VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA SIKI KORONA DENETİMİ

4 Eylül 2020

...............................

İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği “Koronavirüs Denetimleri” genelgesi kapsamında Bolu Valisi Ahmet Ümit’in öncülüğünde ilimizdeki iş yerleri, alışveriş alanları, lokantalar, pazar yerleri ve kafeteryalarda denetim gerçekleştirildi. Ümit, “Yaklaşık 140 kişilik ekibimizle 1500’ün üzerinde personelle denetimlerimizi yürütüyoruz. Genel olarak vatandaşlarımızın gayet güzel bir şekilde uyduğunu görüyoruz. Ama bazı şeyleri de hatırlatmak gerekiyor. Biz de onun için buradayız” dedi.

İçişleri Bakanlığı talimatı ile tüm ülke genelinde gerçekleştirilen genel denetimlerden biri de Bolu’da gerçekleştirildi. Bolu Valisi Ahmet Ümit başkanlığında gerçekleştirilen denetimlerde İş yerlerini tek tek ziyaret edildi, alınan tedbirler yerinde incelendi Kovid-19 tedbirleriyle alakalı uyarı ve ikazlar yapıldı. Bolu Valisi Ümit, Mehmet Akif Ersoy Bulvarındaki Köfteci Hasan’dan başladığı denetim çalışmalarına daha sonra çeşitli iş kolundaki esnafların denetimiyle devam etti. Karaçayır Mahallesinde bulunan pazarda da denetleme yapan Ümit, pazar esnafına Cumhurbaşkanının selamıyla birlikte maske dağıtımı gerçekleştirdi.

"SLOGANIMIZ ‘HERKES İÇİN SAĞLIK"

Bolu Valisi Ahmet Ümit, vatandaşların genel olarak kurallara uyduğunu söyleyerek; “Ülkemiz genelinde sabah saatlerinden itibaren çok geç saatlere kadar koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında il merkezlerinde valilerin başkanlığında ilçelerde ise kaymakamların başkanlığında ekipler marifetiyle denetimler yapılıyor. Sloganımız ‘herkes için sağlık’ sabahın erken saatlerinde başladık. Gayet güzel bir şekilde devam ediyor. Yaklaşık 140 kişilik ekibimizle 1500’ün üzerinde personelle denetimlerimizi yürütüyoruz. Mart ayında ülkemizde başlayan ilimizde de koronavirüsle mücadele kapsamında maske ve mesafe ve hijyen. Ama bu kuralların dışında içinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat dönemi sebebiyle bütün sektörlerde, bütün işletmelerde bütün iş kollarında hayatın olduğu bütün yerde bu kurallara uyulması gerekiyor. Arkadaşlarımızla birlikte geziyoruz, ziyaret ediyoruz. Esnafımıza işletmelerimize bir merhaba deme fırsatımız oluyor. Elbette başka zamanlar da geliyoruz. Genel olarak vatandaşlarımızın gayet güzel bir şekilde uyduğunu görüyoruz. Ama bazı şeyleri de hatırlatmak gerekiyor. Biz de onun için buradayız” ifadelerini kullandı.

“NİKAH MERASİMLERİ 1 SAATİ AŞMAYACAK”

Alınan tedbirler hakkında bilgi veren Ümit; “Bazı tedbirlerimiz var onları belirtmek isterim. Mahalle düğünü, sokak düğünü, nişan, kına ve benzeri toplu etkinlikler bugünden itibaren ikinci bir emre kadar yasaklanmış durumda. Koronavirüsle mücadele tedbirlerine bazı yerlerde çok iyi uyulmakla beraber bazı yerlerde de yeterince uyulmamasından kaynaklı bir artış olduğu gözlemlenmekte. Bunun önüne geçebilmek adına bütün illerimizde bundan sonra düğünler sadece nikâh şeklinde olacak. Bir saati aşmayacak. Bunun dışında 1. ve 2.derece yakını olmayan 65 yaş üzerinde ve 15 yaş altında olan vatandaşlarımız düğünlere gelemeyecek. Bütün düğünlerde kapalı suyun dışında herhangi bir ikram olmayacak. Düğünlerde en az 1 kamu görevlisi tarafından başından sonuna kadar gözetim yapılmak suretiyle denetim yapıyoruz. Aynı zamanda denetim merkezlerimiz, mahalle denetimleri, köy denetimleri de çalışmalarını sürdürüyor. Emniyetimiz, jandarmamız, denetim ekiplerimiz ve hususi ekiplerimiz her zaman var. Daimi takip timlerimiz bütün her tarafta var” şeklinde konuştu.

“HERKESİN SORUMLULUK ALMASI GEREKİYOR”

Kurallara hep birlikte uyulduğunda bu virüsten kısa sürede kurtulabileceğimizin altını çizen Ümit; “Burada esas itibariyle herkesin sorumluluk alması gerekiyor. Her birimimiz, bulunduğu yerde görünelim, görünmeyelim mutlaka sorumluluk almamız lazım. Kurallara tam olarak uymayı özellik haline getirmemiz gerekiyor. Hep birlikte uyduğumuzda kısa süre içerisinde bu işin hakkından geleceğimizi ve bütün vakaları aşağıya doğru çekeceğimizi böylelikle daha rahat nefese alacağımızı biliyoruz. Bütün vatandaşlarımıza duyarlılıkları dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte inşallah koronavirüsle mücadeleden de kurtulacağız” diye konuştu.

  • BOLU'DA SIKI KORONA DENETİMİ
  • BOLU'DA SIKI KORONA DENETİMİ
  • BOLU'DA SIKI KORONA DENETİMİ
1 yorum yapılmış
  • Hamide
    9 Eylül 2020 • 01:57
    Yakınımız istanbulda Covit tedavisi geçirdi Ancak nefes darlığı 2 aydır devam ediyor işin ciddi olduğunu bilin vali ve sağlıkçılara kulak verin dediklerine uyun
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.