VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

24 Ağustos 2020

............................................................

HABER: Sevgi PİLGİ

Bolu Valisi Ahmet Ümit, kentte alınan tedbirlerin daha da arttırıldığını belirterek, “Mahalle denetim ekipleri kurduk. Bu kişiler, toplu etkinlikleri başından sonuna kadar izleyecekler. Kurallara ne kadar uyulduğunu takip edecekler, bir aksaklık gördükleri zaman uyaracaklar. Eğer ihlal devam ederse güvenlik ekiplerini çağırıp bu kişilere ceza kesilecek” dedi.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Cemiyet Sohbetleri kapsamında Nilüfer Park Kafe’de gazeteciler ile kahvaltıda bir araya gelen Bolu Valisi Ahmet Ümit, Kurallara uyulmadığı için vakalarda artış yaşanmasıyla beraber il genelinde tedbirlerin daha da arttığını belirterek, “Vakaları artıran mekanlardan birisi nişan, düğün, taziye gibi toplu etkinliklerdir. Sosyal gerçeklerimiz pandemi noktasında bizi istenmeyen yerlere getirmektedir.  Birtakım tedbirleri tekrar getirdik. Toplu etkinliklere yönelik olarak tedbir aldık. Daha güzel yarınlar için bazı hususlarda fedakarlık yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK”

Koronavirüs ile mücadele kapsamında kurulan Mahalle denetim ekiplerinin her zaman aktif olduğunu vurgulayan Vali Ümit, “Bunlar özel üniformaları ile bütün düğünleri, toplu etkinlikleri başından sonuna kadar izleyecekler. Kurallara ne kadar uyulduğunu takip edecekler, bir aksaklık gördükleri zaman uyaracaklar. Eğer ihlal devam ederse güvenlik ekiplerini çağırıp ceza kesilecek. Bu cezalardan birisi idari para cezası. Diğeri de toplum sağlığını tehlikeye düşürdüğü için suç duyurusunda bulunacak.  Korona daimi takip timlerimizi oluşturduk.  Bu kişiler Vefa destek grupları üyelerinden seçildi. Gönüllü kişilerdi. En az 3’er kişilik ekipten oluşan Mahalle denetim ekiplerimiz ise muhtarlarımız, öğretmen ve din görevlilerimizden oluşmaktadır. Her mahallemizde, her köyümüzde birer tane mahalle denetim ekibi kuruldu. Şu an bunların hepsi faaliyette” dedi.

“TOPLU ALANLARDA BULUNMAYACAKLAR”

Toplu etkinliklerle ilgili birtakım tedbirler aldıklarını söyleyen Ümit, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Toplu etkinlikler, düğün gibi 2 saat ile sınırlandırıldı. Asgari katılım karar alındı. Vatandaşlar toplu etkinliklerini yazılı olarak bize bildirmeleri gerekiyor.  İl genelinde Cuma günü  37 tane düğümümüz vardı. Cumartesi günü 75 tane düğümüz vardı. Pazar günü de 65 tane düğümüz oldu.  Bu süreçte kurallara uymayan vatandaş çıkmadı. 65 yaş altı vatandaşlarımıza bazı kısıtlamalar getirdik. Kurallara uymak suretiyle kendi sosyal etkinliklerine tek katılabilecekler. Toplu alanlarda bulunmayacaklar. Ben inanıyorum ki eylül ayının başında sayıları aşağıya indireceğiz.”

  • “SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”
  • “SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”
4 yorum yapılmış
  • Boluluvatanda
    24 Ağustos 2020 • 08:33
    Ekmek dağıtım ve satışının, hiyjenik koşullara uygun olarak, kağıt ambalaj içinde mevcut yönetmelikler çerçevesinde yapılmasının denetimi gerekir. En büyük virüs, doğrudan ekmekten geçmektedir.
  • Eminmisin
    25 Ağustos 2020 • 02:09
    Sayın Valim söylediğiniz söze siz inandiniz mı? Geçen hafta Karamanlı ve Saribeylerde düğün vardı. Görevli kenarda bekliyor. Katılanların yarısında maske yok.
  • Havva
    25 Ağustos 2020 • 04:40
    Kurallara uymayanlar cinayet işleyen veya teşebbüs etmekten farkı Yok kesinlikle cezalar acilen uygulanmalı
  • brahim
    25 Ağustos 2020 • 11:10
    Ben köyde sabah davarla çıkıp akşam gelip elimi ayağımı yıkıyorum davarda maske takmıyorum köpeğim ve hayvanlar bir sefer takdım kömüş tanıyamadı süsmeye kalktı başka insan yanımda Yok bize zorunlumu bu durumda En iyisi Memet Ceylan hocaymış
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.