları ne zaman yapacaksınız acaba ?
  • bitaraf
    9 Eylül 2020 • 16:48
    bugun gazeteyi chp nin ve belediyenin bulteni gibi gordum 10 haber var 8 belediyeyi chp takdir ediyor hayirli isler
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.