VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"BİZ GELECEĞİ YETİŞTİRİYORUZ"

2 Eylül 2020

.....................................

Bolu’da, eğitime başlayan Bahçeşehir Koleji’nin Genel Müdürü Özlem Dağ, tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, “Biz, geleceği yetiştiriyoruz. Bilim ve teknoloji ihraç edecek bir ülke olacağız. Uzak vadede de değil. Yakın ve orta vadede bunu hedefliyoruz. O yüzden bu nesilleri bu süreçlere aşina yetiştirebilen, geliştirebilen ve üretebilen nesiller olarak yetiştirmeliyiz. Bu anlamda da dünyaya liderlik yaptık ” dedi.

Bolu’da, 2020-2021 yılı eğitim-öğretim dönemine başlayan Bahçeşehir Koleji’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Karacasu mevkiinde bulunan bir otelde yapılan tanıtım toplantısına Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Genel Müdür Yardımcısı Özge Aslan, Bahçeşehir Kolejİ Bolu Kurucu Temsilcileri Hasan Kurşu, Alpaslan Nalbant, Genel Müdürü Mustafa Uçan ve Kampus Müdürü Suna Özçelik katıldı.

“UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜYORUZ”

Bahçeşehir Kolejleri Genel Müdürü Özlem Dağ, “Bahçeşehir Koleji olarak Bolu’da bu kampüsü açmak için uzun süredir istiyorduk. Hem Bolu’da bulunmakla ilgili hem de spora, sanata dair, eğitimle entegre yapacağımız işler ilgili bir an önce Bolu’da olmak istiyorduk. Bu seneye kısmet oldu. Bu süreçte Bolu’da Bahçeşehir bayrağını dalgalandırmak üzere maddi ve manevi emek veren kurucu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bahçeşehir uğur eğitim kurumlarında farklı şehirlerde kaliteli eğitimi bütün çocuklarımız ile buluşturmak istiyoruz. Özel bir dönemde bu kampüsü açıyoruz. Özel bir dönemde 2020-2021 eğitim dönemine başlıyoruz. Her yıl olduğundan farklı heyecanlar yaşıyoruz. Eğitimciler olarak bu yıl çocuklarımızdan fiziken ayrı kaldık. Mart ayından bu yana öğrencilerimize uzaktan eğitim sürecine devam ediyoruz. 17 ağustos tarihinden itibaren okul öncesi birimlerimiz ile 8. Sınıf ve 12. Sınıf öğrencilerimizle ve 5 yaş üstü yani 1. Sınıfa geçecek hazırlık sınıfı öğrencilerimize farklı çalışmalar için bir araya geliyoruz. Bahçeşehir koleji olarak uzaktan eğitim sürecini başarılı bir şekilde yürütüyoruz” dedi.

“OKULLARIMIZI YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN FİZİKEN HAZIRLADIK”

Dağ, “En temel motivasyonumuz çocuklarımız okullarda eğitimde almasıdır” diyerek, Okullarımızı da bunun için hazırladık. Bolu kampusümüz de hem sosyal mesafe, hem hijyen ve güvenlik önemlerini hem de şuan ki süreçte yer alan ekibimizin bu konuyla ilgili bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve eğitilmesiyle ilgili hazırlıklar tamamlandı. Bahçeşehir koleji olarak tüm Türkiye’de aynı süreci yürüttük. Okullarımızı uzaktan eğitim sürecinde de yüz yüze eğitim için fiziken hazırladık.  Yeni dönemin ihtiyaçlarına göre, yeni kampüs yaşamına göre öğrencilerimiz için hazırlandık. Her şeyden daha önemlisi farkındalık, bilgi sahibi olmak ve bilinçlenmektir. Öğrencilerimizi bu yönde geliştireceğiz. Akademik takvimden önce özellikle sınav gruplarına ilk derslerimizde bu yeni döneme nasıl hazırlanırız hakkında bilgilendireceğiz. 21 Eylül’de tüm öğrencilerimizi tüm Türkiye’de sınıflarda görmek” ifadelerini kullandı.

Bahçeşehir Koleji olarak yapay zeka tabanlı bir dijital bir platform oluşturduklarını da kaydeden özlem Dağ; “Uzaktan eğitim denildiğinde bazı argümanlar karıştırılıyor. Uzaktan eğitim demek canlı dersler ile yüz yüze eğitim yapmaktan ibaret değildir. Uzaktan eğitim çok sağlam bir içerikle öğrenciyi merkeze alan bir metotla, dijital platformlar ve içeriklerle öğrencinin eğitim-öğretim sürecine zamandan ve mekandan bağımsız haline getirmektir. Öğrencinin istediği zamanda, istediği yerden webaba bağlanarak, web sitesi üzerinden içeriklere ulaşabilmesidir. Bu içerikler dersler, konu anlatımları, soru içeriklerinden ibaret değil. İçeriğinde animasyonlar, sınavlar, kitaplardaki konulardan materyaller içermeli, rehberliğe dair bilgiler içermelidir. Her şeyden önce öğrencinin kendi kişisel çalışma planını yapabileceği bir alt yapı içermelidir. Bahçeşehir koleji olarak yapay zeka tabanlı bir dijital platform oluşturduk. Bizler bu platformu pandemi dönemi için oluşturmamıştık. Eğitim – Öğretim döneminin uzaktan eğitimini desteklemek için oluşan bir platformu. Pandemi döneminde tamamen tam zamanlı Eğitim – Öğretim için kullanıldı. Pandemi sürecinde platformumuz daha çok geliştirildi. Yeni içerikler eklendi. Sanat, spor, uygulamalı dersler eklendi. Akademik içerik sadece Matematikten ya da Fen Bilgisinden ibaret değildir. Tüm öğretmenlerimiz çocuklara daha fazla bilgi aktarabilmek için her şeyi yeniden gözden geçirdiler. Bu süreçte yeni materyaller geliştirerek öğrencilerine ulaştılar” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLAR BİZİM TÜM VARLIĞIMIZ VE GELECEĞİMİZDİR”

Pandemi döneminde  içerinde Bolu’nun da olduğu 6 yeni okulu hayat geçirdiklerini belirten Dağ; “Bahçeşehir Koleji olarak bizler geleceği yetiştiriyoruz. Bilim ve Teknoloji ihraç edecek bir ülke olacağız. Yakın ve orta vadede bunu hedefliyoruz. Türkiye’de 128 kampüsümüz var. Pandemi döneminde 7 tane yeni okulu hayata geçirdik. Bunlardan 1 tanesi de Bolu’dur. Eğitim – Öğretim aynı sağlıkta olduğu gibi kesintiye uğrayacak, ara verilecek, duraksayacak bir alan değildir. Çünkü çocuklar bizim tüm varlığımız ve geleceğimizdir. O yüzden biz Eğitim Öğretimimizi kesintiye uğratmadan, ara vermeden, duraksamadan devam ediyoruz” diye konuştu.

“100.000 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİMİZ VAR”

Özlem Dağ, önümüzdeki yıl basketbol altyapısına Bolu’yu da ekleyeceklerini belirterek; “Biz öğretmen okuluyuz. Aynı zamanda 128 okulumuzda 100.000 binin üzerinde öğrencimiz var. Ham kurucu okullarımız, kurucularımızla birlikte her şeyiyle uğraşıyoruz. Eğitim, sanat, spor hepsini biz bu ülkemize sunabilecek en büyük katkılar olarak görüyoruz. Birde spor kulübümüz var. Şuanda 16 şehirde de basketbol altyapımız var. Altyapıdan sporcular yetiştirmenin, basketbolcular yetiştirmenin çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Bolu için önümüzdeki sene basketbol altyapısı için ekleyeceğimiz şehirlerden biri olacak. Aynı zamanda bu takım süper ligde değil, Eurocup’ta da oynuyor. Bu anlamda da Türkiye’nin gururuyuz.  Bahçeşehir Kolejinin basketbol takımı olmasından ziyade aslında ötesine geçti. Artık ailemizin içinde öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin yanında sporcularımızda var” dedi

“HEM EĞİTİM HEM SPOR OLARAK BİRÇOK FAALİYETLERDE BULUNACAĞIZ”

Bahçeşehir Bolu Kampusü kurucu temsilcisi Musa Çetin, “Doğduğum, büyüdüğüm şehirde Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük sayılı bir eğitim kurumu olarak sizlere, velilere ve öğrencilerimize eğitim öğretim faaliyeti vermekten dolayı çok mutluyum. Bolu’ya hem eğitim olarak hem de spor olarak birçok faaliyetlerde bulunacağız.

“BEN FANATİK BOLUSPOR TARAFTARIYIM”

Bu arada Boluspor’a Bahçeşehir koleji olarak çok ciddi katkılarımız olacağını buradan söylemek istiyorum. Bahçeşehir kolejinin basketbol 1. ligde basketbol takımımız var. Genel müdürümle de görüştük buraya getirip bir alt yapısını kurmak çok istiyoruz. Buna uygun bir kompleksimiz var. Bu şekilde Bolu’ya hem spor anlamında hem de kültürel anlamda katkılar sağlayacağımıza inanıyoruz. Bu binanın yapımında çok emeği olan Serdar makine ve çetin kumaşa çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

  • "BİZ GELECEĞİ YETİŞTİRİYORUZ"
  • "BİZ GELECEĞİ YETİŞTİRİYORUZ"
  • "BİZ GELECEĞİ YETİŞTİRİYORUZ"
  • "BİZ GELECEĞİ YETİŞTİRİYORUZ"
1 yorum yapılmış
  • ramo
    2 Eylül 2020 • 10:14
    sanki bedavaya hizmet yapiyorsunuz hizmetinizden kim faydaniliyor tabikide zenginlerrr
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.