VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAİBÜ'DE MEZUNİYET HEYECANI

21 Ağustos 2020

.........................................................

HABER: Havva AKÇA - Berfin MUTLU

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2019 – 2020 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni yapıldı. Kongre Merkezi Bordo Salonda geçekleştirilen törende, birincilikle mezun olan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2019-2020 Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni Kongre Merkezi Borda Salonda gerçekleştirildi. Törene, Bolu Valisi Ahmet Ümit, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı,Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, İl Müftüsü Orhan Genç, İzzet Baysal Vakfı ve Bağışçılar Vakfı yönetim kurulu üyeleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören öncesinde korona virüs tedbirler kapsamında, içinde 5 adet maske bulunan paketler ile BAİBÜ’de üretilen el dezenfektanlarından oluşan temizlik setleri, çevreci torbaların içerisinde katılımcılara hediye edildi. Törene girişte katılımcıların ateşleri ölçüldü ve iletişim bilgileri alındı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, Kemal Bilsel Sarısözen ve Prof. Dr. Uğur Alpagut’tan oluşan Anadolu Güneşi Müzik grubu tarafından müzik dinletisiyle devam etti.

“Yoğun gayretlerle 2019-2020 akademik takvimimizi tamamladık”

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Alişarlı’nın açılış konuşmasıyla tören başladı. Alişarlı açılış konuşmasında, “insanlık olarak büyük bir krizden geçtiğimiz pandemi sürecinde yaşadığımız endişe, belirsizlikler,sosyal mesafe, izolasyon, uzaktan eğitim gibi etmenlerle yeni yaşam koşullarına alışmak zorunda kaldık. Ama bu zor günlerde, birlik olmanın, tüm sorunları ancak beraberce hareket ettiğimizde aşabileceğimizin önemini bir kez daha idrak ettik. Üniversitemizin büyümesi ve gelişmesi için yoğun çaba harcadığımız bir dönemde tüm dünyayı olumsuz etkileyen pandemi dolayısıyla eğitim ve öğretimi aksatmadan yürütmek için yoğun gayretlerle 2019-2020 akademik takvimimizi tamamladık. Mezuniyet törenini ne yazık ki Kovid-19 salgını nedeniyle sınırlı bir katılımla gerçekleştirmek durumunda kaldık. Bu tercihimizdeki temel etken elbette; öğrencilerimizin, ailelerinin ve üniversite çalışanlarımızın sağlığını korumak ve tehlikeye atmama sorumluluğumuzdandır. Törenimizde, dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini takdim ettiğimiz bugünün mutluluğunu yaşarken bir yandan da öğrencilerimizin ve ailelerinin, öğretim üyelerimizin bir kısmının burada bizimle olamamalarının üzüntüsünü derinden yaşıyoruz” dedi.

“Pandeminin olumsuz etkilerini en aza indirerek bu süreci birçok üniversiteden daha başarılı olarak tamamladık”

“Üniversitemizin sunduğu uzaktan eğitim alt yapı imkanlarını kullanarak, idari ve akademikpersonelimizin başarılı ve uyumlu çalışmalarıyla, bahar döneminde dersleri senkron ve asenkronolarak dijital ortamda gerçekleştirdik. Pandeminin eğitime olan olumsuz etkilerini en aza indirerek bu süreci birçok üniversiteden daha başarılı olarak tamamladık.Mezun olan olan siz sevgili öğrencilerimiz; üniversite yaşamlarınızın son dönemini yeni normallerin yaşandığı şartlarda arkadaşlarınızdan, hocalarınızdan ve güzel kampüsümüzden uzakta tamamlamak zorunda kaldınız. Fakat her türlü zorluğa rağmen bu güç dönemde sergilediğiniz uyum ve çalışma disiplini sayesinde mezun olmaya hak kazandınız. Hepinizi yürekten kutluyorum.”

“Bir milletin, bir devletin hazinesi yetişmiş insanlardır”

Bolu Valisi Ahmet Ümit törende yaptığı konuşmada, “Bugün çok anlamlı bir mecliste bir arada bulunuyoruz. Maalesef mart ayından itibaren başlayıp, tün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını dolayısıyla 6 aydır hiçbir işimiz hiçbir programımız düşündüğümüz planladığımız gibi gitmedi. Maalesef bu problemde tüm dünyayla birlikte olsa karşı karşıya olmanın sıkıntısını mücadelesini birlikte yaşıyoruz. Ama şu bir gerçek ki, insanoğlu istedikten sonra bir konunun, projenin geçmemesi mümkün değil. İnanıyorum ki mümkün olan en kısa zamanda koronavirüsü de hem il olarak hem ülke olarak ve insanlık olarak başlayacağız. Daha ileriye doğru yürüyeceğiz. Bir milletin, bir devletin hazinesi yetişmiş insanlardır. İnsanlar bugün eğitim müesseselerinde üniversite anlamında düşündüğümüzde üniversitelerde bilim yapılıyor. Üniversiteler bilim kapıları, araştırma kapılarıdır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından birincilikle mezun olan öğrencilere ödülleri takdim edildi. 2019-2020 akademik yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi dönem birincisi olan Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencisi olan Esra Metin, duygu ve düşüncelerini anlatan konuşmasının ardından mezuniyet yaş kütüğüne isminin yer aldığı dönem plakasını çaktı. Ardından öğrencilerin kep atmasıyla beraber tören sonlandı.

  • BAİBÜ'DE MEZUNİYET HEYECANI
  • BAİBÜ'DE MEZUNİYET HEYECANI
  • BAİBÜ'DE MEZUNİYET HEYECANI
  • BAİBÜ'DE MEZUNİYET HEYECANI
  • BAİBÜ'DE MEZUNİYET HEYECANI
  • BAİBÜ'DE MEZUNİYET HEYECANI
  • BAİBÜ'DE MEZUNİYET HEYECANI
  • BAİBÜ'DE MEZUNİYET HEYECANI
  • BAİBÜ'DE MEZUNİYET HEYECANI
  • BAİBÜ'DE MEZUNİYET HEYECANI
  • BAİBÜ'DE MEZUNİYET HEYECANI
  • BAİBÜ'DE MEZUNİYET HEYECANI
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.