VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA KORONA VİRÜS YASAKLARI

18 Ağustos 2020

.................................

Bolu’da İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonları Abant ve Gölcük Tabiat Parkı ile Yedigöller Milli Parkı’na girişlerde HES kodu zorunluluğu getirildi. Kentte 65 yaş üzeri vatandaşlar için yeni kısıtlamalar getirilirken kentte cadde ve sokaklarda maske çıkartılmasını önlemek için cadde ve sokaklar üzerinde yemek yiyip içecek tüketmenin engellenmesi kararlaştırıldı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi kentte artan vaka sayılarının ardından toplandı. Toplantıda koronavirüsün yayılımını azaltmak için yeni tedbirler alınarak bir çok alanda kısıtlamalar getirildi. Özellikle hafta sonunda Gölcük ve Abant Tabiat Parkı’nın girişinde karantinada olması gereken kişilerin yakalanmasının ardından taticilere HES kodu zorunluluğu getirildi.

O PARKLARA GİRİŞLER HES KODU İLE OLACAK

İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi tarafından alınan kararda, “Abant, Gölcük ve Yedigöller mesire alanlarına il içinden ve il dışından yoğun şekilde ziyaretçilerin geldiği, bu ziyaretçilerin en azından bazılarının pozitif vaka tanımlı veya temaslısı oldukları ve evlerinden çıkmamaları gerektiği halde söz konusu mesire alanlarına geldikleri tespit edildiğinden ilk etapta Abant, Gölcük ve Yedigöller’e tatil günlerinde girişlerin Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyeleri doğrultusunda elektronik HES sistemi kullanılarak gerçekleştirilmesine” denildi.

65 YAŞ VE ÜZERİNE KISITLAMA

Toplantıda 65 yaş üzeri vatandaşlara da yeni kısıtlamalar getirildi. Kararda Bolu’da koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren vatandaşların 65 yaş üzeri olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

“İlimizde koronavirüs sebebiyle vefat eden vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun kronik rahatsızlığı olan veya 65 yaş ve üzeri şahıslardan oluştuğu anlaşıldığından kronik rahatsızlığı olan veya 65 yaş üzeri olan vatandaşlarımızın virüsten daha iyi korunabilmelerine yardımcı olmak amacıyla toplu ulaşım araçlarını kullanmalarının, sünnet düğünü,nişan, kına, düğün, taziye, cenaze namazı, pazaryerleri gibi insanların topluca bulundukları faaliyet ve sosyal aktivitelere katılmalarının kısıtlanmasına yani bu tür aktivitelere katılımlarının engellenmesine”

SİGARA VE YEME İÇME YASAĞI

Kentte maskesini çıkartarak cadde ve sokaklarda ellerinde yemek yiyen vatandaşlara da kısıtlama getirildi. Kararda, “Vatandaşların yeme-içme gerekçesiyle maske takmamalarına sebebiyet verdiği anlaşıldığından maske çıkartılmasını önlemek amacıyla cadde ve sokaklarda sigara içilmesine, dondurma, çekirdek gibi gıda tüketimine izin verilmemesine.” ifadelerine yer verildi.

7 yorum yapılmış
  • joehart
    18 Ağustos 2020 • 13:52
    kısıtlanmasın
  • Kor
    18 Ağustos 2020 • 20:24
    Yahu üç beş kişi Hasta diye bu ne! Sayın valimiz her şey kontrol altında diyor. Türkiye'de 1200 vaka var il başına 15 kişi yapar. Büyük şehirler de çoğu hemde. Yasak istemiyoruz.
  • celalettin14
    18 Ağustos 2020 • 22:03
    Yahu bu ne sacma bisey esnaf hic düsünülmemis.Dondurma nerde yıyecezz CENE ALTI TAKANLARADA CEZA GELsin bari
  • bolulu
    18 Ağustos 2020 • 22:17
    doğru fakat geç kalınmış karar vatandaş maske takmamak için caddede birşey yiyordu.
  • Haki
    19 Ağustos 2020 • 09:59
    15 gün genel karantina getiremeyen devlet idarecileri yok yemek içme yasak yok denetim saçmalik bu 15 gün genel karantina yap virüs nasil azaliyor ama insanlarla dagal gecer gibi davranin
  • Seray
    19 Ağustos 2020 • 12:26
    kısıtlama olur niye oldu kısıtlama olmaz neden olmadı bizim insanımız gercekten çok zor bırakın geberen gebersin
  • FUATMERT
    22 Ağustos 2020 • 11:35
    65 yas uzerıne toplu TASIMA vesaır yasaklar getiriyorsunuz arabası olana serbest olmayan ne yapacak yuruyerekmı gidecek madem yasak hepsine olmalı toplu TASIMA yasak OZEL TASIMA serbest nasıl bir sacmalıktır bu boyle vatandas hastaneye gidecek ihtiyacını girmeye gidecek nasıl gidecek toplu TASIMA yasak naparsan yap yaya git oylemı
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.