VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA 2 YAYLA EVİ YIKILDI...

23 Ağustos 2020

............................................................................

Bolu’da yaylalarda yapılaşma devam ederken At Yaylası’nın Kılıçarslan Mahallesi sakinlerinin yaylacılık yaptığı alanda yapılan 2 yayla evi ekipler tarafından yıkıldı. Ev sahipleri, Alınan yıkım kararına tepki gösterdi.

Yaylalarda yapılan tüm uyarılara rağmen yapılaşmanın önüne geçilemiyor. Bolu Valiliği’nin bir süre önce At Yaylası’nda yaptığı yıkımlar, yaylacıları durdurmaya yetmemiş durumda. 31 Ağustos 2017 tarihinden sonra yapımı gerçekleştirilen binaların yıkılacağı Bolu Valiliği tarafından duyurulmuş, yapılaşmanın önüne geçilebilmek amacıyla At Yaylasında bu tarihten sonra çevrilerek ev yapılan alanların telleri ekipler tarafından yıkılmıştı. Ekiplerin yıktığı teller vatandaşlar tarafından yeniden dikildiği duyumları Bolu Valiliği’ne gelince ekipler yeniden yaylaya çıkmış, yeniden dikilen teller ekipler tarafından tekrar yıkılmıştı.

2 YAYLA EVİ YIKILDI

Bolu Valiliği tarafından yapılan uyarılar sonrası, Bolu Belediyesi mücavir saha içerisinde kalan At Yaylası’nda ekipler zaman zaman kontrollerini sürdürüyordu. Bu kontroller esnasında yapım işlerin devam eden noktalar mühürlenirken, sahipleri de uyarılmıştı. Geçtiğimiz Cuma günü Bolu Belediyesi tarafından gönderilen ekipler, 2 yayla evinin yıkım işlemini gerçekleştirdi.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Yıkım ekiplerine tepki gösteren vatandaşlar,  yıkım öncesi kendilerine ne Bolu Valiliği ne de Bolu Belediyesi tarafından her hangi bir uyarı yapılmadığını söylüyorlar. Uyarı yapılmadığı için kullanabilecekleri malzemeleri sökemediklerini belirten vatandaşlar, hukuki yollardan haklarını arayacaklarını belirttiler.

 Kaynak: Bolu Takip Gazetesi

8 yorum yapılmış
  • Necdetzdemir
    23 Ağustos 2020 • 09:27
    Yünlü yaylada ki evleri görmüyon sunuz tabigki gelirsiniz bolu daki yayla evlerini yıkarsınız isterseniz gelin yünlü yaylada daki yapımı devam eden evlere bi bakalım isterseniz!!!!!
  • Nihal
    24 Ağustos 2020 • 04:48
    Tarım ve hayvancılığa elverişli yerler villa dolu çoğunda kimse oturmuyor ben hollanda emekli oldum yer olmadığı için denizde tarım yapılıyor Türkiye marketlerinde ürünle var Betonlaşma çok tarım arazileri bitmiş yanlıştan dönmek gerekir
  • Abidinmelek
    23 Ağustos 2020 • 23:38
    Ev ev değil ki şehir de yok böyle evler bolu Yayla larini istila etmişler
  • Bolulu
    24 Ağustos 2020 • 01:57
    Devletin arazisini sahiplenip villa yapan vatandaşların evleri tabiki yıkılmalı Her geçen gün yaylalarda mantar gibi türeyen evler Herkes ev yapma yarışında Bunlardan kaç tanesi hayvancılık yapıyor Yaylalar yayla olmaktan çıkmış İhtiyaç dışı lüks villalarla dolmuş
  • ahmet
    24 Ağustos 2020 • 02:26
    yazık bu millete emeğe
  • Leyla
    25 Ağustos 2020 • 02:42
    Yaylalarin amaci saptirildi eskiden hayvancilik yapanlar in yazin hayvanlarini yaylalara goturmek icindi simdi hayvancilikla alakasi olmayan tek bir hayvani bile olmayan insanlar koylu aileler yaylalara villalar yapip betonlastirdilar dogayi katlettiler amacindan saptirdilar o zaman herkesin yaylalara ev yapma hakki olmali yada sadece hayvancilik yapanlar ev yapabilmeli yaylalarda barinabilmeli diye düsunuyorum
  • erol
    25 Ağustos 2020 • 05:38
    gerede deki bütün yaylalar 50 ser 60 sar ev yapılıyor kimse görmüyormu kaymakamligi tel le bildiriyoruz yine devam önlem alınmıyor
  • Ali
    31 Ağustos 2020 • 12:53
    Haberin sonundaki cümle çok komik olmuş.Devletin tarım için ayırdığı ve senin olmadığı halde alana ev yapacaksın bide hukuki yollara başvuracaksın.Kaçak yapı yaptım diye kendi kendini mahkemeye mi vereceksin.:):)
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.