VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DA EN ÇOK NERELERE DÖVME YAPILIYOR?

17 Ağustos 2020

....................................

ÖZEL HABER- Ayşe Songül ERHAN

Bolu’da hizmet veren dövme ustası Miraç Önen, kentteki vatandaşların en çok siyah beyaz ve  küçük  dövmeler yaptırdıklarını belirterek, “Bolu’da en çok minimal küçük dövmeler, onun yanında gölgeli göze hitap eden dövmeler de tercih ediliyor. Erkekler özellikle omuz, kol ve sırt bölgelerine, kadınlar ise göğüs çevresi, köprücük kemiği, bel ve bacak kısımlarına dövme yaptırıyorlar” dedi.

İzzet Baysal Caddesi Meydan İşhanı’nda hizmet veren Miraç Tattoo Dövme ve Piercing Dükkanı sahibi Miraç Önen, Bolu’da dövmecilik yapmanın zorluklarını anlatarak, “Bolu’da dövmeci olmak çok zor, özellikle esnafın gözünde bir serseri imajı oluşuyor. Bolu’da, dövme kültürü hem esnaf hem müşteri yönünden diğer şehirlere nazaran daha düşük, henüz bir dövmeciye alışamadılar bildikleri ve aşina oldukları bir meslek değil bu da zaman zaman bizi zorlayan durumları beraberinde getiriyor” şeklinde konuştu.

BOLU’DA EN ÇOK HANGİ DÖVMELER RAĞBET GÖRÜYOR?

Dövme sanatçısı Önen, ” Müşterilerimiz 18-55 yaş aralığında oluyor. Genellikle 18-25 arası genç yaştakiler ve özellikle kadın müşteriler bizi daha çok tercih ediyorlar. Kadın müşterilerimiz bu sektörde özellikle güvenebilecekleri bir yer arıyorlar, biz de bu güveni verdiğimiz için bize geliyor ve çevrelerine de öneriyorlar. Bolu’da en çok minimal küçük dövmeler, onun yanında gölgeli göze hitap eden dövmeler de tercih ediliyor. Klasik kurukafa, gül, çapa gibi dövmeler isteyenler olduğu gibi, fare otobüs gibi dövmeler de yaptık. Daha çok siyah beyaz dövmeleri istiyorlar, tabi renkli dövmeleri isteyenler de oluyor. Şablondan daha çok görsellik önemli, bize gelip vücuduna göre burada birlikte seçtiğimiz de olur. Birçok dövmeci bununla uğraşmazken biz yönlendirme yaparak dövme seçiminde yardımcı oluyoruz. Dövmeleri kendi tasarlayıp gelen de oluyor. Şu güne kadar yaptığım ve unutamadığım ise ölen kızının son sözlerini vücuduna yazmamı isteyen bir babaydı, dövmeyi yaparken oldukça duygusal anlar yaşadık” diye konuştu.

DÖVME İÇİN VÜCUTTA EN ÇOK HANGİ BÖLGELER TERCİH EDİLİYOR?

Dövme yaptıranların en çok omuz ve bacak bölgelerini tercih ettiğini ifade eden Önen, şunları söyledi:

“Erkekler özellikle omuz, kol ve sırt bölgelerine, kadınlar ise göğüs çevresi, köprücük kemiği, bel ve bacak kısımlarına dövme yaptırıyorlar. İnsanın acı eşiği değişkenlik gösterdiği için vücutta seçilen yerler de değişkenlik gösteriyor ancak genel olarak, daha az acıdığını söyleyebileceğimiz omuz ve bacak bölgesine yapılan dövmeler daha çok rağbet görüyorken, yüz, boyun, el üstü, parmak, kasık bölgesi gibi daha çok acı görülen yerlere yapılan dövmelere biraz daha uzak bakılıyor”

" DÖVME İÇİN HİJYEN SON DERECE ÖNEMLİDİR"

Dövme için hijyenin önemini vurgulayan Önen, “Bolu’da dövme yapan toplasan 3 stüdyo var, fakat bu işi merdiven altı yapanlar yahut makine alıp evinde çalışanları saymak mümkün değil. Müşterilerin bu kalıcı işlem için seçtikleri yere çok dikkat etmesi gerekir. Dövme çok hassas bir iştir, burada bir nevi cerrahi bir işlem yapıyoruz dövme yapılan bölge iyileşene kadar açık yara formunda kalıyor. Dövmecinin kullandığı malzemelerin kalitesi, temizliği, sterilizasyonu, dövme yapılan yerin temizliği ve dövme sonrası bakımı çok kritik önem taşır. Dövme yapılan ürünler tek kullanımlıktır. İğnesi, uçluğu, boya kabı tek kullanımlıktır ve dövme sonrası tüm kullanılan malzemeler de dezenfekte edilir. Dövme yapılan müşterinin de, dövme bakımını çok dikkatli ve steril bir şekilde yapması gerekir” dedi.

“GELEN MÜŞTERİDEN COVİD-19 TESTİ YAPTIRMASINI İSTİYORUZ”

Korona virüs sürecinde yaşadıkları sıkıntıları ve aldıkları önlemleri anlatan Önen, “Dövme yaparken ister istemez müşteriyle yakın temasta bulunuyoruz ancak biz korona virüs sürecine girdiğimizden bu yana dövme yaptığımız müşterilerimizden test istiyoruz. Tedbirlere gelecek olursak zaten yaptığımız iş nedeniyle pandemi süreci öncesinde de eldiven, dezenfektan ve maske kullanımına dikkat ediyorduk. Bundan sonra da aynı şekilde hijyen kurallarına son derece önem veriyoruz. Bunun yanında yine süreçle alakalı olarak maddi yönden oldukça sıkıntı çektik, çünkü dövmede kullanılan tüm ürünlerin fiyatlarında büyük bir artış yaşandı. Biz burada ömür boyu vücutta kalacak bir işlem yapıyoruz yine de öğrencinin de cebine göre fiyatlar uyguluyoruz ve pandemi sürecinde de bir fiyat artışımız olmadı. Kar oranımız ise oldukça düştü” şeklinde konuştu.

  • BOLU’DA EN ÇOK NERELERE DÖVME YAPILIYOR?
  • BOLU’DA EN ÇOK NERELERE DÖVME YAPILIYOR?
  • BOLU’DA EN ÇOK NERELERE DÖVME YAPILIYOR?
  • BOLU’DA EN ÇOK NERELERE DÖVME YAPILIYOR?
  • BOLU’DA EN ÇOK NERELERE DÖVME YAPILIYOR?
  • BOLU’DA EN ÇOK NERELERE DÖVME YAPILIYOR?
  • BOLU’DA EN ÇOK NERELERE DÖVME YAPILIYOR?
7 yorum yapılmış
  • Geredeli
    17 Ağustos 2020 • 08:06
    Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye âdeti olup, sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. Nitekim dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır (Nisâ, 4/119). Hz. Peygamber (s.a.s.), vücuda dövme yapmak, dişleri inceltere
  • saduyu
    17 Ağustos 2020 • 07:12
    Dövme yapmak muhakkak bir sektör amam Türk kültürü ve İslam diniyle örtüşmemesi açısından yapılan haberi kınıyor, tamamen reklam içerikli olduğunu düşünerek gazetenizin en azından inançları ve kültürü sabote eden reklamlardan imtina etmesi gerektiğini isterdim. Bu nedenle bu değerlere önem veren okurlarınızın size gerekli cevabı vereceğini umuyorum.
  • ttt
    17 Ağustos 2020 • 15:22
    yuh bunundami reklamini yapiyorsunuz
  • Malumadam
    18 Ağustos 2020 • 00:13
    Yazıklar olsunlar sizede yapanlarada müslüman mahallesinde salyangoz satıyorsunuz.Dinimizce caiz olmayan bir işi hoş gösterip üstüne birde reklam yapıyorsunuz.Kim neresine ne yaptırıyorsa yaptırsın bezene sizene
  • Boluhalk
    18 Ağustos 2020 • 04:36
    Reklâm kokan
  • AslB
    18 Ağustos 2020 • 11:22
    Şayet dinen günah olmasının tek sebebi insan yaratılmış bedenine yapıldı için günah sayilir dövme olarak değil tek dövme için geçerli değil bilerek biyerlerini kesmekte günah ozaman onada laf edin Herinsan kendi günahını vebalini öder bir insanın vebalini sizler ödemiyceksiniz.Herkezin kendi görüşü kendi kararı yapılan haber de bir reklam içeriği barındıran birşey yok şahsen sadece bolu halkını bilinçlendirmek ve bumesleğin nasıl bir sisteme bağlı oldu
  • Yazik
    20 Ağustos 2020 • 12:51
    Avrupayi cahiliyetlerle yakaladiniz dövme yaptiran kisinin abdesti kabul olmaz özgür bolu bunu reklam amacli haber yapmis anlasilan
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.