VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖYLE BİR HAYALİ VAR Kİ..

22 Ağustos 2020

.........................................

ÖZEL HABER- Ayşe Songül Erhan

Bolu sokaklarında gün boyu direksiyon sallayan kentin tek kadın otobüs şoförü 50 yaşındaki Nuriye Öztürk, en büyük hayalinin ileride tır şoförlüğü yapmak olduğunu belirterek, “Otobüs şoförlüğünde insanlarla uğraşmak oldukça zor. İleride tır şoförü olmak istiyorum. Yükümü alıp yurt dışına gideyim kimse de işime karışmasın, kafam rahat olsun” dedi.

Bolu Belediyesi özel halk otobüsünde 5 yıldır şoförlük yapan 1 çocuk annesi Nuriye Öztürk, Bolu halkından ve ailesinden büyük destek görüyor. Mesleğe başladığı ilk dönemlerde vatandaşların şaşkın bakışları eşliğinde halk otobüsünü kullanan Öztürk, aradan geçen yılların ardından vatandaşların hayranlık ve sevgisini kazandı. Otobüs şoförlüğüne nasıl başladığını anlatan Öztürk, ‘Otobüs şoförü arkadaşlarım vardı, onlarla konuşurken espri olsun diye ben de şoför olacağım demiştim. Ardından birkaç gün geçmeden beni çağırdılar ve kabul ettim espri amaçlı konuşurken bir anda otobüs şoförü oluverdim” dedi.

“ŞOFÖRLÜK YAPACAĞINA GİT EVDE YEMEĞİNİ YAP”

Kadın olmaktan dolayı bazı yolcular tarafından olumsuz tepkiler de aldığını ifade eden Öztürk, “ Ne yazık ki bazen sırf kadın olduğum için olumsuz tepkiler aldığım oluyor. Yahut zaman zaman yolcularla ufak tartışmalar yaşadığımızda kadın olmama yönelik söylemler alıyorum. Geçenlerde bir olay yaşadım, otobüslerde yolcuların güvenliği için ön kapıdan inişler yasak. Ben de beyefendinin arka kapıdan inmesini rica ettim ve ön kapıyı açmadım. Önden inmekte ne kadar ısrar ettiyse de ben de onun iyiliğini düşünerek arkadan inmesi için onu yönlendirdim. Bana sesini yükselterek ‘Sen şoförlük yapacağına git evde yemeğini yap’ dedi. Tabi ben de altta kalmadım, ‘Demek ki sen hazır yemeğe alışmışsın, ben ekmeğimi çalışıp da yerim’ dedim. Elbette, bazen kadın olduğum için ezmeye çalışan olsa da, kadın olarak bu mesleği yapmam çoğu insan tarafında da takdir ediliyor ve ‘Sen bizim gururumuzsun’ diyorlar. Bazı yolcularım ise erkek şoförlerden daha iyi otobüs kullandığımı söylüyor” şeklinde konuştu.

“HAYALİM TIR ŞOFÖRÜ OLMAK”

Öztürk, otobüs şoförlüğü yaparken yolcuların kendisine çok fazla müdahale ettiğinden yakınarak, “Az önce de belirttiğim gibi ön kapıdan inişler yasak ve yolcuların ön kapıdan inişlerde herhangi bir kaza yaşaması durumunda şoförler suçlu sayılıyor. Özellikle yaşlı kesim yürümekte sıkıntı çektiklerinden ön kapıdan inmek için çok fazla ısrar ediyor, ancak arkadan inmesi teknik olarak onun için daha güvenli çünkü merdiven mesafesi daha alçak. Ben ön kapıyı açmayınca yolcular da açsan ne olur diye bana kızıyor ve yol boyunca söyleniyorlar. Ben yoluma mı bakayım yolcuların her birine kural mı anlatayım. Kimisi arka kapıdan binmeye kalkıyor, kimi para ödemek istemiyor, kimi kısıtlı sayıda yolcu almamız gerekirken bineceğim diye kavga ediyor. Vatandaşların bir kısmı otobüse binmeyi daha öğrenemedi, ön kapıdan binersin kartını basar oturursun, ineceğin yere gelince butona basar arka kapıdan inersin, bu sisteme bir türlü alıştıramadık.

Bunun gibi birçok olayla karşılaşıyorum. Tabi mesleğimi yine de çok severek yapıyorum. Hayalim ileride tır şoförü olmak. Yükümü alıp yurt dışına gideyim kimse de işime karışmasın, kafam rahat olsun” şeklinde konuştu.

  • ÖYLE BİR HAYALİ VAR Kİ..
  • ÖYLE BİR HAYALİ VAR Kİ..
  • ÖYLE BİR HAYALİ VAR Kİ..
  • ÖYLE BİR HAYALİ VAR Kİ..
  • ÖYLE BİR HAYALİ VAR Kİ..
6 yorum yapılmış
  • Havva
    22 Ağustos 2020 • 04:45
    Nuriye hanımı tebrik ediyorum Evin rızkını kumara verip hanımlarını kahve kapılarında bekleten kendilerini erkek zanneden soysuzlar utansın biliyoruzki yazıyoruz
  • Melehat
    22 Ağustos 2020 • 07:35
    Bir kadın olarak Kıvanç duydum kendini meslek gruplarına göre seçim yapıp hazırlayan her kes iş yapar işsizlik var diyen tembel üretemeyen insanlardır
  • Glsen
    22 Ağustos 2020 • 08:37
    Tır şöförü olacaksan Türkiye içinde ol fazlası bayan için tehlikeli tebrik ederim seni bir sefer görmüştüm bir daha görürsem müsaadenle birlikte resim çekmek istiyorum
  • Demircanozturk
    23 Ağustos 2020 • 07:55
    Tebrik ederim kardeşim allah yar ve yardımcı olsun
  • Sema
    23 Ağustos 2020 • 14:45
    Hanimefendi cok takdir ettigim ender soförlerdendir. Erkek soforlerin de ornek almasi gerektigini dusundugum bir insandir.bence her ise kadin eli degmeli.nasil bir erkek yemek yapabiliyorsa kadin da gayet dogal soforluk yapabilir.tebrikler nuriye hanim.hayallerinizin pesinde kosmaniz dilegiyle.
  • Melekgdk
    24 Ağustos 2020 • 01:36
    Nuriye hanım on numara şofördür tırın hakkındanda gelir yurtdışını hakkındanda gelir tebrikler Nuriye ganım
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.