VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"HEP BİRLİKTE MÜCADELEYİ SÜRDÜRMEMİZ GEREKİYOR"

24 Ağustos 2020

...................................................

Haber: Sevgi PİLGİ

Bolu Valisi Ahmet Ümit, okulların açılmasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte hareket ettiklerini belirterek, “Ben inanıyorum ki korona virüs ile mücadelede Eylül'ün ilk haftasında ciddi bir mesafe alacağız. Bu adeta bir seferberlik meselesi. Hep birlikte bu mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor. Eğer biz bu konuyu tekrar kontrol altına alamazsak istenmeyen bazı durumlarla karşılaşabilirizdedi. 

 Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nin  'Cemiyet Sohbetleri' kapsamında  Gazeteciler ile Nilüfer Park Kafe’de kahvaltıda bir araya gelen Bolu Valisi Ahmet Ümit, Okulların açılması konusuna da değinerek, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte hareket ettiklerini belirterek, “Biz okulları açmışsak muhakkak öncesinde gerekli tedbirleri almışızdır. Kimsenin tereddütü olmasın. Ama vatandaşlardan ricamız şudur; kurallara uysunlar. Çocukların da bu kurallara uymaları konusunda onları yönlendirmeliler” dedi.

"İNSANIN EN DEĞERLİ VARLIĞI ÇOCUKLARIDIR"

 Okulların açılma süreci ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı kararlar çerçevesinde hareket edeceklerini ifade eden Vali Ümit, “Bir insanın en değerli varlığı çocuğudur.  Aile de elbette ki önce çocuğunun sağlığını ön planda almakta. Biz okulları açmışsak muhakkak öncesinde gerekli tedbirleri almışızdır. Kimsenin tereddüttü olmasın. Ama vatandaşlardan ricamız şudur; kurallara uysunlar. Bugünden itibaren özel okullardan isteyenler 8. ve 12. Sınıflar isteğe bağlı olarak yüz yüze eğitimi başlattı. Önümüzdeki haftadan itibaren de devlet okulları 8. ve 12 sınıflar öğrencilerimiz eğitime başlayacak” şeklinde konuştu. 

“BU ADETA BİR SEFERBERLİK MESELESİ”

Çocukların kurallara uymaları konusunda velilerin onları yönlendirmesi gerektiğini vurgulayan Vali Ümit, “Bu hafta öğretmenlerimiz ile yılsonu görev ve sorumlulukları ile ilgili seminer düzenleyeceğiz. Ben inanıyorum ki korona virüs ile mücadelede Eylül'ün ilk haftasında ciddi bir mesafe alacağız. Bu adeta bir seferberlik meselesi. Hep birlikte bu mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor. Eğer biz bu konuyu tekrar kontrol altına alamazsak istenmeyen bazı durumlarla karşılaşabiliriz. Dışarda çocuklarımız toplu bir şekilde oynuyorlar, bu doğru değildir. Bu konuda vatandaşlarımız, çocuklarını doğru yönlendirsinler. Mutlaka maske takmalarını temin etmeleri gerek. Çocuklar, zarar ya da faydayı çok düşünemez.  Biz çocuklarımızı okullarda salgından daha rahat koruyabiliriz. Bakanlığımızın talimatları çerçevesinde uygun davranacağız” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.