VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BALIKLAR BAŞKA GÖLE BIRAKILACAK

23 Ağustos 2020

......................................

Seben Taşlıyayla Gölet’inde yapılan sulama projesiyle gölet’de bulunan balıklar tutularak diğer göllere bırakılıyor. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, sulama kanalı yapımı nedeniyle gölet’in %80’inin boşaltılacağını vurgulayarak, “Boşaltılırken tedbirli bir şekilde ve kademeli bir şekilde balıklarımızda alacağız. Ve bu balıklarımızı diğer göllerimize bırakacağız” dedi.

 Seben ovasının sulu tarıma geçişiyle ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri tarafından yaklaşık 267 Milyon TL bütçe ile hayata geçecek ve 40 bin dönüm tarım arazinin sulanmasını sağlayacak dev sulama kanalı projesi kapsamında boşaltılacak olan Seben Taşlıyayla gölet’in de bulunan balıklar tutularak diğer göllere bırakılıyor. Tarım İl Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından tutulan balıklar tek tek diğer göllere bırakılacaklar.

“Kademeli Bir Şekilde Balıklarımızda Alacağız”

Balıkların diğer göllere bırakılması ile ilgili konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, sulama kanalı yapımı nedeniyle bu göletimizin %80’i boşaltılacak. Boşaltılırken tedbirli bir şekilde ve kademeli bir şekilde balıklarımızda alacağız. Ve bu balıklarımızı diğer göllerimize bırakacağız” ifadelerini kullandı.

1 yorum yapılmış
  • Aaa
    24 Ağustos 2020 • 02:52
    O kadar insanın evi yurdu oynadı oradaki cami suyun altında kaldı yer kazındı malzeme gitti neden şimdi böyle birşey var. Emeklere saygınız yok o kadar insanlar o kadar uğraştı keşke bu kadar hemen ve basit olmasaydı.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.