VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TED KOLEJİ BOLU'DA

1 Eylül 2020

...............................

Türkiye Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Bolu’ya gelerek TED Akreditasyon sürecinde olan Bolu Öncü Koleji’ni ziyaret etti. Pehlivanoğlu Bolu’da dünya standartlarında bir eğitim kalitesiyle çalışacağını belirterek,"TED uzmanlarınca eğitsel, fiziksel, mali ve yönetsel yetkinliklerimizin TED Akreditasyonu sürecine elverişli olduğu tespit edilmiştir. Bu doğrultuda, iki yıl sürecek olan Geçiş Sürecinin sonrasında gerekli şartları başarı ile tamamlamamız halinde bir TED Okulu olarak hizmet vermeye başlayacağız"dedi.

Eğitimde vizyonlu ve köklü bir geçmişi olan Bolu Öncü Koleji, TED olma yolunda hızla ilerliyor. Bu kapsamda Bolu’ya gelen TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, okulu ziyaret etti. Ziyaretin ardından okulun bahçesinde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Pehlivanoğlu’nun yanı sıra, Öncü Koleji Kurucusu Önder Tonyalı, Bolu Öncü Koleji Kurucu Temsilcisi Egemen Tonyalı, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

DÜNYA STANDARTLARINDA BİR EĞİTİM KALİTESİ

Selçuk Pehlivanoğlu, TED’in kurumsal değerlerinin ülke genelinde yaygınlaşmasını artırmak ve özel okul sektörünün nitelikli gelişimine katkı sağlamak amacıyla mevcut okullar için TED Akreditasyon ve Danışmanlık sürecini başlattıklarını söyledi. Pehlivanoğlu, Bolu’da da Öncü Koleji ile akreditasyon sürecinin ve işbirliğinin başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Pehlivanoğlu, gençlerin nitelikli eğitimini önceliğine alan her iki kurumun da heves, azim ve deneyimleriyle Bolu’da dünya standartlarında bir eğitim kalitesiyle çalışacağını sözlerine ekledi.

“TED OKULU OLARAK HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAĞIZ”

Öncü Koleji Kurucusu Önder Tonyalı ise, “TED uzmanlarınca eğitsel, fiziksel, mali ve yönetsel yetkinliklerimizin TED Akreditasyonu sürecine elverişli olduğu tespit edilmiştir. Bu doğrultuda, iki yıl sürecek olan Geçiş Sürecinin sonrasında gerekli şartları başarı ile tamamlamamız halinde bir TED Okulu olarak hizmet vermeye başlayacağız. Akreditasyon süreciyle ilgili ayrıntıları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz ancak öncelikli olarak vurgulamak istediğimiz konu, öğrencilerimizin aksama olmaksızın en iyi şekilde eğitimlerine devam edecek olmasıdır. Öğrencilerimiz, bu sürecin her aşamasında okulumuzun eğitim ve yönetim süreçlerindeki olumlu gelişmeleri hissetmeye başlayacaklardır. Süreç tamamlandığında TED Okulu olmanın eğitim kalitemiz ve okulumuzun kurumsal itibarına yönelik olumlu katkılarını öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz ile hep birlikte deneyimleyeceğiz. “ dedi.

"TED EĞİTİM SİSTEMİNE MADDİ VE BİLİMSEL KATKILAR SAĞLAMIŞTIR"

Tonyalı, konuşmasının devamında şunları kaydetti, “Kurulduğu tarihten itibaren eğitim alanında faaliyet gösteren, yeterli maddi olanağa sahip olmayan başarılı çocukların eğitimlerini destekleyen ve Türk eğitim sistemine maddi ve bilimsel katkılar sağlayan Türk Eğitim Derneği, bugün ülke çapındaki 40 Okulunu ortak eğitim yönetimi anlayışıyla yönetmektedir. Tüm okullarının aynı standartlaştırılmış kalite süreçlerine sahip olması Türk Eğitim Derneği’nin eğitim yönetimindeki başarısına işaret etmektedir.

Ülkemiz eğitim standartlarını yükseltecek bilimsel platformlar oluşturma ve araştırma projeleri ile eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri üzerine toplumu bilinçlendirme görevlerini de üstlenen Türk Eğitim Derneği, dünya standartlarında öğretim programları oluşturmakta, eğitim öğretimde iyi uygulama örnekleriyle öncü bir kurum olarak karşımızda durmaktadır. Türk Eğitim Derneği, kurumsal değerlerinin ülke genelinde yaygınlaşmasını artırmak ve özel okul sektörünün nitelikli gelişimine katkıgelişimine katkı sağlamak amacıyla mevcut okullara yönelik Akreditasyon ve Danışmanlık Birimini kurmuştur. Bu vesileyle biz de TED Okulu olmaya uygun altyapımızla, Akreditasyon Sürecine dahil olarak TED Ailesinin bir üyesi olma yolunda ilerleyeceğiz. Türk Eğitim Derneği Akreditasyonu Sürecine başvuran okulların eğitsel, fiziksel, mali ve yönetsel yetkinliklerinin saptanması gereklidir. TED Uzmanları tarafında yapılan değerlendirmeler sonucunda okulumuzun TED Akreditasyonu kapsamına alınması için beklenen yeterliliklere sahip olduğu değerlendirilmiştir. Akreditasyon Sürecine kabul edilen okullar, en az iki, en çok üç yıl sürecek “geçiş dönemini” başarıyla tamamladıkları takdirde TED Okulu adını alırlar. Bu süreci sorunsuz tamamlayarak en kısa sürede TED Okulu olarak hizmet vermek üzere hızla çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Akreditasyon Süreci içerisinde TED danışmanları eşliğinde okulumuzun eğitsel, mali ve hukuki konularda TED Okulları sistemine uyumu sağlanacaktır. Bu süreç içerisinde okulumuz Öncü Koleji adıyla anılacak, süreç tamamlanıp onaylandıktan sonra TED Okulu olarak hizmet vermeye başlanacaktır.”

 “TED’li olmak” öğrencilerimize ne kazandıracak?

Yabancı dili yaşamında etkili bir şekilde kullanabilme becerisi
Öğrenme ortamına aktif katılımla öğrenmeyi içselleştirmiş ve öğrenmeye her zaman ihtiyaç duyan bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğretmenlerle eğitim görme şansı
Bilimsel düşünme, yenilikçi düşünce yapısı ve 21. yy yetenekleri
TED’li olmanın getirdiği yüksek itibar ve sosyal ağ avantajları
Ulusal ve uluslararası alanda kabul gören bir diploma
Uluslararası geçerliliği olan ve farklı beceriler kazandıran sertifika, diploma ve belgeler

  • TED KOLEJİ BOLU'DA
  • TED KOLEJİ BOLU'DA
  • TED KOLEJİ BOLU'DA
  • TED KOLEJİ BOLU'DA
1 yorum yapılmış
  • ppolat
    2 Eylül 2020 • 10:31
    Okul mu kaldi.Ucuz telefon bilgisayar edinmenin bedelini cocuklar oduyor.Cin dunyayi katletti.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.